Siirry pääsisältöön

Ketterä esteponi

Koulussa oli taas ihan normaalia, kaikki aineet mitä meillä tänään oli sellaisia että joka aineestä oli kaksi kirjaa, reppukin painaa sitten ihan kivasti. Kotia pääsin taksilla varttia nopeammin kuin yleensä, kun tuttu taksireitti ajettiin eri järjestyksessä. Kotona söin äitin tekemiä ranskiksia ja tomaatin, samalla tein enkun ja kemiän läksyt. Sitten lähdinkin tallille, menin hakemaan Sulkun tarhasta ja kun nyt oli aurinkoinen ja lämmin päivä päätin harjata ja satuloida sen pihalla vielä kun tarkenee. Kun tein Sulkun takaisin meille muuton jälkeen otsikseen lettiä se heilui ja pyöri etten tekisi sille tyttömäisyyksiä. Nyt se on sitten tajunnut parilla vikalla kerralla että hänestähän tulee ihan huippu söpö ja nyt Sulkku vaan nojaa päällänsä muhun kun letitän<3



Kun vihdoin olin saanut harjattua, putsattua kaviot ja letittyä otsiksen laitoin satulan selkään ja suitset päähän. Vaihdoin vielä itselle saappaiden tilalle ratsastuskengät ja minichapsit ja puin päälleni turvaliivin ja kypärän, raipankin hain mukaan. Aluksi kiersin alkukäynnit navetan ympäri ja sen jälkeen suuntasin kohti peltoa. Pellolla tein muutamia pysähdyksiä ja voltteja, tein myös kahdeksikkoa, Sulkku taipui ja asettui kahdeksikolla paljon paremmin käynnissä kun viimmeksi kun oon ponilla mennyt. Ja ravissakin oli huomattavasti parempi!

Laukkaa otin ravailujen jälkeen, tein kumpaankin suuntaan pari isoa ympyrää. Tulin myös laukassa n. 15-20cm kavallettia lämmittelyksi ja sen jälkeen siirryin isompaan ristiesteeseen. Kavalletti tipahti muutaman kerran kuskin mokien takia (lue: huonot tiet). Ristikko ylittyi hienosti ja luulin että myötäisin jo vähän paremmin kun ennemmin, mutta ei! Kuvista katsottuna en myötää yhtään ja se ei vielä riitä vaan mun kyynärpäätkin seilaa jossain ihan muualla kun pitäisi. Plus sitten se että mun niska ja pää tuijottaa ylöspäin eikä mene selkärangan jatkona luonnollisesti Sulkun kaulaa myötäillen... Kyllä mä vielä toivottavasti opin, ainakin ongelmaton havainnollistettu!


Ristikon jälkeen hyppäsin kavalletti, 2-3m okseri joka oli huimat 40cm korkea! Nämä meni ihan kivasti mitä kuski mokasi välillä ja puomit tipahteli. Sarjan jälkeen tultiin vielä toinen okseri, saman kokoinen vain isommalla pituudella. Ja hyvin meni! Sen jälkeen tultiin esteet ratana, ensin ristikko, ristikolla katse sarjalle, sarjan b osalla en katsonut vikalle esteelle ja esteen reunaan kun ulkoavut unohtui. Toisella kerralla hyvin ristikolta sarjalle, sarjan b osalla katse vikalle esteelle ja ulkopohje ja ohja ja keskelle estettä ja hienosti yli!



Lopuksi tultiin vielä okseri muutaman kerran, kaksi ekaan mokasin, tultiin huonosti ja yhden kerran tippui. Vikalla kerralle Sulkku kompastui juuri ennen estettä, mutta rehellisenä ponina Sulkku hyppäsi todella hyvin esteen ylitse! Sitten vielä loppuravit ja käynnit menin oikotietä pitkin, ihan päässä Sulevi pelkäsi/jännitti jotakin, se yritti kääntyä takaisin. Hyppäsin sitten pois selästä ja talutin ponia siinä pari kertaa edes takaisin ja sen jälkeen ei ollut ongelmaan.

Pihassa otin satulan ja suitset pois. Harjasin vähän hikisen ponin ja putsasin kaviot, hieroin viilentävää linimenttiä jalkoihin ja lämmittävää selkään. Palkitsin hienon ponin  leipäpaloilla ja siirrettiin sen jälkeen äitin kanssa ponit laitumelle ja päästettiin kaikki yhdessä sinne. Alila osoitti heti kiiman merkkejä Remille ja Remi ajoi Sulkun pois heiniltä. Muuten oli ihan rauhalliset merkit :)




Sonjalle iso kiitos kuvista!:D Sonja muuten hoiti myös Remin liikutuksen.

Kommentit

  1. Tässä postaukses ei ollu sitä kun te hyppäsitte sen pikkuesteen ja sen jälkeen vahingos sen isomman okserin. Siis sitä hyvin edustavaa sähläyskuvaa :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik