Siirry pääsisältöön

Kärryttelyä

Moi vaan kaikille, mitäs kuuluu?

Vähän erikoisempi aloitus tälle postaukselle, mutta olkoon. Tänään oli koulussa taas normi päivä, joka oli täynnä lukuaineita. Koulun jälkeen söin vähän ja päätin lähteä ratsastamaan Remillä kun en jaksanut tehdä heti läksyjä. Niinpä sitten hain Remin laitumelta, harjatessa huomasin että sen vasen etukenkä on löysällä. Harjauksen jälkeen ''heitin'' satulan selkään ja suitset päähän.

Kävelin alkukäynnit navetan takaa oikotien päähän ja takaisin, sen jälkeen sitten pellolle. Pellolla tein käynnissä kumpaankin suuntaan muutamia isoja ympyröitä ja samaa ravissa. Laukkaakin otin isolla ympyrällä, Remi oli ihan kiva, ottaen huomioon ettei sitä ole ratsastettu kunnolla moneen viikkoon. Oikeastaan yllätti positiivisesti. Laukassa oikein kuuli kuinka kenkä oli löysällä, eipähän ainakaan tule päästeltyä liian rankasti, vaikkei mulle sitä ongelmaa toivottavasti tulisikkaan :)

Kuva pikkuveli

Kun olin kävellyt Remin kanssa loppukäynnit ja hoitanut sen pois ja vienyt laitumelle. Hain Sulkun ja kuten eilen mainitsinkin että ajaisin sillä, niinpä myös ajoin. Pikkuveli 8 vuotta tuli samalla pihalle kun valjastin Sulkkua ja halusi lähteä mukaan ajamaan. Niinpä hän juoksi hakemaan kypäränsä sisältä ja minä valjastin Sulkun loppuun.

Käveltiin oikotienpäähän ja luhtatien yli peltotien kautta pellolle alkukäynnit. Pellolla ravasin ensin kaksikierrosta  ja sitten laukkaa ja mentiin vähän reippaamminkin. Yleensä en ole laukannut kärryjen kanssa, mutta nyt sitten laukkasin :) Vaihdoin suuntaa ja käveltiin hetken ja ravia yksi pellon sivu ja sen jälkeen laukkaa! Loppuravit ja käynnit takaisin kotia. 

Kuva minä

Kuvat on sitten ottanut rakas pikkuveljeni 8 vuotta :) Kiitos kärrykuvista hänelle, muut on itse ottamiani. Valitettavasti nyt on vain kännykkäkuvia vaikka järkkärikin oli mukana tallilla, kukaan ei kumminkaan kerinnyt kuvaamaan Remillä ratsasteluja ja en uskaltanut ottaa sitä kärryille mukaan, paremmin sanottuna en viitsinyt.

Molemmat ponit oli tosi kivoja ja jäi hyvä mieli :) Tallilta tulon jälkeen söin vähän ja menin tekemään läksyt, siirsin muutaman kuvan kamerasta koneelle ja kirjoitin tämän postauksen :)

Kuva pikkuveli

Jokin aika sitten yhden blogin kommenttiboxissa puitiin ratsastajan/bloggaajan ratastus asentoa ja taitoa. Bloggaaja oli maininnut että opettaja sanoi että hevonen alkoi hakeutumaan peräänantoon. Sitten bloggaaja lisäsi tunnistaan muutaman kuvan. Kohta kommenttiboxin puolella on ano pätemässä(ei kylläkään haukkunut, vaaan ystävällisesti sanoi) että varpaat sojottaa sivulle ja samoin kyynärpäät ja hevonen ei ole kuvissa lähelläkään peräänantoa. No ehkäpä juuri niitä kuvia ei ole otettu siltä kysyiseltä hetkeltä ja toiseksi opettaja sanoi alkoi hakeutumaan! Eli opettaja ei tarkoittanut että hevonen liikkuu koko aika täydellisesti peräänannossa! Ja sitten ratsastusasento, bloggaaja oli tunnilla ja opettaja huomatti hänelle tämän virheistä ja neuvoi korjaamaan niitä.

Sitten kommenttiboxin puolella mainittiin että olisi mielenkiintoista nähdä kyseinen ano/anot ratsastamassa. Ano sitten kertoo ratsastaneesa 10 vuotta, mistäs me tiedetään se totuu. Ja mitä se ratsatus vuosimäärä oikeastaan kertoo? Ei mitään. Pointtina oli nyt se että miksi ihmeessä anot opettaa/neuvoo ratsastamaan bloggaajia netissä, vaikka he käyvät ammattitaisoisessa opetuksessa tunnille ja korjaavat virheitänsä parhaansa mukaan? Onneksi on niitä super ihaniakin anolukiota joilta tulee paljon ihania kommentteja! Kiitos heille. Enkä silti väitä että kertomani ano olisi haukkuakseen sanonut vaan ihan ystävällisesti sanoi, mutta silti alkoi kiehumaan.

Toivottavasti ketään ei haitannut avautumiseni, tarkoitus ei ollut loukata ketään tai pahoittaa kenenkään mieltä. Teki vain mieli avautua mieltäni painaneesta asiasta. Teen muuten erikoispostaus viikon kun arki palaa normaaliksi kokonaan, niin voin tehdä esim tallipäivä postauksenkin!? Kun nyt hevoset on vielä yötä pihalla ja vain satunnaisesti tallissa yötä :) 



Kuva sisko

Meidän tän päivän läksyt...

Kommentit

  1. Muakin ärsyttää kun ne jotkut anot aukoo päätään, vaikkei tiedä asiasta yhtään mitään!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik