Siirry pääsisältöön

Kun poni muistuttaa enemmän lihapullaa

...kuin rotumääritelmän mukaista shetlanninponia.

Roosan mammaloma alkoi noin kolmeviikkoa ennen kun varsa sitten lopulta syntyi, vaikkakin siis vielä kaksikymmentä päivää etuajassa. Siitä johtuen Sulevi on päässyt aktiivisemmin puuhailemaan kaiken näköistä mukavaa kärrylenkeistä aina esteiden hyppäämiseen. Itse en todellakaan ole Sulevilla hypännyt vaan hyppäämisen ja nämä parin kerran ratsastukset on hoitanut meidän naapurin tytär. On ollut ilo katsella tämän parivaljakon menoa kun Sulevi tekee mitä pyydetään eikä vain junnaa paikoillaan. Mitä se on siis tehnyt testatakseen kuskia, mutta tällä kuskilla huomasi heti alkuunsa ettei se ole mahdollista ja he ovat pärjänneet jopa ilman raippaa!! 

Ekalla kerralla kun tämä parivaljakko meni yhdessä hypättiin vain muutaman kerran ristikkoa, mutta viime sunnuntaina käytiin tekemässä Rajakallion Ratsutilan kentällä ratatreeniä. Ja mun mielestä meni ihan tosi hyvin. Sulevi vaihtoi laukat eikä kiellellyt kertaakaan. Kerran kuski tuli alas johtuen Sulevin askelsekoiluista ja huonosta hypystä. Sulevi siis tuli kaarteeseen vastalaukassa ja alkoi korjaamaan sitä omatoimisesti ja vaihtoi ristilaukalle, siitä vaihtoi vielä kerran tai siis yritti muttei kerinnyt ja ravissa askeleet sekosivat ennen estettä. Seuraavalla kerralla onnistui jo taas hienosti!

Ennen hyppelyjä maastoiltiin Sulevin kanssa tehden talutuslenkkejä ja treenailtiin ohjasajoa pellolla. Ollaan myös käyty ajolenkeillä ja Milja 3v. on innostunut nyt kärryttelemään Sulevilla. Milja on saanut mun sylistä ohjastaa Sulevia niin, että mulla on silti ohjat kädessä. Milja saa Sulevin pysähtymään ja osaa myös käskeä raviin. Sulevihan tekee kärryjen edessä kaiken ja Milja tykkää kun saa Sulevin tottelemaan itseänsä. Sulevin kanssa lenkkien pituus on vaihdellut aina neljästä kilometristä vajaaseen yhdeksään kilometriin. Milja on yleensä jätetty kotia pitemmiltä lenkeiltä, kun hänen kärsivällisyytensä ei riitä istua kärryillä pitkiä aikoja. 

Eilen tuli lenkillä todettua, kun mentiin siis melkein yhdeksänkilometrin lenkki, ettei Sulevilla ihan huono kunto olekaan vaikka maha onkin ihan liian iso. Hyvin jaksoi ravailla mennessä ja tullessa vaikka kovat pohjat vähän rajoittivatkin ravailun määrää. Se mikä on ollut kaikkista ihaninta on ollut huomata Sulevin työmotivaatia. Se on lenkeillä aina niin iloinen ja yritteliäs. <3 Vaikka laitumelta ei ole toivoakaan saada riimun kanssa kiinni jos meni unohtamaan leipäsangon talliin.. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…