Siirry pääsisältöön

Roosan kuulumiset

Aikani yritin takuta nettiä kännykästä läppätiin mutta ei onnistunut. Kun olin laittanut salasanan läppäri ilmoitti vain virheestä.. En ymmärtänyt. Nyt sitten kumminkin kertoilen vähän Roosan kuulumisia ja muiden kuulumisista sitten toisella kertaa. :) Mainitsen tekstissä videon, en kumminkaan ehtinyt vielä lataamaan videota youtubeen joten se tulee vasta myöhemmin. :D

Tuskainen ilmekkö?

Rakkauspaukkaus<3

 

Sunnuntaina harjasin Roosa ja kävin taluttelemassa sitä hetken pihassa, pari kierrosta kentän ympäri ja sen jälkeen kierrettiin vielä navetan lenkki. Vähän Roosa katseli paikkoja johon oli tullut, mutta sehän oli ihan normaalia. Maanantaina sitten ratsastin Roosalla ensinmäisen kerran. Aluksi käveltiin kentällä ympäriinsä ja sen jälkeen aloin tekemään päätyihin voltit ja pitkälle sivulle pysähdykset. Ravissa isoja ympyröitä ja laukkaa vain ympäri kenttää. Loppuun sitten ravia ja loppukäynnit oikotiellä.

Roosa oli aika jäykkä enkä saanut sitä oikein toimimaan hyvin. Ravissa ja laukassa tuntui että se ns. kaatui sisälle päin. Tuntui vähän samalta kun Sulkku joskus. Silti vaikka ei kunnolla onnistunut hymyilytti vain. Sonja ratsasti Remillä samaan aikaan ja oli turvana Roosalle vaikkei se mitään pelännytkään, katseli vain ympärilleen.


Tästä tulee mieleen et oltaisiin esteradalla...

Tiistaina sain Sonjan seuraamaan menoa kameran takaa. Alkukäynnit kiersin navetan lenkillä ja kävelin vielä hetken kentälläkin vain suoraa uraa pitkin. Jatkoin uralla ravailua kumpaankin suuntaan ja sen jälkeen laukkasin kevyessä istunnassa uralla ja keskiympyrällä. Sen jälkeen hetken huilitauko ja kun otin ohjat taas käteen aloin tekemään sellaistä tehtävää että käännyin lyhkäiseltä sivulta parimetriä ennen pitkää sivua ja väistätin Roosan sisäpohkeella uralle. Tarkoitus ei siis ollut tehdä pohkeenväistöä vaan saada Roosa kuuntelemaan pohkeen sivulle vievää käskyä.


Väistätyksen jälkeen tein pienen ravisiirtymisen ja käynnissä voltin pitkälle sivulle. Aluksi tein käynnissä ympyrän lyhyellekkin sivulle, mutta myöhemmin tein sen ravissa. Ja sen jälkeen sama toistui. Tein tätä siis molempiin suuntiin ja pikku hiljaa aloin saada ponia notkeammaksi. Älkää nyt käsittäkö väärin että olisin saanut sen rautakangesta notkeaksi kuin vieteri, vaan vähän paremmaksi. Niin että hetkittäin se taipui ja asettui ja kuunteli sisä- ja/tai ulkopohjetta. :)


Taas huilattiin käynnin merkeissä pitkällä ohjalla kunnes aloin laukkailemaan. Tehtiin niin että nostin laukan pitkän sivun alussa ja laukkasin keskiympyrän. Nyt laukkakin oli vähän parempaa kuin eilen. Ei tuntunut siltä että Roosa kaatuisi, ja hetkittäin sain sen myötäämään ja taipumaan. Se ei taida näkyä videolla, mutta sen tunsi selkään päin. Laukkaa myös helpotti myös se että aloin myötäämään liikettä lantiollani.


Söpöö <3

Tänään, keskiviikkona kiipesin taas Roosan kyyttiin. Ratsastus meni oikeastaan samalla lailla kuin eilen. Alkukäynneissä kun mentiin navetan ympäri kyseli Roosa onko hänen pakko mennä siilon ohi koska se on niin pelottava. Mutta meni kumminkin.:) Kentällä ravailin voltteja ja tein siirtymisiä käyntiin ja sitten tein myös käynnissä voltteja. Pari laukkakierrosta kumpaankin suuntaan ja välikäynnit. 

Välikäyntien jälkeen kokosin ohjat käsiin ja ravailin kolmikaarista kiemurauraa. Suoristuskohtiin tein käyntisiirtymiset ja Roosastahan tuli oikein mukava. Ja loppuun vielä ravailin voltilla kumpaankin suuntaan. Huomaisin myös että oikea kierros on Roosalle vaikeampi, siinä se helposti tuijottelee ulospäin eikä kuuntele sisäpohjetta. Onneksi tähän asiaan on vain yksi parannuskeino: ratsastus. Ratsastamalla saan Roosasta vielä oikein kivan ja taipuisan ponin. Huomenna pitääkin keksiä sitten jotain muuta kun kentällä vääntämistä, ettei Roosa ihan tympäänny. 



Kommentit

  1. Jos Roosa meinaa nojata sisäänpäin kaarteissa niin saattaa auttaa jos kulmissa väistättää etujalkoja ulospäin(tai kulman alussa, ihan vain muistuttamaan sisäpohkeesta) Se on auttanut minulla. Ihan vinkvink ;) Roosa näyttää kuitenkin menevän todella kivasti kun ratsastat sillä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitää kokeillä jos toimisi meilläkin. Sainkin tästä jo pään vaivaa kun aivot löi tyhjää että mitenkäs koitan tämän ongelman ratkaista.. No kiitostaa :) Toivotaan että meno senkun paranee ottaen huomioon välillä takapakit..

      Poista
  2. Naws on toi Roosa kyllä sydänten valloittaja :') Kivalta näyttää meno jo tässä vaiheessa, saa nähdä mitä teistä vielä tulee! Kaikkea hyvää teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on! Oon ihan lääpälläni siihe ;D Kiitos kiitos :*

      Poista
  3. heii! Minkä millisiet sun objektiivit on? :) aattelin vaan että kysyn kun oon miettiny että ostaasin pitemmän objektiivin mutten vielä tiiä että minkä millisen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik