Siirry pääsisältöön

Joululoman aloittelua


Pieni jumppatauko hevosen selässä ;DdTämän kolmikon pitäisi kuulemma parantaa tuntikäyttäytymistä niin se voisi näkyä myös koenumeroissa...Joululoma alkoi eilen joulujuhlan merkeissä kirkossa evankeliumi savunmurteella kuultuna ja sen jälkeen munkin syönnillä. Kun todistuksetkin oltiin jaettu päästiin lähtemään kotia. Kotona vähän siivoiltiin ja söin aamupalaa ennen kuin lähdettiin äitin kanssa tekemään vielä joulu- ja ruokaostoksia. 

Mun omaan huoneeseen tuli nyt kauppareissun siivittämänä joulu, kun ostin tänne lukaaliini valkoisen joulukuusen. Pienenä hätähousuna pystytin sen heti eilen ja tänään iskin siihen valot ja koristeet. En ole mikään yli-innokas joulun odottaja joka kuunteee joululauluja jo marraskuun lopusta alkaen. Halusin vain huoneeseeni valon joka luo tunnelmaa. :)

Talliin ei olla vielä keritty tehdä joulusiivousta, mutta kaikki ajallaan kaikki ajallaan!;) Roosalla on ollut nyt aika kevyttä liikuttelua. Heti kun sataa lunta maahan ja ei ole kunnolla pakkasta jää tilsoja ja sitten kun lumi alkaa sulaa ja tulee liukasta ja taas pakkasta on maa ihan jäässä. Sitten ei paljon missään pysty ratsastamaan eikä ainakaan käyntiä enempää. Onneksi nyt kun alkoi loma niin voi lähteä maastoon käyntilenkille vaikka maa olisikin jäässä.

Huomiseksi olen ajatellut julkaista jouluaiheisen kuvapostauksen nejännen ja viimeisen adventtipäivän kunniaksi. Olen myös kaavaillut Roosan ruokinnasta postausta, miltäs kuulostaa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Dimonan tallin yleis/esteleiri 1/2

Moi, tänään päästiin kotia leiriltä ja vähän on univelkaa kertynyt viikon aikana. Oli aivan ihana leiriporukka ja meillä oli kivaa :) Ajattelin kirjoittaa postauksen leiristä kahdessa osassa, ettei tuu ihan kamalan pitkää postausta. Nyt kirjoitan teille sunnuntaista, maanantaista ja tiistaita ja myöhemmin sitten loppuviikosta. Kuvia tuli leirillä otettua noin neljäsataa, eli mulle ihan kiitettäväti, kun en paljon edes kuvannut.  Mutta pitemmittä teksteittä aloitetaanpas!

Sunnuntaina siis lähdin Dimonaan kaverini Piian kanssa hänen isänsä viemänä. Perillä oltiin joskus kuuden jälkeen, tervehdittiin Karitaa ja kannettiin meidän valtavat laukut sisälle mökkiin. Me oltiinkin melkein viimmeisiä leirille tulioita paitsi yksi leiriläinen puuttui vielä. Mutta sekin tuli pian ja sen jälkeen Karita esitteli kaikki kaikille ja mentiin katsomaan heppoja ja jakamaan hoitsut kaikille leiriläisille. Iidalotalla oli omat poninsa Pleikkari ja Iivana mukana leirillä. Kun hoitsut oli jaettu mentiin mökki…