Siirry pääsisältöön

Toivepostaus lista

Eli tässä on tähän mennessä tulleet ehdotukset ja lisää saa vielä lähettää!

 -Allu postaus
 -Aikatulu postaus
 -Tallipäivä postaus
 -Heppojen ruokinta
 -Kuvapostaus
 -Kysymyspostaus? olisiko kysymyksiä? saa lähettää!

Allu/Alila

Alila on yllätysvarsa, kun ostimme Pixin emme tienneet että se on tiineenä. Keväällä 2011 aloimme epäilemään että Pixi olisi tiinäänä kun sen maha oli niin suuri. Sisko ja äiti näkivät jopa muutamia kertoja mahassa  mahdollisen varsan potkuja, jotka sitten ilmenivät ihan oikeksi varsan potkuiksi.
 31.5.2011 Yöllä syntyi varsa, ihan tarkka aika ei ole tiedossa, koska kun äiti on viimmeksi katsonut kameraan on Pixi ollut ihan rauhallinen karsinassaan. Ja kun äiti on mennyt karsinaan on siellä ollut jo kuiva varsa.

Jo samana iltana vietiin Pixi ja varsa käymään pihalla että saatiin siskon kanssa siivota karsina varomatta pienokaista. Ja muutaman päivän päästä Pixi ja varsa pääsivät jo laitumelle.
 18.8.2011 Pieni Alila varsamme sairastui ähkyyn. Ähkylle ei olla saatu varmaa laukaisia syytä. Äiti oli aamulla ponia viedessä ulos huomannut että Alilalla ei ollut kaikki hyvin. Hän oli sitten soittanut kunnan omalle eläinlääkärille. Eläinlääkäri oli käynnyt. Kun tulin koulusta menimme äitin kanssa taluttamaan Alilaa ja Pixiä, Alila ei kuitenkaan ulostanut, toisin kun emänsä.


Siinä meni sitten 2-3 päivää ja toisenkin kunnan eläinlääkäri kävi useammän lääkitsemässä ja nesteyttämässä Alilaa. Alila oli kipeä :( Välillä oli vähän helpompaa mutta sitten taas... En ole varmaan ikinä itkenyt niin paljon.
 Lähdimme Hyvinkään Hevossairaalaan myöhään illalla, kopissa Pixi ja Alila. Autoa ajoi Paappani ja vieressä istu enoni. Sisko istui vieressäni ja meidän vlissä oli kamala kasa tyynyjä, paitoja ym... Äiti ei lähtenyt mukaan koska hänen piti mennä aamulla iskän kanssa navettaan.

Matkalla pysähdyimme käymään vessassa, sikoni olisi heti pysähdyttyämme katsonut koppiin mutta kielsin. Pelkäsin olisiko kopissa hengissä yksi vai kaksi ponia. Kun tulimme vessasta uskalsimme katsoa koppiin, onneksi molemmat olivat hengissä. :)
  Perillä eläinlääkäri ja avustajan ja paapan avulla Alilakin saatiin ulos. Talutin Pixin ja Alila raahattiin/kannettiin sisälle. Jäin pitämään Pixiä käytävälle kun Alila vietiin karsinaa. Alilaa alettiin heti hoitamaan. Jossain vaiheessa vaihdoin siskon kanssa että sisko tili pitämään Pixiä. Vastailin eläinlääkärin avustajan kysymyksiin ja menin sen jälkeen avustamaan eläinlääkäriä.
 Sain pitää jotain muovia minkä päällä oli eläinlläkärin tarvitsemia juttuja, Alila makasi paappani sylissä kipeänä, raukka :(  Enoni piti sitten lopuksi tippaa vai mikä se nyt sitten olikaan. Ja sillä välin eläinlääkäri soitti äitille että antaako han luvan leikata varsan jos muu ei auta.

Äiti ei antanut lupaa leikata koska onnistuminen oli alle 50%. Onneksi ei tarvinnut leikata! Kun lähdimme Hyvinkäältä muutaman tunnin päästä aamuyöllä nukuimme siskon kanssa vähän autossa ja kävimme matkalla syömässä pitsaa.
 Alila oli Hyvinkäällä hoidossa useamman päivän ja parani hyvin. Ähkyn syy on osaksi arvoitus, syy voi olla  ylimääräinen hiekka tai madot. Nyt poneilla onkin kuuri meonossa lääkettä mikä poistaa suolistosta mahdollisen hiekan. Alila toipui hyvin Hyvinkään reissusta.

Nykyään Alila on kiltti mutta varsamaisuuuttakin löytyy välillä. Kiltti harjata ja taluttaa, taluttaessa jääräpäinen ettei tahtoisi ravata. Tämä Alila postaus on aika paljon Alilan syntymä vuoden tapahtumiin liittyvä mutta esittäkää kysymyksiä niin vastailen niihin sitten.

TEEN KYSYMYS POSTAUKSEN JOS TULEE TARPEEKSI KYSYMYKSIÄ! Siis NYT kysymyksiä tulemaan. EN tee postausta jos kysymyksiä on alle 15!

Kommentit

 1. missä olet oppinut ratsastusta eniten? pidätteköö allun?

  VastaaPoista
 2. Minä vuonna Pixi tuli teille?

  VastaaPoista
 3. Mikä on Alilan lempiherkku?

  VastaaPoista
 4. Voi Alila raukkaa mitä se on kokenu lyhyen elämänsä aikana tähän päivään asti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik