Siirry pääsisältöön

Poninsyöjä hiehoja ja lintuja

Vanhoilla kuvilla mennään
Hyvää perjantai-iltaa kaikille, toivottavasti teillä on mennyt viikko mennyt hyvin! Tulin nyt tähän viikonlopun alkuun vähän päivittelemään viikon kuulumisia vaikka niitä ei siis tosiaankaan ole paljon eikä ainakaan mitää ihmeempiä. Alkuviikosta sää oli vähän tuulista, mutta koko viikon on paistanut ihanasti aurinko! Ja eilen ja tänään oli vielä oikeasti jopa lämmin. Tänään liksallakin kun pelattiin pesäpalloa sai riisua takit ja hupparit pois ja olla vain pelkällä topilla ja nostaa huosun puntteja ylemmäksi. Taksissa olikin sitten ihan liikan kuuma ja tunkkainen ilma.

Maanantainahan ei siis ollut vielä koulua, koska pääsiäinen. ;) Ja tiistaista perjantaihin oli ihan normaalisti koulua, sitä samaa vanhaa. Tälle päivälle oli alunperin suunniteltu matikan koetta, mutta onneksi meidän matikan opettaja siirsi sen ensiviikolle. Enää reilu kuukausi koulua joista yksi viikko on TET-viikko, eikä mulla ole vieläkään tet paikkaa. Rehellisesti sanottuna en tiedä yhtään minne haluaisin. Ja en malta odottaa viimeisen kuukauden mukanaan tuomia kaikkia kokeit ym. ei myöskään jaksaisi enää panostaa läksyihinkään vaikka pakko olisi. Mennäänpä nyt kumminkin kurkkaamaan heppakuulumisien puolelle. Ei silläkään rintamalla ole mitään oikeastaan tapahtunut. Yhtenä päivänä olisiko ollut keskiviikko tai torstai tein Sulkun kanssa maastakäsin vähän juttuja ehkä 15min ja syöttelin nurmikolla hetken. Ootteko muuten huomannut että nurmikotkin vihertää jo ihan kivasti!?

Eilen sitten kävin Sulkun kanssa maastossa tai oikeastaan mentiin tietäitkin noin 7km lenkki. Pääasiassa mentiin käyntiä, mutta muutamia ravipätkiäkin otettiin sekä pätkät laukkaa kumpaakin laukkaa. Muuten oli ihan kiva lenkki paitsi Sulkku jumitti ensinmäisen kerran kun näki hiehoja pihatossa. Ne eivät olleet edes kovin lähellä tietä, mutta pieni poni pelkäsi niitä ihan valtavasti tai ainakin esitti pelkäävänsä. Jouduin sitten taluttamaan tämän kohdan. Myös kaikki lentoon pyrähtävät linnut olivat aivan kauhean pelottavia. Onneksi noin puolenvälin jälkeen tämä säikkyminen ym. turha pelleily väheni ja melkein loppui kokonaan. 

Viimeksi (<--klik) kun ratsastin Sulkulla niin koko ratsastus meni aika heikosti ja laukan laatukin oli heikkoa. Niin se oli myös eilen maastossa laukatessa. Ja siihen on vain se selitys että Sulkku on menettänyt liikaa lihasta joka paikasta eikä jaksa kantaa itseään kunnolla saatikka laukata hyvää kolmitahtista laukkaa. Nyt alkaakin Sulkun treenaus ja mahdollisesti huomenissa olisi sillä ratsastusta luvassa, tosin itse en silloin kiipeäkkään kyyttiin. 


Kaikkista parasta olisi jos saisi tällä hetkellä vain Sulkulle sellaisia reippaita laukkapätkiä alle sen kunnon rajoissa sekä puomi/kavalletti tehtäviä ja pieniä esteitä. Ja kunnon noustessa otettaisiin esteet taas mukaan treeniin. Tosin itse en kyllä oo ajatellut ponilla hypätä, korkeintaan joskus kouluilua ja puomitreenejä. Ajolenkitkin voisi taas aloittaa, ihan parin kilsan rauhallisista lenkeistä ja sitten vähitellen ravipätkien pituutta ja matkaa lisäten. 

Suunnitelmat ovat taas suuria, mutta mikäköhän vaan on lopputulos? Sen saa nähdä. Sulkku muuten aloitti taas laihdutuskuurin. Nyt kun pienet kuivaheinäpaalit on loppunu ja poneille syötetään lehmille tarkoitettua säilöheinää, jota tulee vahingossa vietyä liikaa, on Sulkun maha paisunut ihan silmissä! Ja tietysti muutkin pponit ovat pyöristyneet samastä syystä. Bee tosin on ainakin vielä ihan ok, sille kun ei tuo heinä maistu samalla lailla kun isommille ja vanhemmille. Samaa vikaa on myös Alilassa, se on kyllä pyöreässä kunnossa, mutta karsinassa on silti aamuisin jäänyt yöllisiä heiniä syömättä. 
Että sellaista tänne kuuluu. Hyvää viikonlopun alkua kaikille!!
Kommentit

  1. Ihania kuvia, varsinkin noi vesikuvat ja tuo kuva peurasta ja noi heppakuvatkin.. yksinkertasesti kaikki oli hienoja ja ihana postaus :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Sulkulla tunnilla ♥

Moi! Vähänkö mä oon tyytyväinen itteeni, tuli sitten pyöräiltyä noin 30 kilsaa tän päivän aikana. Ja en silleen ollut kauheen väsynyt edes (ihme!). Vähän lannistaa se että tuli syötyä jäätelö ja juotua limsaa ja rahat meni niihin. Jäätelelöön ei ollut edes tötterö, mitkä on ihan parhaita <3 ensin pyöräiltiin koulusta jokipirtille, tai mikä nyt olikaan ja sitten vielä kotia 17 kilsaa :) Jee mä selvisin. Mikä saavutus, hehee! Piia sitten sano ettei se oo tulossa huomenna poneilemaan ja niinpä sain ajatuksen että meen tänään jos Sulkku ei oo tunnilla. Kysyin asiaa äitiltä ja se kysy Jenniltä ja se sopi :) Menin sitten Sulkulla siskon ja sen kaverin kans tunnille. Tunti oli käynti-ravi tunti ja mulle ja Sulkulle ihan tarpeeksi haastavaa... Kotona söin nopsaa ja sitten vaihdon kuumat ratsastushuosut jalkaan ja sitten lähdettiin.  Rajakalliossa haettiin ponit mitkä oli päässyt pikku laitumelle missä ei nyt kauheesti ollut syömistä, ihan tarpeeksi kumminkin poneille :D M