Siirry pääsisältöön

Valmennus 16.9.2012

Joo, en oo hyvä käyttämään paittia ;D
Meillä alkoi valmennus Rajakallion Ratsutilalla n. 15.30, Rajakallioon tuli yksi vierasvalmentaja jonka valmennuksessa olen ollut Sulkulla. Nyt siis menin itse Remillä ja sisko Sulkulla. Ollaan molemmat ihan tyytyväisia valmennukseen.
 Kotoa lähdettiin joskus klo 15.10 lähtö vähä venähti kymmenellä minuutilla, mutta ehdittiin silti ihan hyvin, ;D
Rajakalliossa otettiin ponit kopista ja laitettiin latoon ponit kiinni, otettiin kulkkarit pois ja suojat jalkaan ja satula selkään ja suittet päähän.


Kentällä noustiin selkään ja alettiin kiertää kenttää käynnissä, ravissa tehtiin voltteja että saatais ponit kuulolle. Tehtiin kiemurauraa tai vastaavaa ja sillä kevennyksen vaihtoja. Kulmiin olis voinut ratsastaa paremminkin, en saanut heti sisäpohjetta kunnolla läpi.
 Sitten valkku huomasi että mun varpaat sojottaa liikaa sivulle, sainkin sitten kiinnittää varpaisiini lopputunin huomiota. Useimmiten kuului;''muista varpaat''!


Pieni käyntitauko ja sitten tultiin lävistäjällä suoraa ensin käynnissä, sitten ravissa ja lopuksi laukassa. Kun tämä tehtävä sujui, vaikeutettiin tehtävää niin että lisätiin keskimmäisten pönttöjen ympärille voltit, katsokaa kuva ylhäällä, jos siitä tajuaa mitään...
 Ensin mentiin ravissa ja sitten nostettiin laukka lävistäjällä ja voltti ja ennen kulmaa himmattiin raviin. Ensin en meinannut saada laukkaa säilymään voltilla, joko oli väärä laukka tai sitten tein liian jyrkän käännöksen ja ne VARPAAT!


Tämän tehtävän jälkeen ravattiin ja ravissa annoin Remin venyttää kaulaansa, ravinjälkeen viellä loppukäynnit ja pois kentältä. Ponien hoito, ponit koppiin, kotia, kotona ponit kopista ulos ja laitsalle, kopin siivous, tavaroitten kanto talliin, ja sisälle.
 Oli muuten ihanan lämmintä, n15´C ja tarkenin ratsastaa t-paidalla, ihanaa! Nyt mun pitää kotonakin kiinnittää noihin varpaisiin huomiota, jos varpaat sojottaa sivulle esteillä niin jalat heiluu ihan mihin sattuu.  Ja esim. kannuksiakaan en voisi pitää kun ne olis heti hepan kyljissä, iik!
 Ohjatkin sais olla paremmin tuntumalla... No kannustettiin meitä kilpailemaankin, n ne estekisat nyt on tulossakin. Niin sitä vielä että Remin entinen omistaja on kilpaillut Remillä esteillä, niin meidän valkku on nähnyt Remin kisoissa, on kuulemma rusettikone! Kun muut on säikkynyt, tiputtanut ja kieltänyt Remi on mennyt hienosti. Remi on vain niin herkä että jos mä mokaan pahasti ja häiritten Remiä niin ei se voi kaikkea pelastaa. remin edellinen ratsastaja oli varmaan vähän korkemmalla tasolla kun mä, mutta valmennuksessa käydään että opittaisiin!

Kommentit

 1. Kiva postaus. Remi on niin söpö. Kun vaan olis ittelläki tommone.

  VastaaPoista
 2. Käytättekö pinteleitä?
  Miten kylmäätte heppojen jalat ja mitä teette kylmäyksen jälkeen? (laitatteko lämpimät tms?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan vielä ei olla käytetty pinteleitä kun ei ole tarvittu, mutta jos tarvitaan niin käytetään.
   Ollaan käytetty linimettiä kun ollaan hypätty esteitä. Ei olla tehty mitään muita erikooisuuksia, kun ei olla koettu sitä tarpeelliseksi.

   Poista
 3. Jäi kysymättä kysymyspostauksen aikaan, mutta kysyn nyt: kumpi kiinnostaa, esteet vai koulu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muistit, tai ainakin joku muisti kysyä. Minä mokasin, en muistanut vastata! No vastataan sitten vaikka tänne.
   Molemmat on kivoja, välillä koulu on kivempaa kuin esteet ja välillä toistepäin. Tykkään siis molemmista yhtä paljon! Esteissä on parasta ''vauhti ja vaaralliset tilantet'' ;D Ja koulurats. taas kun saa hevosen tuntumaan allaan kivalta.
   Osaatte kyllä kysyä vaikeita kysymyksiä!

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!