Siirry pääsisältöön

Uusi kaviokas


Sonjan kaveri oli linkannut Sonjalle yhden myynti-ilmoituksen vuonohevostammasta. Katsottiin sitten seuraavana päivänä myynti-ilmoitusta netistä ja sain äidin soittamaan myyjälle. Myyjä ei heti vastannut, mutta soitti hetken päästä takaisin. Sovittiin koeratsastus heti samalle päivälle ja sitten soitettiin vielä iskälle olisiko oikeasti mahdollista ostaa tämä hevonen jos se tuntuisi hyvältä. Iltapäivällä sitten koeratsastin (mahd. myöhemmin oma postauksensa) hevosen ja olin sitä mieltä että jos suinkin mahdollista ostettaisiin tämä hevonen. Iskä ja äiti pitivät meitä jännityksessä iltaan asti mitä he asiasta päättivät. Ja onneksi, onneksi vastaus oli myöntävä ja nyt tämä söpöläinen on sitten meidän!:)

Kyseessä on siis 12-vuotias vuonohevostamma, Roosa. Roosa on kantakirjattu I palkinnolla ja sillä on 5(?) jälkeläistä. Roosa on noin 135-138cm korkea. Ja joskus parivuotta sitten Sonja on mennyt tällä muutaman ratsastustunnin. En nyt vielä osaa oikein kuvailla millainen Roosa on, mutta sille tulee kyllä ihan oma sivu tänne blogin puolellekkin. Ja todennäköisesti tulen menemään Roosalla enemmän kun Sonja ja Sonja menee sitten enemmän Remillä, koska se sopii Sonjan ratsastuksiin paremmin kuin mun.

Sonjan kännykän tuotos
Oon varma että en tuu pääsemään Roosan kanssa helpolla. Se on sen oloinen ja myyjäkin sanoi että se testaa aluksi ja saataa vielä myöhemminkin testailla. Eli maastakäsin työskentely ja talutusharjoitukset tulee olemaan osa meidän viikko-ohjelmaa säännöllisesti varsinkin ensinmäisien kuukausien ajan. Ja miksei jopa myöhemminkin enemmän, ei siitä haittaakaan olisi. 

Ratsastaessa taas aloitetaan rauhallisesti toisiimme tutustuen. Ja sitten haluan saada sen ratsastettua notkeammaksi mitä se nyt on kun sillä ei ole menty paljoa. Eli tullaan taivuttelemaan alkuun todella ahkerasti, että saisin Roosan notkeaksi. Tähän voi mennä monta viikkoakin niin kuin Sulkun kanssa joskus. Ja ainakin koeratsastuksessa Roosa oli hidas avuille niin reaktiota pitäisi saada sitten kans nopeutettua, Myyjä sanoikin että silloin aikoinaan kun Roosa oli tuntiponina ja ratsastajat vaihtuivat usein siitä tuli sellainen. 

Kuva kopioitu sukupostista
Sen jälkeen kun saan sileänratsastuksen toimimaan ihan hyvin aletaan pikku hiljaaa menemään puomeja/kavaletteja ja esteitä. Roosalla on kuulemma kisattu seuraesteillä 60cm ja joskus on valmennuksessa hypätty 80cm rataa. Ja esteiden lisäksi aletaan myös maastoilla. Ja tietysti kunnonkohoaa siinä samalla ja Roosan kunnon mukaan aletaan touhuilemaan kun poni on nyt ensin kotiutunut meille rauhassa. 

Pitääkös tänne mainita muutama sana myös kisaamisesta? Todennäköisesti tullaan mahdollisuuksien mukaan myös kilpailemaan jossain vaiheessa. Tuskin seurakisoja korkeammalla, mutta kisaamisen onkin tarkoitusta olla hauskaa muun harrastamisen sivussa. Mutta ei me pidetä mitään kiirettä kisojen suhteen, osallistutaan sitten helpoihin luokkiin kun koen sen olevan meille ajankohtaista. Nyt keskitytään vaan saamaan luottamusta ja kunnioitusta toisiimme ja saaden ponille lisää kuntoa ja perusratsastus toimivaksi. 

Sonjan kännykän tuotos 

Kommentit

 1. Todella paljon onnea uudesta hevosesta (: Suloinen poni ♥

  VastaaPoista
 2. Eikä, mikä sattuma :D! Onnea ihan hirmuisesti uudelle hevosenomistajalle! Toi Roosa vaikuttaa aika saman tyyppiseltä kun Mökö alkuaikoina, ja Mökölläkin on aika samat taustat :D Onnea teille jatkoon !

  VastaaPoista
 3. No huh huh! On teijän vanhemmat kyllä yli lerpsuja

  VastaaPoista
 4. anonyymi: olisit varmasti pystynyt elään ilman että sanot tollain :o !!!!!!!!!! mutta onnea Sanna teille / sulle :) <3
  tooooosi sulonen poni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä uskon kans... Mutta kiitos ihanasta kommentistasi!<3

   Poista
 5. Ihanaa kun löysit itsellesi oman hevosen :)
  onnea teille ja tsemppiä sinulle ja Roosalle elämän poluille!!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…