Siirry pääsisältöön

Kärryttelyä

Moi vaan kaikille, mitäs kuuluu?

Vähän erikoisempi aloitus tälle postaukselle, mutta olkoon. Tänään oli koulussa taas normi päivä, joka oli täynnä lukuaineita. Koulun jälkeen söin vähän ja päätin lähteä ratsastamaan Remillä kun en jaksanut tehdä heti läksyjä. Niinpä sitten hain Remin laitumelta, harjatessa huomasin että sen vasen etukenkä on löysällä. Harjauksen jälkeen ''heitin'' satulan selkään ja suitset päähän.

Kävelin alkukäynnit navetan takaa oikotien päähän ja takaisin, sen jälkeen sitten pellolle. Pellolla tein käynnissä kumpaankin suuntaan muutamia isoja ympyröitä ja samaa ravissa. Laukkaakin otin isolla ympyrällä, Remi oli ihan kiva, ottaen huomioon ettei sitä ole ratsastettu kunnolla moneen viikkoon. Oikeastaan yllätti positiivisesti. Laukassa oikein kuuli kuinka kenkä oli löysällä, eipähän ainakaan tule päästeltyä liian rankasti, vaikkei mulle sitä ongelmaa toivottavasti tulisikkaan :)

Kuva pikkuveli

Kun olin kävellyt Remin kanssa loppukäynnit ja hoitanut sen pois ja vienyt laitumelle. Hain Sulkun ja kuten eilen mainitsinkin että ajaisin sillä, niinpä myös ajoin. Pikkuveli 8 vuotta tuli samalla pihalle kun valjastin Sulkkua ja halusi lähteä mukaan ajamaan. Niinpä hän juoksi hakemaan kypäränsä sisältä ja minä valjastin Sulkun loppuun.

Käveltiin oikotienpäähän ja luhtatien yli peltotien kautta pellolle alkukäynnit. Pellolla ravasin ensin kaksikierrosta  ja sitten laukkaa ja mentiin vähän reippaamminkin. Yleensä en ole laukannut kärryjen kanssa, mutta nyt sitten laukkasin :) Vaihdoin suuntaa ja käveltiin hetken ja ravia yksi pellon sivu ja sen jälkeen laukkaa! Loppuravit ja käynnit takaisin kotia. 

Kuva minä

Kuvat on sitten ottanut rakas pikkuveljeni 8 vuotta :) Kiitos kärrykuvista hänelle, muut on itse ottamiani. Valitettavasti nyt on vain kännykkäkuvia vaikka järkkärikin oli mukana tallilla, kukaan ei kumminkaan kerinnyt kuvaamaan Remillä ratsasteluja ja en uskaltanut ottaa sitä kärryille mukaan, paremmin sanottuna en viitsinyt.

Molemmat ponit oli tosi kivoja ja jäi hyvä mieli :) Tallilta tulon jälkeen söin vähän ja menin tekemään läksyt, siirsin muutaman kuvan kamerasta koneelle ja kirjoitin tämän postauksen :)

Kuva pikkuveli

Jokin aika sitten yhden blogin kommenttiboxissa puitiin ratsastajan/bloggaajan ratastus asentoa ja taitoa. Bloggaaja oli maininnut että opettaja sanoi että hevonen alkoi hakeutumaan peräänantoon. Sitten bloggaaja lisäsi tunnistaan muutaman kuvan. Kohta kommenttiboxin puolella on ano pätemässä(ei kylläkään haukkunut, vaaan ystävällisesti sanoi) että varpaat sojottaa sivulle ja samoin kyynärpäät ja hevonen ei ole kuvissa lähelläkään peräänantoa. No ehkäpä juuri niitä kuvia ei ole otettu siltä kysyiseltä hetkeltä ja toiseksi opettaja sanoi alkoi hakeutumaan! Eli opettaja ei tarkoittanut että hevonen liikkuu koko aika täydellisesti peräänannossa! Ja sitten ratsastusasento, bloggaaja oli tunnilla ja opettaja huomatti hänelle tämän virheistä ja neuvoi korjaamaan niitä.

Sitten kommenttiboxin puolella mainittiin että olisi mielenkiintoista nähdä kyseinen ano/anot ratsastamassa. Ano sitten kertoo ratsastaneesa 10 vuotta, mistäs me tiedetään se totuu. Ja mitä se ratsatus vuosimäärä oikeastaan kertoo? Ei mitään. Pointtina oli nyt se että miksi ihmeessä anot opettaa/neuvoo ratsastamaan bloggaajia netissä, vaikka he käyvät ammattitaisoisessa opetuksessa tunnille ja korjaavat virheitänsä parhaansa mukaan? Onneksi on niitä super ihaniakin anolukiota joilta tulee paljon ihania kommentteja! Kiitos heille. Enkä silti väitä että kertomani ano olisi haukkuakseen sanonut vaan ihan ystävällisesti sanoi, mutta silti alkoi kiehumaan.

Toivottavasti ketään ei haitannut avautumiseni, tarkoitus ei ollut loukata ketään tai pahoittaa kenenkään mieltä. Teki vain mieli avautua mieltäni painaneesta asiasta. Teen muuten erikoispostaus viikon kun arki palaa normaaliksi kokonaan, niin voin tehdä esim tallipäivä postauksenkin!? Kun nyt hevoset on vielä yötä pihalla ja vain satunnaisesti tallissa yötä :) Kuva sisko

Meidän tän päivän läksyt...

Kommentit

  1. Muakin ärsyttää kun ne jotkut anot aukoo päätään, vaikkei tiedä asiasta yhtään mitään!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…