Siirry pääsisältöön

Poninsyöjä hiehoja ja lintuja

Vanhoilla kuvilla mennään
Hyvää perjantai-iltaa kaikille, toivottavasti teillä on mennyt viikko mennyt hyvin! Tulin nyt tähän viikonlopun alkuun vähän päivittelemään viikon kuulumisia vaikka niitä ei siis tosiaankaan ole paljon eikä ainakaan mitää ihmeempiä. Alkuviikosta sää oli vähän tuulista, mutta koko viikon on paistanut ihanasti aurinko! Ja eilen ja tänään oli vielä oikeasti jopa lämmin. Tänään liksallakin kun pelattiin pesäpalloa sai riisua takit ja hupparit pois ja olla vain pelkällä topilla ja nostaa huosun puntteja ylemmäksi. Taksissa olikin sitten ihan liikan kuuma ja tunkkainen ilma.

Maanantainahan ei siis ollut vielä koulua, koska pääsiäinen. ;) Ja tiistaista perjantaihin oli ihan normaalisti koulua, sitä samaa vanhaa. Tälle päivälle oli alunperin suunniteltu matikan koetta, mutta onneksi meidän matikan opettaja siirsi sen ensiviikolle. Enää reilu kuukausi koulua joista yksi viikko on TET-viikko, eikä mulla ole vieläkään tet paikkaa. Rehellisesti sanottuna en tiedä yhtään minne haluaisin. Ja en malta odottaa viimeisen kuukauden mukanaan tuomia kaikkia kokeit ym. ei myöskään jaksaisi enää panostaa läksyihinkään vaikka pakko olisi. Mennäänpä nyt kumminkin kurkkaamaan heppakuulumisien puolelle. Ei silläkään rintamalla ole mitään oikeastaan tapahtunut. Yhtenä päivänä olisiko ollut keskiviikko tai torstai tein Sulkun kanssa maastakäsin vähän juttuja ehkä 15min ja syöttelin nurmikolla hetken. Ootteko muuten huomannut että nurmikotkin vihertää jo ihan kivasti!?

Eilen sitten kävin Sulkun kanssa maastossa tai oikeastaan mentiin tietäitkin noin 7km lenkki. Pääasiassa mentiin käyntiä, mutta muutamia ravipätkiäkin otettiin sekä pätkät laukkaa kumpaakin laukkaa. Muuten oli ihan kiva lenkki paitsi Sulkku jumitti ensinmäisen kerran kun näki hiehoja pihatossa. Ne eivät olleet edes kovin lähellä tietä, mutta pieni poni pelkäsi niitä ihan valtavasti tai ainakin esitti pelkäävänsä. Jouduin sitten taluttamaan tämän kohdan. Myös kaikki lentoon pyrähtävät linnut olivat aivan kauhean pelottavia. Onneksi noin puolenvälin jälkeen tämä säikkyminen ym. turha pelleily väheni ja melkein loppui kokonaan. 

Viimeksi (<--klik) kun ratsastin Sulkulla niin koko ratsastus meni aika heikosti ja laukan laatukin oli heikkoa. Niin se oli myös eilen maastossa laukatessa. Ja siihen on vain se selitys että Sulkku on menettänyt liikaa lihasta joka paikasta eikä jaksa kantaa itseään kunnolla saatikka laukata hyvää kolmitahtista laukkaa. Nyt alkaakin Sulkun treenaus ja mahdollisesti huomenissa olisi sillä ratsastusta luvassa, tosin itse en silloin kiipeäkkään kyyttiin. 


Kaikkista parasta olisi jos saisi tällä hetkellä vain Sulkulle sellaisia reippaita laukkapätkiä alle sen kunnon rajoissa sekä puomi/kavalletti tehtäviä ja pieniä esteitä. Ja kunnon noustessa otettaisiin esteet taas mukaan treeniin. Tosin itse en kyllä oo ajatellut ponilla hypätä, korkeintaan joskus kouluilua ja puomitreenejä. Ajolenkitkin voisi taas aloittaa, ihan parin kilsan rauhallisista lenkeistä ja sitten vähitellen ravipätkien pituutta ja matkaa lisäten. 

Suunnitelmat ovat taas suuria, mutta mikäköhän vaan on lopputulos? Sen saa nähdä. Sulkku muuten aloitti taas laihdutuskuurin. Nyt kun pienet kuivaheinäpaalit on loppunu ja poneille syötetään lehmille tarkoitettua säilöheinää, jota tulee vahingossa vietyä liikaa, on Sulkun maha paisunut ihan silmissä! Ja tietysti muutkin pponit ovat pyöristyneet samastä syystä. Bee tosin on ainakin vielä ihan ok, sille kun ei tuo heinä maistu samalla lailla kun isommille ja vanhemmille. Samaa vikaa on myös Alilassa, se on kyllä pyöreässä kunnossa, mutta karsinassa on silti aamuisin jäänyt yöllisiä heiniä syömättä. 
Että sellaista tänne kuuluu. Hyvää viikonlopun alkua kaikille!!
Kommentit

  1. Ihania kuvia, varsinkin noi vesikuvat ja tuo kuva peurasta ja noi heppakuvatkin.. yksinkertasesti kaikki oli hienoja ja ihana postaus :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!