Siirry pääsisältöön

Menneen viikon kuulumiset yhdessä paketissaMaanantai 18.1 Heräsin 06:20 ja nousin sängystä ylös laittamaan silmiini tipat, silmätulehduksen takia. Söin aamupalaksi pussipuuroa kera mustikoiden, nam. Ja maanantain kunniaksi jouduin ottamaan muutaman juoksuaskeleen ehtiäkseni taksiin. Koulussa oli normaali päivä 8:30-14:30 ja kotona olin kolmen jälkeen, jolloin heitin hevosille pihalle heinät. Sisällä tein ruokaa ja lastasin lautaseni _hieman_ liian täyteen. Ratsastaminen valitettavasti jäi sillä luin koko illan enemmän tai vähemmän läksyjä. Toisaalta pihalla oli -25 nii paljon kävelyä kummempaa ei oltaisi voitu tehdä, ja nyt hevoset ovat laitumella missä liikuvat jäljistä päätellen aika paljon. Tehtiin iltatalli 18:30-19:30 joten illalle jäi vielä rentoa aikaa, minkä käytin villasukkien valmiiksi tekemiseen.

Tiistai 19.1 Herätyskello soitti 5:45, mutta vahingossa torkutin kymmenen minuuttia. Tänä aamuna lähdin matkaan omenan ja kahvikupillisen voimin, sillä aamulla ei tehnyt mieli syödä. Hevoset kävin heittämässä pihalle aamupalan jälkeen ja sain rauhassa kävellä odottamaan taksia. Koulua mulla olisi ollut vain yhteen, mutta jäin tekemään vielä viime viikolla rästiin jääneen sanastokokeen. Jäin taksista jo kirkonkylällä kyytistä ja kipaisin käymään kirjastossa lainaamassa äidinkielen tunnille kirjan. Kirjastosta reippailin parin kilometrin matkan poikaystäväni luokse. Pienen voivottelun jälkeen sain kirjoitettua äidinkielen esseen loppuun vaikka lopusta tulikin auttamattomasti väkisin väänettyä tekstiä... Kotia pääsin äitin kyydissä seitsemän aikoihin ja mahani ollessa pohjaton suuntasin ensimmäisenä jääkaapille ja sen jälkeen Sonjan kanssa tekemään iltatallin.  Illalla en enää kerinnyt tekemään mitään eikä tarvinnutkaan. Nukkumaan pääsin kymmenen aikoihin.


Keskiviikko 20.1 Herätyskello soitti 06:15 ja herääminen tuntui erityisen vaikealta, kun yöllä heräilin parisen kertaa. Söin aamupalaksi kaurapuuroa mustikoilla ja hörppäsin kupin kahvia, tästä on nyt tullut mun vakio aamupala... Koulussa normaali päivä, kotia ja vein hevosille heinät puoli neljän aikoihin. Viiden jälkeen lähdin laittamaan vesiä hevosille, mutta Sonja olikin jo niitä laittamassa, joten autoin Sonjaa ja menin sen jälkeen siivoamaan karsinat ennen ratsastamaan lähttemistä. Roosan kanssa tehtiin tehokas treeni kunnon taivuttelut joka askellajissa, oikeaan kierrokseen laukassa Roosa oli kaikkista huonoin. Roosa sai pienen hien pintaan kentällä ja tallissa vielä venyteltiin jalat, selän ja kyljet. Hain talliin vielä lämmintä vettä ja otettiin Sulevi ja Pixi sisälle. Sisälle ja jo kymmenen aikoihin nukkumaan kauhean väsyn saattelemana.


Torstai 21.1 Herätys oli vasta vähän vaille kahdeksan ja kahvikupillisen juotuani suuntasin talliin. Hevosille aamuheinät pihalle ja Remille toppaloimi päälle. Siivosin vielä ahkerana kaikki karsinat ja vein lämmintä vettä hevosille laitumelle. Sen jälkeen luin kirjaa äidinkielen tehtävänä ja vahdin pikkusiskojani. Roosalla lähdin ratsastamaan kolmen aikoihin ja tehtiin 40min maastolenkki -26asteen pakkasessa. Otettiin vähän ravia ja laukkaa ja Roosa oli tyytyväinen. Illan vietinkin sitten matikan läksyjen parissa.


Perjantai 23.1 Herätys soi 06:10 eli ihan liian aikaisin. Koulupäivä oli ihan normaali ei mitään ihmeempiä tapahtunut. Kotona olin taas puoli neljältä. Kävin sisällä syömässä ja heitin nälkäisille hevosille päiväheinät. Siivosin pikapikaa ponien ja Roosan karsinan ja lähdin sisälle kaunistautumaan ystäväni synttärijuhlille. Kotoa lähdin vaille viisi ja hain poikayatäväni, jonka kanssa kävimme kaupassa ja jatkoimme matkaa syntymäpäiville. Gattorilla, jonka vauhti on sama kuin mopoautolla kerkesimme perille vähän yli seitsemän. Söimme herkkuja, hyvää pitsaa ja erinomaista täytekakkua.:) kotia päin lähdimme ajelemaan puoli yhdeltätoista ja kotona oli puoli yhdennaikoihin.


Lauantai 24.1 Aikainen herätys ja myöhäinen nukkumaan meno tekivät lauantaiaamun heräämisestä erittäin vaikeaa. Torkutin kahdeksasta yhdeksään jolloin nousin ja lähdin viemään hevosia pihalle. Yhden aikoihin kävin viemässä hevosille päiväheinät ja vettä. Muuten päivä vierähtikin sisätiloissa hienosta säästä huolimatta serkun ja tämän perheen kanssa. Seitsemän aikoihin sain itseni potkuttua teeveen äärestä talliin. Heti alkuun hain Roosan pihalta ja pikaharjauksen ja satuloinnin jälkeen suuntasin kentälle. Roosa oli vähän jäykkä minkä takia painoi herkästi ohjalle. Roosan asenne tehdä töitä oli kuitenkin kohdillaan!:) Ratsastuksen jälkeen loimitin hikisen ponini ja venyttelin jalat sen jälkeen vielä pikainen karsinan siivous ja iltatalli oli valmis. Illalla luin vielä kirjaa hyvän tovin.


Sunnuntai 24.1 Sain nukkua niin pitkään kuin halusin ja heräsin jo yhdeksän aikoihin..... Aloitin aamun tekemällä läksyt ja lukemalla kirjaa. Tehtiin ruokaa ja vein hevosille päiväheinät ennen kahta. Kellon lähestyessä kolmea hain "innokkaan ja reippaan" hevoseni laitumelta ja kiedoin sen heijastimiin. Lähdettiin maastoon ja tehtiin n. tunnin lenkki. Laukattiin pienessä hangessa pitkä pätkä ja voi että mun pienestä kullan mussukasta lyötyi vauhtia!!! Roosan tuli lenkillä hiki, mutta pihalla olo aikaa oli niin paljon loimitin Roosan ja päästin sen pihalle. Iltatalli tehtiin siinä kahdeksan aikoihin, jolloin otettiin hevoset sisälle. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…