Siirry pääsisältöön

Harjatessa mietin...

Tänään päätin ratsastaa ilman satulaa.
Hain Sulkun tarhasta ja otin loimen pois, harjasin. Laitoin suittet ja kaulanarun mistä pitää kiinni tarvittaessa.
Alkukäyntien jälkeen ravailin vähän. Mulla ei oo toi tasapaino ole mikään 10+.
Käynnissä tein sitten taas voltteja kumpaankin suuntaan pihassa. Menin hetken pitkillä ohjilla että poni sai venyttää kaulaansa.
Ravasin pihassa sitten ensin sellaista isoa ympyrää ja sitten niin että menin kulmiakin:D 
Nyt ravi onnistui jo paremmin, kun nojasin äitin käskystä enemmän taaksepäin. 
Menin sitten vielä loppukäynnit,(kokeilin hyvillä tuloksilla maailman ympärysmatkaakin). Tämän päivän ratsastuksesta jäi tosi hyvät fiilikset. 
Harjasin Sulkun vielä nopsaa ja pistin loimen takasin. Annoin sitten poneille päiväheinät ja tulin sisälle.


Sulkkua harjatessa mietin että hevosenhoitajia ja omistajia haukutaan usein siitä kun hoitajat ja omistajat eivät anna harjata omaa tai hoitohevostaan, saati sitten ratsastaa.
Miettikääs kuka siitä hevosesta on vastuussa? Niin se omistaja tai hoitaja. Hoitajalla ei ehkä ole niin paljon vastuuta kun omistajalla, mutta kuitenkin.
Ei se hoitajakaan halua menettää omistajan luottamusta, kun kyseessä on niinkin iso eläin kun hevonen.
''Mutta kun ikinä ei saa harjata'' uskoisin että järkevällä, ystävällisellä ja auttavaisella olemuksella saa, itse ainakin silloin tällöin annan harjata Sulkkua, valvotusti tietenkin. Ja sitten kun saa harjata hevosta, niin se ei tarkoita että sitä hevota saa mennä harjaamaan aina kun itselle sopii.
Moititaan sitä tympeitä vastauksiakin. Omistajalla/hoitajalla voi olla takana huono päivä, väsymystä ym. Ei se tietenkään ole syy tiuskia muille. Ei sitä kukaan jaksa hymyillä aina. 
Voihan sitä omistajaa/hoitajaa ottaa päähän kun aina ja kokoajan kysytään: ''saako harjata? Voinko tuoda satulan sulle?'' ja vastaavia.
Älkää nyt kukaan sitten vain loukkaantuko, mutta näin minä näen asian.


Mulle saa kertoa aiheita mistä voisin kirjoittaa, niin ei tule niin yksitoikkoista tekstiä.
Koittakaapa jaksaa tämäkin viikko koulussa reippaasti;D


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi