Siirry pääsisältöön

Aamupäivän ratsastukset

Aamulla laitoin kellon herättämään kahdeksalta että pääsisin ylös sängystä ennen puolikymmentä. No en jaksanut nousta kun kaksikymmyntä minuuttia yli kahdeksan. Aamupalan ja hetken haahuilun jälkeen päätin lähteä ratsastamaan. Ensin hain Sulkun, joka söi lankojen alta (unohdin laittaa yöksi sähkön, hups!) Tallissa harjasin Sulkun ja satuloin sen. Poni seisoi kiltisti ja oli suluinen <3

Alkukäynnit kiersin navetan ympäri, pellolla tein ensin pysähdyksi mitkä meni paremmin kuin eilen :) Ja pysähdyksiä, mitkä meni aika huonosti, mutta parani loppua kohden. Sitten voltteja ja ei mennyt paljon paremmin kuin eilenkään. Ravissa voltit ei sujunut kehuttavasti, Sulkku ei kuunnelle sisäpohjetta juuri ollenkaan :/ 

Ravista otin sitten kaksi yllätys reipasta laukkapätkää ja se reipasti Sulkkua hetkeksi tosi kivasti. Hetken huilattiin pitkillä ohjilla käynnissä ja tein ravista kaarteita millä pyrin taivuttamaan ja tein myös siirtymisiä käyntiin. Hetken toiston jälkeen siirtymiset onnistuivat jo huomattavasti pehmeämmin. Sitten taas huilaustauko ja laukaa, laukkasin ympyrän kumpaankin suuntaan ja vasempaan kierrokseen Sulkku kilaa välittämättä mitään sisäpohjetta vastaan. Pienen vänkäämisen jälkeen saatiin melkein hyväksyttävä pätkä. Loppukäynnit menin ensin oikotien päähän, siitä peltotietä, oikotie takasin ja navetan takaa.

Kun olin hoitanut Sulkun ja vein sen laitumelle nappasin mukaani Remin. Tallissa harjasin sen ja nappasin Remin mukaani samalla. Nopsasti harjasin ja suitsin Remin ja mentiin peltojen reunoja pitkin 3km lenkki. Otettiin ravi pätkät ennen ja jälkeen laukan ja kaikki askellajit mentiin korvat hörössä ja mielellään :) Tallissa otin suitset pois, harjasin, hieroin lämmittävää linimettiä selkään ja vein Remin takaisin laitumelle ja pistin sähkön päälle!

HUOMIO! Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!

Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :) Erikoispostausviikosta sain idean Voitto kotiin-blogin erikoispostaus viikosta :)

Kommentit

 1. Millanen olis sun unelma päivä?
  Mikä tekee sut iloseksi?
  Mikä ärsyttää muis ihmisis eniten?
  Suklaa vai jäätelö?
  Musta vai valkone?
  Mihin haluisit matkustaa?
  Kuka on hevos maailman idolisi?

  VastaaPoista
 2. Millanen kesä on ollu?
  Ootko ollu jossain kesätöis?
  Onko ollu sellasta päivää mitä et tuu ikinä unohtamaan?
  Kissa vai koira?
  Millanen olis sun unelma polle jos Remiä ja Sulkkua ei lasketa?
  Mihin kiinnität ekana huomion polleissa?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Dimonan tallin yleis/esteleiri 1/2

Moi, tänään päästiin kotia leiriltä ja vähän on univelkaa kertynyt viikon aikana. Oli aivan ihana leiriporukka ja meillä oli kivaa :) Ajattelin kirjoittaa postauksen leiristä kahdessa osassa, ettei tuu ihan kamalan pitkää postausta. Nyt kirjoitan teille sunnuntaista, maanantaista ja tiistaita ja myöhemmin sitten loppuviikosta. Kuvia tuli leirillä otettua noin neljäsataa, eli mulle ihan kiitettäväti, kun en paljon edes kuvannut.  Mutta pitemmittä teksteittä aloitetaanpas!

Sunnuntaina siis lähdin Dimonaan kaverini Piian kanssa hänen isänsä viemänä. Perillä oltiin joskus kuuden jälkeen, tervehdittiin Karitaa ja kannettiin meidän valtavat laukut sisälle mökkiin. Me oltiinkin melkein viimmeisiä leirille tulioita paitsi yksi leiriläinen puuttui vielä. Mutta sekin tuli pian ja sen jälkeen Karita esitteli kaikki kaikille ja mentiin katsomaan heppoja ja jakamaan hoitsut kaikille leiriläisille. Iidalotalla oli omat poninsa Pleikkari ja Iivana mukana leirillä. Kun hoitsut oli jaettu mentiin mökki…