Siirry pääsisältöön

28.4-12 rats.tunti

Eilen ei kengittäjä sitten päässytkään tulemaan:( Sulkullakin ratsastin käyntiä ja ravia ilman satulaa.
Saatiin muuten mun kamera takuuseen. JEEE!

Mutta sitten tähän päivään...
Aamulla vein ponit pihalle aamuheinille ja siivosin Allun ja Sulkun karsinat.
Noin kymmeneltä menin takasin talliin, harjasin Sulkun ja letitin harjan.  Pian saatiinkin laittaa poni koppiin ja lähteä ratsastustunnille.

 Perillä otettiin Sulkku kopista jä kävelytin sitä hetken aikaa ja laitettiin se sitten kopin seinään kiinni ja satuloitiin se valmiiksi. Hetken odottelun jälkeen rats.opettajakin saapui. Kun me oltiin lähdössä kentälle ja kaks muuta tuntilaista menee ensin niin Sulkku nousee pystyyn... Lupaava alku tulevalle tunnille.

Kentällä selkään päästyäni kävelemme kenttää ympäri. Yhtäkkiä Sulkku tekee jonkun ihme pukkisysteemin, toisti saman varmaan kolme kertaa.
Sitten opettaja pyytää meidät keskelle (meitä oli tunnilla 3 ratsukkoa). Sitten se jutteli hetken jokaisen kanssa. Jatkettiin käynnissä ja tehtiin pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä. Sulkku oli ok.

Sitten ravattiin yksitellen pitkäsivu kaks kertaa, me Sulkun kanssa totuteltiin ympäristöön ja kaks muuta lainahevosiinsa. Sen jälkeen alettiin ravaamaan kenttää ympäri. Sitten huomaan että satula on liian edessä.
Siirrettiin sitä taakse päin ja hetken päästä saatiin lainaan häntävyö:D

Ja sitten alettiin laukkaamaan vasempaan kierrokseen, Sulkku nosti aika hyvin molemmilla kerroilla:D
Vaihdettiin suuntaa ja nostan oikeeseen suuntaan käynnistä laukan. Ja sehän nousi oikein. Hyvä Sulkku!
Nosti oiken kaks kertaa. Ravista nosti sitten väärän. Mutta saatiin siihenkin vinkkejä...

Ravailtiin siinä vielä hetken ja mentiin pitkät loppukäynnit. Niissä Sulkku vaan katteli ympärillee.
Sitten selästä pois, ja ottamaan satulaa pois. Pika harjaus, hikiselle ponille loimi niskaan ja koppiin. Kun poni oli kopissa lähdettiin kotiin päin.

Kotona vaihdettiin kuiva loimi päälle ja laitettiin takajalkojen polviin linimenttiä.
Vein ponin karsinaan ja annettiin sille heiniä. Sen jälkeen järjestin tavarat ja siivosin kopin.
Mulle jäi kiva olo tunnista, toivottavasti päästään toistekkin tunnille:D


Ravia

Laukkaa
Jumitus, jatkuu kahdessa seuraavassakin kuvassa.
Pukitus

Kommentit

  1. Missä olit tunnillla?

    VastaaPoista
  2. Yhden äitin kaverin luona:D Talli on yksityistalli. Sori,tarkemmin en voi kertoa.
    Haluan kunnioittaa toisten yksityisyyttä:D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin