Siirry pääsisältöön

1-tason koulukilpailut vappuna


En tainnut edes muistaa mainita näistä vappuna olevista 1-tason koulukisoista täällä blogin puolella, mutta nyt halusin tulla kirjoittelemaan kisakuulumiset. Lähdettiin siis PRS:n järjestämiin kisoihin kahden ratsukon voimin. Mua vähän jännitti etukäteen kaksien edellisten treenien mentyä huonosti. Tai huonosti on väärä sana kuvaamaan, päästiin me taas vähän paremmin jyvälle toistemme ajatuksista, mutta ei se mennyt niin hyvin kuin kevättalvella jo meni hetken aikaa. 

Kun saavuttiin kisapaikalle meillä oli hyvin aikaa käydä ilmoittautumassa ja maksamassa lähtömaksut, ottaa hevoset autosta, satuloida ja kerittiin kävellä alkukäynnitkin juuri sopivasti ennenkö pääsiin verryttelyyn. Urho oli ihan okei verkassa, ei maagisen mahtava, muttei huonokaan. Radalle pääsin toisena ratsukkona heti verkan jälkeen. Urho oli verryttelyn jälkeen vielä kuulolla, vähän se jäi hitaaksi pohkeelle. Lähdin radalle kuitenkin luottavaisin mielin, olihan luokkana PRS:n raviohjelma helppo Ö:2.

Tervehdykseen tultiin käynnissä 7, rento ja suora. C:stä jatkettiin kevyellä ravilla 7 täsmällinen, R:n tehtiin keskiympyrä 7 symmetrinen, tasainen tahti, E:stä M:n lävistäjä ja kevennyksen vaihto 7 sujuva. Tehtiin S:n keskiympyrä kevyessä ravissa 6,5 vielä sujuvampi taivutus ympyrällä, E:ssä siirryttiin käyntiin ja L:n pysähdys 7 rento kokonaisuus. B:ssä siirryttiin harjoitusravin ja mentiin R:stä kentän poikki S:n 6 rennommaksi edesta, ravi sujuvammin eteen. Lävistäjä MIE 7 tasainen, L:stä pituushalkaisialle> I:ssä käyntiin ja G:ssä pysähdys 7 sujuva.

Ratsastajan istunta ja ohjien pito x2 - 7
Ratsastajan apujen käyttö x2 - 7
Oikeiden teiden seuraaminen x2 - 7
Hevosen ja ratsastajan harmonia - 7

Alas saatiin vielä seuraavanlainen kommentti: ''Ajoittain rennomaksi edestä, liike saisi paremmin sujua eteen. Tasainen ja sujuva rata''. Prosentteja tästä radasta saatiin 69% ja se riitti luokan voittoon. 

Seuraavana luokkana oli Helppo C:1 2000, joka startattiin viimeisinä. C:n verryttelyssä Urho parani ja sain sen kuuntelemaan itseäni paremmin. Ja Urho tuntui oikeasti tosi kivalta ratsastaa, se oli parempi kuin pitkiin aikoihin! Vähän pelkäsin, että se kerkeää nukahtaa ja kadota avuilta odotellessamme omaa vuoroamme neljän ratsukon ajan. Edellisen ratsukon radan aikana herättelin sitä pienellä kahdeksikolla ja ennen radan aloitusta otin muutamia laukannostoja. 

Tästä radasta saatiin pääasiassa 7, 6,5, ja 6. Radasta saatiin myös pari nelosta, jotka laski prosenttea, ilman niitä oltaisiin voitu päästä jopa sijoille! Ensimmäinen nelonen tuli heti toisesta arvostelukohdasta, kun rikottiin laukalle askeleenpidennys. Harmitti, mutta päätin olla skarpimpi seuraavalla lävistäjällä eli arvostelukohdassa 6. saatiinpisteitä 6,5 yritteliäs. Kohdan 5. mokasin itse, kun en muistanut heti odottaa 4sek. vaan vasta sen jälkeen kun olin jo peruuttanut askeleen, tästä tuli kuitenkin 6 esitä pysähdys rauhassa, aktiivisemmin taakse. Toinen nelonen saatiin kohdasta 9. kun Urho vaihtoi laukan lävistäjän lopussa. Ja mä en edes huomannut!! Ei sillä, että niin lopussa asiaa olisin kerinnyt enää korjaamaan kun oltiin jo takaisin uralla. 

Olin kuitenkin radan jälkeen ihan super tyytyväinen Urhoon ja vähän jopa itseeni kun osasin radalla ratsastaa, enkä vain jähmettynyt matkustajaksi. Tästä radasta saatiin 63% ja rapiat. Hävittiin sitten vajaalla 3% voittajaksi tulleelle. Me Urhon kanssa sijoituttiin luokan keskelle 5. Meni kyllä tämä rata paljon paremmin kuin viimeksi Jalasjärven kisoissa. Niin ja loppuun saatiin seuraavanlainen kommentti:'' Pientä valmistelua lisää, ajoittain liike saisi paremmin sujua. Rento rata. Kiva ratsu''. Ja alakentän kohdista 1, 2 ja 3 kaikista pisteitä tuli 6,5. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…