Siirry pääsisältöön

Mun mahtava poni!

Kuvat ovat parin vuoden takaa ensimmäiseltä ratsastuskerralta kotona RoosallaViikko on nyt vietetty Ypäjän hevosopistolla ja täällä ollaan jälleen kotona vietetyn viikonlopun jälkeen. Eihän muutto nyt ihan kivuttomasti mennyt, mutta selvisin. Onnea on mukava huonekaveri ja uudet kaverit! Onhan tämä nyt ihan uutta ja ihmeellistä asua asuntolassa poissa kotoa. Viime viikko tutustuttiin hevosopistoon ja saatiin paljon infoa paikasta, säännöistä ja toimintatavoista. Nyt sitten aloitetaan itse opiskelu. 

Palataanpa menneeseen viikonloppuun vielä. Sonja oli ratsastanut Roosan keskiviikkona kevyesti, tarkemmin en tiedä mitä olivat tehneet. Perjantaina kun pääsin kotia iltapäivällä en kauaa malttanut olla sisällä kun jo lähdin tallille. Menin heti hakemaan Roosan ja Rontin laitumelta ja jätin Roosan käytävälle naruihin ja vein Rontin karsinaan. Pienen neuvottelun jälkeen Rontti tuli hienosti karsinaan. 

Roosalla suuntasin kentälle ja ratsastin kevyesti kaikki askellajit lävitse. Ei tehty voltteja ja ympyröitä kummallisempaa. Ja kun olin iltaruokkinut hevoset lähdin poikaystävälleni paljuilemaan illaksi. Lauantaina kun tulin kotia ja hetken siellä hengailtuani lähdin Roosan kanssa maastoon. Mentiin reipas kahdeksan kilometrin lenkki tunnissa. Normaalisti meillä menee saman pituiseen lenkkiin puolitoista tuntia aikaa. :D Ravailtiin ja laukkailtiin aika reippaasti ja lenkin päätteeksi oltiin molemmat ihan hikimärkiä. 

Kotona pesin Roosalta hiet pois ja kylmäsin jalat samalla siivoilin tallia. Illalla ennen poikaystävän tuloa pesin varusteita samalla kun vahdin pikkusiskoa ja ruokin hevoset. Tänään, sunnuntaina poikaystäväni lanasi meidän kentän, kiitos siitä hänelle! Ja minä ratsastin Roosalla n.45min kentällä. Mentiin koulutreeni, jossa meillä aiheena oli pohkeenväistöt. Tehtiin pohkeenväistöä keskihalkaisijalta uralle. Meni hyvin. Eihän Roosan kunto ja voima ole entisellä tasollaan ja helposti kun väsähtää alkaa painaa kädelle, mitä toki yritän välttää useilla välikäynneillä. Mutta Roosa kyllä yrittää viimeiseen asti ja tekee kaikkensa miellyttääkseen. Jäi niin hyvä fiilis tämän päivän ratsastuksista! 

Viikonlopuksi meille on varailtu kouluvalmennusta ja Sonjan olisi Roosalla tarkoitus ratsastaa tulevalla viikolla peri kertaa. Sonjan kanssa myös puhuttiin, että hän alkaisi käymään Roosalla Rajakalliossa aina kun saa kyydin vakiotunneilaan niin Roosalla. Remi on tällä hetkellä liikkeissään niin epämääräinen, ettei sillä ratsasteta ennen hierojan käyntiä eikä mahdollisesti ennen klinikka käyntiäkään. :( 

Olen jo muuten suunnitellut, että jos aikataulut sopivat niin menen Roosalla 25.9 1. tason koulukilpailuihin ratsastamaan jonkin helpon luokan, varmaan vanhan tutun helpon C:n. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…