Siirry pääsisältöön

28.4-12 rats.tunti

Eilen ei kengittäjä sitten päässytkään tulemaan:( Sulkullakin ratsastin käyntiä ja ravia ilman satulaa.
Saatiin muuten mun kamera takuuseen. JEEE!

Mutta sitten tähän päivään...
Aamulla vein ponit pihalle aamuheinille ja siivosin Allun ja Sulkun karsinat.
Noin kymmeneltä menin takasin talliin, harjasin Sulkun ja letitin harjan.  Pian saatiinkin laittaa poni koppiin ja lähteä ratsastustunnille.

 Perillä otettiin Sulkku kopista jä kävelytin sitä hetken aikaa ja laitettiin se sitten kopin seinään kiinni ja satuloitiin se valmiiksi. Hetken odottelun jälkeen rats.opettajakin saapui. Kun me oltiin lähdössä kentälle ja kaks muuta tuntilaista menee ensin niin Sulkku nousee pystyyn... Lupaava alku tulevalle tunnille.

Kentällä selkään päästyäni kävelemme kenttää ympäri. Yhtäkkiä Sulkku tekee jonkun ihme pukkisysteemin, toisti saman varmaan kolme kertaa.
Sitten opettaja pyytää meidät keskelle (meitä oli tunnilla 3 ratsukkoa). Sitten se jutteli hetken jokaisen kanssa. Jatkettiin käynnissä ja tehtiin pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä. Sulkku oli ok.

Sitten ravattiin yksitellen pitkäsivu kaks kertaa, me Sulkun kanssa totuteltiin ympäristöön ja kaks muuta lainahevosiinsa. Sen jälkeen alettiin ravaamaan kenttää ympäri. Sitten huomaan että satula on liian edessä.
Siirrettiin sitä taakse päin ja hetken päästä saatiin lainaan häntävyö:D

Ja sitten alettiin laukkaamaan vasempaan kierrokseen, Sulkku nosti aika hyvin molemmilla kerroilla:D
Vaihdettiin suuntaa ja nostan oikeeseen suuntaan käynnistä laukan. Ja sehän nousi oikein. Hyvä Sulkku!
Nosti oiken kaks kertaa. Ravista nosti sitten väärän. Mutta saatiin siihenkin vinkkejä...

Ravailtiin siinä vielä hetken ja mentiin pitkät loppukäynnit. Niissä Sulkku vaan katteli ympärillee.
Sitten selästä pois, ja ottamaan satulaa pois. Pika harjaus, hikiselle ponille loimi niskaan ja koppiin. Kun poni oli kopissa lähdettiin kotiin päin.

Kotona vaihdettiin kuiva loimi päälle ja laitettiin takajalkojen polviin linimenttiä.
Vein ponin karsinaan ja annettiin sille heiniä. Sen jälkeen järjestin tavarat ja siivosin kopin.
Mulle jäi kiva olo tunnista, toivottavasti päästään toistekkin tunnille:D


Ravia

Laukkaa
Jumitus, jatkuu kahdessa seuraavassakin kuvassa.
Pukitus

Kommentit

  1. Missä olit tunnillla?

    VastaaPoista
  2. Yhden äitin kaverin luona:D Talli on yksityistalli. Sori,tarkemmin en voi kertoa.
    Haluan kunnioittaa toisten yksityisyyttä:D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik