Siirry pääsisältöön

Roosan kuulumiset

Aikani yritin takuta nettiä kännykästä läppätiin mutta ei onnistunut. Kun olin laittanut salasanan läppäri ilmoitti vain virheestä.. En ymmärtänyt. Nyt sitten kumminkin kertoilen vähän Roosan kuulumisia ja muiden kuulumisista sitten toisella kertaa. :) Mainitsen tekstissä videon, en kumminkaan ehtinyt vielä lataamaan videota youtubeen joten se tulee vasta myöhemmin. :D

Tuskainen ilmekkö?

Rakkauspaukkaus<3

 

Sunnuntaina harjasin Roosa ja kävin taluttelemassa sitä hetken pihassa, pari kierrosta kentän ympäri ja sen jälkeen kierrettiin vielä navetan lenkki. Vähän Roosa katseli paikkoja johon oli tullut, mutta sehän oli ihan normaalia. Maanantaina sitten ratsastin Roosalla ensinmäisen kerran. Aluksi käveltiin kentällä ympäriinsä ja sen jälkeen aloin tekemään päätyihin voltit ja pitkälle sivulle pysähdykset. Ravissa isoja ympyröitä ja laukkaa vain ympäri kenttää. Loppuun sitten ravia ja loppukäynnit oikotiellä.

Roosa oli aika jäykkä enkä saanut sitä oikein toimimaan hyvin. Ravissa ja laukassa tuntui että se ns. kaatui sisälle päin. Tuntui vähän samalta kun Sulkku joskus. Silti vaikka ei kunnolla onnistunut hymyilytti vain. Sonja ratsasti Remillä samaan aikaan ja oli turvana Roosalle vaikkei se mitään pelännytkään, katseli vain ympärilleen.


Tästä tulee mieleen et oltaisiin esteradalla...

Tiistaina sain Sonjan seuraamaan menoa kameran takaa. Alkukäynnit kiersin navetan lenkillä ja kävelin vielä hetken kentälläkin vain suoraa uraa pitkin. Jatkoin uralla ravailua kumpaankin suuntaan ja sen jälkeen laukkasin kevyessä istunnassa uralla ja keskiympyrällä. Sen jälkeen hetken huilitauko ja kun otin ohjat taas käteen aloin tekemään sellaistä tehtävää että käännyin lyhkäiseltä sivulta parimetriä ennen pitkää sivua ja väistätin Roosan sisäpohkeella uralle. Tarkoitus ei siis ollut tehdä pohkeenväistöä vaan saada Roosa kuuntelemaan pohkeen sivulle vievää käskyä.


Väistätyksen jälkeen tein pienen ravisiirtymisen ja käynnissä voltin pitkälle sivulle. Aluksi tein käynnissä ympyrän lyhyellekkin sivulle, mutta myöhemmin tein sen ravissa. Ja sen jälkeen sama toistui. Tein tätä siis molempiin suuntiin ja pikku hiljaa aloin saada ponia notkeammaksi. Älkää nyt käsittäkö väärin että olisin saanut sen rautakangesta notkeaksi kuin vieteri, vaan vähän paremmaksi. Niin että hetkittäin se taipui ja asettui ja kuunteli sisä- ja/tai ulkopohjetta. :)


Taas huilattiin käynnin merkeissä pitkällä ohjalla kunnes aloin laukkailemaan. Tehtiin niin että nostin laukan pitkän sivun alussa ja laukkasin keskiympyrän. Nyt laukkakin oli vähän parempaa kuin eilen. Ei tuntunut siltä että Roosa kaatuisi, ja hetkittäin sain sen myötäämään ja taipumaan. Se ei taida näkyä videolla, mutta sen tunsi selkään päin. Laukkaa myös helpotti myös se että aloin myötäämään liikettä lantiollani.


Söpöö <3

Tänään, keskiviikkona kiipesin taas Roosan kyyttiin. Ratsastus meni oikeastaan samalla lailla kuin eilen. Alkukäynneissä kun mentiin navetan ympäri kyseli Roosa onko hänen pakko mennä siilon ohi koska se on niin pelottava. Mutta meni kumminkin.:) Kentällä ravailin voltteja ja tein siirtymisiä käyntiin ja sitten tein myös käynnissä voltteja. Pari laukkakierrosta kumpaankin suuntaan ja välikäynnit. 

Välikäyntien jälkeen kokosin ohjat käsiin ja ravailin kolmikaarista kiemurauraa. Suoristuskohtiin tein käyntisiirtymiset ja Roosastahan tuli oikein mukava. Ja loppuun vielä ravailin voltilla kumpaankin suuntaan. Huomaisin myös että oikea kierros on Roosalle vaikeampi, siinä se helposti tuijottelee ulospäin eikä kuuntele sisäpohjetta. Onneksi tähän asiaan on vain yksi parannuskeino: ratsastus. Ratsastamalla saan Roosasta vielä oikein kivan ja taipuisan ponin. Huomenna pitääkin keksiä sitten jotain muuta kun kentällä vääntämistä, ettei Roosa ihan tympäänny. Kommentit

 1. Jos Roosa meinaa nojata sisäänpäin kaarteissa niin saattaa auttaa jos kulmissa väistättää etujalkoja ulospäin(tai kulman alussa, ihan vain muistuttamaan sisäpohkeesta) Se on auttanut minulla. Ihan vinkvink ;) Roosa näyttää kuitenkin menevän todella kivasti kun ratsastat sillä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitää kokeillä jos toimisi meilläkin. Sainkin tästä jo pään vaivaa kun aivot löi tyhjää että mitenkäs koitan tämän ongelman ratkaista.. No kiitostaa :) Toivotaan että meno senkun paranee ottaen huomioon välillä takapakit..

   Poista
 2. Naws on toi Roosa kyllä sydänten valloittaja :') Kivalta näyttää meno jo tässä vaiheessa, saa nähdä mitä teistä vielä tulee! Kaikkea hyvää teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on! Oon ihan lääpälläni siihe ;D Kiitos kiitos :*

   Poista
 3. heii! Minkä millisiet sun objektiivit on? :) aattelin vaan että kysyn kun oon miettiny että ostaasin pitemmän objektiivin mutten vielä tiiä että minkä millisen :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…