Siirry pääsisältöön

Pomppuja 23.6

Tehtiin äitin kanssa pellolle jo aamulla esterata, siihen kuului viisi estettä. Menin vasta neljän jälkeen ratsastamaan ja sisko tuli mukaan apuriksi ja kuvaamaan.  Haettiin Sulkku ja Allu taas laitumelta ja minä rupesisn harjaamaan ja satuloimaan Sulkkua ja Sisko harjasi Allun. Laitettiin Allu taas tarhaan ja lähdettiin navetan takaa oikotietä pitkin pellolle.

Oikotiellä taas tuijoteltiin metsään ja pelättiin pikkaisen jotain...? Pellolla Sulkku oli taas normaali itsensä, jatkoin hetken työskentelyä käynnissä. Ravailin molempiin suuntiin ja tein parit voltit Sulkku oli oikein kiva ja energinen.

 Pienet välikäynnit ja laukkaa molempiin suuntiin. Sulkku laukkasi tasaisesti ja rauhallisesti, muttei kuitenkaan hitaasti löntystäen. Huom. Kuvissa näkyy satula, josta olen maininnut.
Laukat nousi kumpaankin suuntaan nätisti heti käskystä.  Laukan jälkeen otettiin pitkät ohjat ja välikäynnit pitempänä kuin edelliset.

Näistä kuvista näkyy paljon helpommin se kuinka iso olen Sulkkuun verrattuna. Äiti ja Sisko sanovat että luonnossa näytän paljon sopivemmalta.

Niin, laukkojen jälkeen tulin kerran ristikon ja sitten trippelin mutta siinä oli vain kaksi puomia kuin oikeasti pitäisi olla kolme. Mini trippelille Sulkku tiputti kaksi kertaa, mutta kolmennella kerralla pääsi hienosti yli.

Lämmitelyiden jälkeen tulin kolme estettä ratana. Ristikko> vasemmalle ja pysty> vasemmalle ja toinen pysty. En oikein keksinyt sellaista tarpeeksi jouhevaa rataa viidestä esteestä. Mini radan jälkeen tulin vielä 50cm pystyn ja kun äiti ilmestyi paikalle tulin vielä n.30-40cm pystyn, ensin SUlkku tiputti ja toisellä hienosti yli.

Melkein jokaiselle esteelle tuli pikkuinen ilmavara, tai no, ainakin se siltä tuntui!
Lopuksi menin pitemmällä ohjalla ravia ja ratsastin pihaan, olipas ponilla taas ponimaisen kiirus kotiin.  Pihassa sisko meni vielä loppukäynnit, purettiin siltä sitten varusteet pois ja sisko talutti Sulkun laitumelle tuvan taakkse ja minä Allun.

Kivaa meillä oli kummallakin, mulla ja ponilla, korvat eteen päin sojottaen esteiden yli  kuten kivistakin näkyy :D  Voikohan kukaan käsittää kuinka paljon tunnen rakkautta tuota ponia kohtaan? Siis se on ihan käsittämätöntä, en mä ole tiennyt että voin kiintyä ja rakastaa ponia näin paljon!

P.s esteiden korkeudet vaihtelevat 30-50cm välillä ;D

Kommentit

  1. Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?

    VastaaPoista
  2. Vastaus: http://sulkkujamina.blogspot.fi/2012/06/meidan-ponien-hoito.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…