Siirry pääsisältöön

Maasto 18km ja neljätuntia

Olempas ollut taas ahkera postaajaa, sori;D Torstaina oon tainnut postata kuulumisista viimmeksi, mutta eipäs tässä nyt mitään erikoista ole edes tapahtunut. Torstaina olin Piian kanssa Dimonassa estetunnilla ja siitä voit lukea ihan omasta postauksestaan, eli tästä. Sulkulla on ollut to, pe ja la vapaata. Sonja ratsasti Remillä perjantaina ja me muut mentiin sitten Kurikan markkinoille ja sieltä mulle ostettiin lökärit ja huppari.

Lauantaina eli eilen kävin Remillä maastossa 4km ja iltapäivällä laitettiin Sonjan kanssa talli siihen kuntoon että ponit pystyi ottamaan illalla talliin. Ponit olivat siis viimme yönä ekaa kertaa tallissa kesän jälkeen. Ja aamulla Pixi yski heti kun oli ollut yön tallissa :/ Pihatto tai ulkokarsina olisi sille tosi hyvä juttu! Sen jälkeen oon vähän pakkaillut  kun ollaan Piian kans lähdössä maastoon Sulkulla ja Remillä, otetaan oikein eväät mukaan :)

Maaston jälkeen kirjoitettu...



Menin kymmenen jälkeen talliin, siivosin ensin Remin karsinan, sitten Sulkun ja Alilan. Vaihdoin vedet ja hain heiniä, sitten Piia jo tulikin. Haettiin ponit laitsalta ja mentiin talliin harjaamaan ne. Harjauksen ja satuloinnin jälkeen laitettiin sadehousut jalkaan kun oli sadetta luvattu, reput selkään ja menoksi!

Mentiin sellaisia metsään johtavia teitä ja jouduttiin tosi usein kääntymään takaisin kun siellä oli niin märkää ettei päästy eteenpäin. :( Sitten mentiin samaa kun viimmeksikin ja Remi ei olisi halunnut mennä ekana ja pisti vähän vastaan ja Sulkku ei olisi halunnut ravata olleenkaan siinä, koska siinä oli soraa. Takaisin tullessa ravattiin pätkä ja sitten ei ollut ongelmaa. Hetken päästä käännyttiin uudelle reitille ja kun mentiin sitä niin se palasi samalle tielle.





Mutta ennen kun palattiin takaisin hiekkametsätielle, sidottiin ponit puuhun, otettiin suitset pois ja löysättiin satulavyöt. Ponit seisoi tosi hienosti ja rauhallisesti, Remi hinkkasi itseään puuhun ja kuopi ja Sulkku tuijotteli mua ja Piia kun me syötiin :) Ponit sai kuivaaleipää ja omenaa. Eväiden syönnin jälkeen pakattiin tavarat ja jatkettiin matkaa. Ravattiin ja laukattiin lyhyt pätkä, mentiin heinittyneelle metsätiellä ja jousuttiin kääntymään märkyyden takia.






Paluumatkalla Remi kääntyi oma-aloitteisesti metsään ja meni siellä hyvin määrätietoisesti ojalle asti ja hetken jo luulin että se hyppää sen yli ja puutuin asiaan, käännyttiin takaisin. Remi varmaan meinas oikasta kotia :) Hiekkametsätiellä taas laukattiin kunnes himmattiin käyntiin ja mentiin metsätielle. Kierrettiin pelto ja ravattiin loppuravit lujaa ja noustiin selästä ja talutettiin yleinen tienpätkä. Yksi auto tuli vastaan ja ei voinut sitten himmata.

Kotiin päästyämme hoidettiin ponit, hierottiin lämmittävät ja kylmäävät linimentit ja pyyhittiin kostealla sienellä hiet. Sen jälkeen ponit laitsalle ja Piia lakaisi käytävän ja mä vein suojat kuivumaan pannuhuoneeseen. Kun talli oli järjestyksessä mentiin sisälle. Lenkille tuli pituutta 18km, kesto neljätuntia, max.nopeus 33.8km/h ja keskinopeus 4.5km/h. KIITOS PIIALLE JA PONEILLE<3

Kommentit

  1. tausta liian tumma -.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon ihan samaa mieltä, tästä on varmaan vaikee lukee mustaa tekstiö?! Vaihdan viim. viikonloppuna kun on aikaa :) Kiitos palautteestasi!

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik