Siirry pääsisältöön

Estetunti 1/3

Blogger pilasi laadun :0

Olen jo pitkän aikaa ollut enemmän koulu- kuin esteratsastaja ja kiinnostunut enemmän koulukuvioiden ratsastamisesta. Viimeksi olen hypännyt tunnilla Urholla pieniä ristikoita kevättalvella ja sitä ennen hyppäämisessä on ollut pitkiä taukoja. Siitä asti kun Remillä ei ole voinut enää hypätä esteitä, on oma hyppäämiseni jäänyt aika vähälle. Nyt kesäisten säiden saattelemana otin itseäni niskasta kiinni ja sain järjestymään itselleni estetunteja kolme kappaletta. Perjantaina oli ensimmäinen tunti ja samalla pääsin tutustumaan tallille, jossa kaverini Henna käy ratsastamassa. Postauksen kaikki kuvat on Hennan ottamia, kiitos hänelle niistä! Oli vielä niin hyvä tuuri, että perjantai oli koulusta vapaa ja tämä ihanan kesäinen ja lämmin ilma.


Sain ratsukseni aivan ihanan 157 senttisen suomenhevostamma Ropsun. Meillä oli tallilla hyvin aikaa eikä kiirettä tarvinnut pitää. Tunnin alussa kerroin lyhyesti olemattomasta ''esteurastani'' ja lyhyehkön verryttelyn jälkeen, jossa tultiin myös ravipuomeja alettiin hyppäämään. 

Aloitettiin tulemalla ristikkoa ravilähestymisillä. Tuli ihan ok hyppyjä. Toiseen suuntaan tultiin sarjaa ja väliin piti tulla kuusi askelta eli pysty - 6 laukka askelta - okseri. Sarjan jälkeen otettiin vielä laukanvaihtoja esteellä ja lopuksi tultiin rataa. Välillä oli hakemistä, välillä meni hyvin, mutta mikä tärkeintä tunnistä jäi erittäin positiivinen olo! Ja mun mielestä meni hyvin, siihen nähden kuinka vähä oon hypännyt. 
Radan ratsastus meni myös ihan kivasti vaikka toki parannettavaa on, mutta mutta.. :) Ja laukat vaihtu joka kerta esteen päällä, jos ja kun sain Ropsun tulemaan rauhallisesti ja suorassa esteelle kuunnellen mua. 

Palautetta sain, että saisin nojata enemmän eteen hypyissä ja keventääkkin esteratsastajien malliin, kun nyt kevensin niin suoraa pystyyn. Jalastani ja sen asennosta/paikasta sain kehuja ja, että pystyn olemaan jalustimien varassa kantapää alhaalla. Enkä kuulemma ole menetetty tapaus vaan on mussa vielä toivoa esteratsastajaksi. ;)Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…