Siirry pääsisältöön

28.4-12 rats.tunti

Eilen ei kengittäjä sitten päässytkään tulemaan:( Sulkullakin ratsastin käyntiä ja ravia ilman satulaa.
Saatiin muuten mun kamera takuuseen. JEEE!

Mutta sitten tähän päivään...
Aamulla vein ponit pihalle aamuheinille ja siivosin Allun ja Sulkun karsinat.
Noin kymmeneltä menin takasin talliin, harjasin Sulkun ja letitin harjan.  Pian saatiinkin laittaa poni koppiin ja lähteä ratsastustunnille.

 Perillä otettiin Sulkku kopista jä kävelytin sitä hetken aikaa ja laitettiin se sitten kopin seinään kiinni ja satuloitiin se valmiiksi. Hetken odottelun jälkeen rats.opettajakin saapui. Kun me oltiin lähdössä kentälle ja kaks muuta tuntilaista menee ensin niin Sulkku nousee pystyyn... Lupaava alku tulevalle tunnille.

Kentällä selkään päästyäni kävelemme kenttää ympäri. Yhtäkkiä Sulkku tekee jonkun ihme pukkisysteemin, toisti saman varmaan kolme kertaa.
Sitten opettaja pyytää meidät keskelle (meitä oli tunnilla 3 ratsukkoa). Sitten se jutteli hetken jokaisen kanssa. Jatkettiin käynnissä ja tehtiin pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä. Sulkku oli ok.

Sitten ravattiin yksitellen pitkäsivu kaks kertaa, me Sulkun kanssa totuteltiin ympäristöön ja kaks muuta lainahevosiinsa. Sen jälkeen alettiin ravaamaan kenttää ympäri. Sitten huomaan että satula on liian edessä.
Siirrettiin sitä taakse päin ja hetken päästä saatiin lainaan häntävyö:D

Ja sitten alettiin laukkaamaan vasempaan kierrokseen, Sulkku nosti aika hyvin molemmilla kerroilla:D
Vaihdettiin suuntaa ja nostan oikeeseen suuntaan käynnistä laukan. Ja sehän nousi oikein. Hyvä Sulkku!
Nosti oiken kaks kertaa. Ravista nosti sitten väärän. Mutta saatiin siihenkin vinkkejä...

Ravailtiin siinä vielä hetken ja mentiin pitkät loppukäynnit. Niissä Sulkku vaan katteli ympärillee.
Sitten selästä pois, ja ottamaan satulaa pois. Pika harjaus, hikiselle ponille loimi niskaan ja koppiin. Kun poni oli kopissa lähdettiin kotiin päin.

Kotona vaihdettiin kuiva loimi päälle ja laitettiin takajalkojen polviin linimenttiä.
Vein ponin karsinaan ja annettiin sille heiniä. Sen jälkeen järjestin tavarat ja siivosin kopin.
Mulle jäi kiva olo tunnista, toivottavasti päästään toistekkin tunnille:D


Ravia

Laukkaa
Jumitus, jatkuu kahdessa seuraavassakin kuvassa.
Pukitus

Kommentit

  1. Missä olit tunnillla?

    VastaaPoista
  2. Yhden äitin kaverin luona:D Talli on yksityistalli. Sori,tarkemmin en voi kertoa.
    Haluan kunnioittaa toisten yksityisyyttä:D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!