Siirry pääsisältöön

Harjatessa mietin...

Tänään päätin ratsastaa ilman satulaa.
Hain Sulkun tarhasta ja otin loimen pois, harjasin. Laitoin suittet ja kaulanarun mistä pitää kiinni tarvittaessa.
Alkukäyntien jälkeen ravailin vähän. Mulla ei oo toi tasapaino ole mikään 10+.
Käynnissä tein sitten taas voltteja kumpaankin suuntaan pihassa. Menin hetken pitkillä ohjilla että poni sai venyttää kaulaansa.
Ravasin pihassa sitten ensin sellaista isoa ympyrää ja sitten niin että menin kulmiakin:D 
Nyt ravi onnistui jo paremmin, kun nojasin äitin käskystä enemmän taaksepäin. 
Menin sitten vielä loppukäynnit,(kokeilin hyvillä tuloksilla maailman ympärysmatkaakin). Tämän päivän ratsastuksesta jäi tosi hyvät fiilikset. 
Harjasin Sulkun vielä nopsaa ja pistin loimen takasin. Annoin sitten poneille päiväheinät ja tulin sisälle.


Sulkkua harjatessa mietin että hevosenhoitajia ja omistajia haukutaan usein siitä kun hoitajat ja omistajat eivät anna harjata omaa tai hoitohevostaan, saati sitten ratsastaa.
Miettikääs kuka siitä hevosesta on vastuussa? Niin se omistaja tai hoitaja. Hoitajalla ei ehkä ole niin paljon vastuuta kun omistajalla, mutta kuitenkin.
Ei se hoitajakaan halua menettää omistajan luottamusta, kun kyseessä on niinkin iso eläin kun hevonen.
''Mutta kun ikinä ei saa harjata'' uskoisin että järkevällä, ystävällisellä ja auttavaisella olemuksella saa, itse ainakin silloin tällöin annan harjata Sulkkua, valvotusti tietenkin. Ja sitten kun saa harjata hevosta, niin se ei tarkoita että sitä hevota saa mennä harjaamaan aina kun itselle sopii.
Moititaan sitä tympeitä vastauksiakin. Omistajalla/hoitajalla voi olla takana huono päivä, väsymystä ym. Ei se tietenkään ole syy tiuskia muille. Ei sitä kukaan jaksa hymyillä aina. 
Voihan sitä omistajaa/hoitajaa ottaa päähän kun aina ja kokoajan kysytään: ''saako harjata? Voinko tuoda satulan sulle?'' ja vastaavia.
Älkää nyt kukaan sitten vain loukkaantuko, mutta näin minä näen asian.


Mulle saa kertoa aiheita mistä voisin kirjoittaa, niin ei tule niin yksitoikkoista tekstiä.
Koittakaapa jaksaa tämäkin viikko koulussa reippaasti;D


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!