Siirry pääsisältöön

Pitkä postaus +kuvia

Viimme torstailta rajakalliosta kun odotetiin äitiä hakemaan.
Moikkelis moi!

Eilen illalla olo parani ja pääsin ratsastamaan Remillä, oikeastaan ratsastus oli maastuilua. Sisko tuli Pixillä, pari pikku pätkää ratsastaen  ja muuten taluttaen. Mä siis ratsastin Remillä :) Lenkin aikana emme ottaneet asketakaan ravia tai laukkaa. Enkä lenkin pituudesta tiedä, ehkä pari kolme kilsaa. Mutta koska Pixiä piti odotella jatkuvasti (iso mamma maha!) meni lenkkiin  aikaa tunti! Remi säikähti kaksi kertaa, toisen kun oltiin ylittämässä tietä ja toisen kotona kun ladon ovi paukahti tuulessa. Lenkki oli kiva ja sisko lauleli joululauluja matkalla =D En olisi jaksanut vääntää koulua eilen, enkä välttämättä tänäänkään. Kun tultiin lenkiltä, siivottiin siskon kans karsinat ja mentiin kattoon salkkarit :)

Nyt tulin äsken koulusta kotiin, ja istahdin tähän koneelle kirjoittamaan ja muuten vaan surfailemaan. Suunnitelmissa olis kohta lähtee ratsastamaan ja siivoamaan karsinan. Maha onkin täynnä kotsalla Even kans tehtyä pitsaa ja Jeren ja Jennan tekemiä munkkeja, nams!
La-ma aikana saamani piirustus. Tämän kuvan jälkeen vielä muokkasin paria huonoinpaa kohtaa.
Äiti ehdotti että me ruvettais Piian kans käymään rajakallios keskiviikkoisin poneilemassa, kun siskolla on tunti silloin siellä neljältä tästä lähin. Muuten varmaan joo. Mutta se tunti on neljältä. Me ollaan siellä kaksikymmentä minuuttia yli kolme. Ja kello on aika äkkiä neljä ollaan satuloimassa vasta poneja, ja jos ollaan oltu tosi nopeita saatetaan just mennä kentällä (se epätodellisempi vaihtoehto). Ja sitten niitten tunnin alkua meillä olis n. puolituntia aikaa ratsastaa kentällä. Vähänkö liian vähän :( Ja oman kantani kyllä ilmotin äitillekkin. Toivottavasti ymmärsi, ymmärsin mäkin minkä takia pitäs vaihtaa, mut ku ei onnistu, sori!

Nyt kun kävelin tienpäästä pihaan niin siinä on vaarin veljen mökki ja siellä takano on sellanen söpö huussi. Ja mieleeni muistui kun joskus pienenä sinne piti kesäsin päästä pissalle =D Sulosta? Nyt meen pissattaan ton meidän koiran ja lähden ratsastamaan Remillä kun se saa ensin mussutettua päiväheinänsä.

Tästä eteenpäin kirjoitettu teksti on kirjoitettu ratsastuksen JÄLKEEN. Aattelin tehdä pitkän postauksen...

Kävin melkein tienpäässä pissattamassa Chilin ja keräsin tavarani sisältä ja lähdin ratsastamaan. Tai aluksi siivosin Remin karsinan ja tarhan. Sieltä tulin kottikärryllinen tavaraa laiskuuteni johdosta... Itteppä kärsin. ;) No mulla oli kumpparit venyvineen pohjineen kun ratsastin. Mutta kun en mennyt ''vakavasti'' koulua enkä esteitä niin ihan sama.
Kevät tulee <3
Alkukäyntien jälkeen taivuttelin Remiä ympyrällä. Normaalilla asetuksella ja sitten taas taivutin muutaman askeleen oikein reilusti. Tein myös muutaman pysähdyksen. Sitten ravissa taivuttelua ja äiti hilas mulle vanhan sähkötolpanpätkän jonka tulin parikertaa ravissa. Ja sitten harjoittelin sen lähestymistä laukassa. Mä en oikeesti tajua miten toi esteellä oikeen paikan löytymien on niin vaikeeta. No parempi harjoitella pienillä ja siirtyä vatsa sitten isompiin. Toikin oli varmaan hurjat 20cm!

Sitten lopuksi harjoittelin sillä oikeeta hyppypaikkaa, hyppy+kevyt istunta, lauskeútuminen+ peppu satulaan :) Jään tosi usein satulaan kevyeeseen istuntään hypyn jälkeen. Kun saatiin muutama onnistunut ravailin loppuravit ja otin käynnit. Remi on tosi kiva kun se kertoo heti kun mokaan. Jos mokaan lähestymisen hyppykin epäonnistuu 99% varmuudella. Sulkulla tuntu että riittää täysiä estettä kohden ja yli. Mutta kun viimmeksi hyppäsin sillä niin huomasin että kyllä mun mokat vaikutti ikävällä tavalla. No harjoittelemalla oppii :)

Kun menin talliin niin järkytyin. Satulat oli telineineen vaihtaneet paikkaa huoneen toiselle puolelle yhteen rekelmään ja kaikki muut valjaat oli siellä yhdessä mylläkässä. Kysyin äitiltä tarkotusta. Sille toiselle puolelle tulee karsina varsomisen ajaksi Pixille. Ja minkä takia? No että kamera näkyy kunnolla. Arvatkaa näinkö punasta kun ne valjaat on siellä yhdes mykkyräs. Äiti sanoi että se karsina siivotaan ja tavarat palaa normi paikoille heti varsomisen jälkeen, saas nähdä. Mähän en siihen ainakaan koske, mutta muistuttamisessa lupaan olla sitäkin ahkerampi... Hehee!
Sori kuvien laatu :(Arvatkaapa mitä söin ratsastuksen jälkeen, pitsaa... Nyt kun on nuhaa niin hengästyn tosi helposti enkä jaksa nyt treenata mahalihaksiani. Pyäää! Perjantaina on koulussa kontotesti minkä joudun skippaamaan jos tää nuha meinaa jatkua vielä kauankin... Sitä paisti mä tartten uuden kesäkegät, ja jotain t-paitoja ja sortseja. Ja uudet ratsastushanskatkin pitäs hankkia, kun noi vanhat vetelee kohta viimmesiään. Niinku mulla oikeesti tulee rakkoja kasiin ilman hanskoja ja ne ei saa olla tavalliset näppylähaskat koska ne on tooosi huonot, siis tajuutteks te????

Oho, tulipa pitkä postaus, jaksoitko lukea loppuun? Mitä pidit? Kommentoi!

Kommentit

  1. Kiva postaus.Tälläsii vois olla useamminki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vois. Ja tuliskin, mutta jotenkin mulle ei oo asiaa!?

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…