Siirry pääsisältöön

Heppojen ruokinta postaus

 -Alila postaus
 -Aikatulu postaus
 -Tallipäivä postaus
 -Heppojen ruokinta
 -Varusteiden pesua  -Kuvapostaus
 -Kysymyspostaus? olisiko kysymyksiä? saa lähettää! 

No niin, nyt sain sitten aijalliseksi kirjoittaa tämän postauksen, saas nähdä millainen tulee. Ja tämä ruokinta on muullon kun kesällä, laidunkaudella.

Heinä on hevosen/ponin tärkein ruoka, ja hallitsee meillä ruokintaa :D Meillä syötetään pääasiassa kuivaaheinää, ja joskus harvoin sailöheinää. Heinää ponit saavat 3-4 kertaa päivässä, aamulla, päivällä ja illalla. Joskus saavat päiväheinät kahtena osana, tai vähän ylimääräistä.


Kivennäiset kai nää nyt on kivennäisiä? Tätä ponit saavat melkein joka päivä illalla karsinaan, määrä vaihtelee ponien kokojen ja tarpeen mukaan, eli onko poni syönyt kaikki vai jättänyt syömättä.


Ruokintakalkki (?) Luulisin, mä en nyt oo ihan varma näistä ruuista, kun äiti tietää niin hyvä! Tämänkin märä vaihtelee.

Kaura Remi saa joskus kauroja ja Pixi imetyksen aikana.

p.s korjatkaa jos olen antanut virheellisiä nimiä!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!