Siirry pääsisältöön

Luukku 23:Leiriavustajan tehtäviä

Joulukalenteri 2013

Mehän oltiin Piian kanssa viimekesänä Dimonan tallilla leiriavustajina ja se oli kyllä todella mahtavaa! Nyt ajattelin vähän kertoa mitä meidän tehtäviin kuului. Meidän ei tarvinnut huolehtia hevosista eli ei tarvinnut viedä laitumille vettä yms. vaan sen hoiti talon omaväki. Meille sitten kuului keksiä leiriläisille ohjelmaa ja pitää kuria sekä auttaa hevosten kanssa ja tunneilla. 

Kuvasimme leiriläisten tunteja
Päivisin me Piian kanssa pääasiassa autettiin leiriläisiä hevosten kanssa. Ja muutamia kertoja haettiin tai vietiin hevosia laitumelle kahdestaan, tai autettiin leiriläisiä hevosten hakemisessa. Saatettiin myös taluttaa hevosia jos leiriläiset eivät pärjänneet/uskaltaneet taluttaa jotakin hevosta. Autettiin myös hevosten valmiiksi laitossa mm. hakemalla satuloita ja suitsia ja/tai satulan nostamisessa selkään ja sen oikeaan kohtaan asettamisessa sekä satulavyön kiristämisessä.
Haimme leiriläisten kanssa hevosia
Kun toinen ryhmä ratsasti oltiin yleensä aluksi molemmat kuvaamassa niiden tuntia ja puolessa välissä tuntia toinen tai molemmat lähti toisen ryhmän kanssa laittamaan hevosia valmiiksi seuraavalle tunnille. Sitten tunneillä me siivottiin kakkakasoja ja siirrettiin/raahattiin estekalustoa sinne ja tänne, jota este/yleisleirillä riitti!

Teoriatunneilla meillä oli hevosella ajamista, Karita ajoi toista ja leiriavustajat toista. Autettiin myös hevosten valjastamisessa ja purkamisessa kun ainakin tällä leirillä leiriläiset lähtivät vaan paikalta. Kun leiriläiset halusivat uimaan oli mulla ja Piialla velvollisuus lähteä vahtimaan niitä. Me myös keksittiin niille illaksi ohjelmaa kuten leirikaste tai hevosnäyttelyt.

Keksimme leiriläisille iltaohjelmaa

Leirikaste
Välillä me saatiin ratsastaa jos kerittiin tai jaksettiin hevosilla jotka eivät olleet tunneilla ja päästiin myös maastoon mukaan hevosilla. Saatiin myös ruoka ja majoitus ns. Palkaksi. En muiska olisko meille kummallekkin riittänytomat sängyt vai vain toiselle mutta koska Riinakin oli avustajana ja sillä oli kepit annettiin sille sänky ja nukuttiin itse levitettävilä patjoilla.

Leiri jolla oltiin avustajina oli viidenpäivän pituinen ja palkaksi saatiin joka päivästä yksi ratsastustunti jotka saatiin käyttää myöhemmin leirin jälkeen. Oli kyllä ihan huippua olla avustaajana ja voisin kyllä mennä uudestaankin! Jos jollekkin jäi jotain epäselvää niin kysykää ihmeessä! Huomioikaa että eri tallailla voi olla vähän eri tehtävät ja tavat. :)

Piia pitämässä sadetta kuusen alla

Kommentit

  1. Hah hah hah! Melkein nauroin ääneen tolle Piia pitämässä sadetta kuusen alla kuvalle :DDDDD

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…