Siirry pääsisältöön

Tiineystarkastuksen kuulumiset

Äiti soitteli keskiviikko Kauhajoen eläinlääkärille, tosin sijaiselle, voitaisiinko Roosa tuoda tiineystarkastukseen vaikka astutuksesta ei ollut vielä kolmea viikkoa. Haluttiin varmistaa onko Roosa tiineenä tai koska se on mahdollisesti tulossa uudelleen kiimaan. Sijainen ei kerinnyt ultraamaan Roosaa tai ei sitten halunnut kun astutuksesta ei ollut kulunut tarpeeksi kauaa. Hän kuitenkin suositteli soittamaan Onnelan oriasemalle Jalasjärvelle. Ei muuta kuin uusi puhelu, tällä kertaa  oriasemalle. Oriasemalta vastasi paikan omistaja ja toivotti meidät tervetulleiksi. Heille oli tulossa eläinlääkäri tekemään tiineystarkastuksia torstaina ja me saimme mennä sinne joskus sitten kahden kolmen aikoihin.

Torstaina olin aamulla navetassa, sen jälkeen kävin suihkussa, söin ja istuin hetken tietokoneella. Keksin sitten lähteä ratsastamaan Roosan, mulla oli melkein minuuttiaikataulu. Roosa sai pikaharjauksen ja vauhdilla varusteet päälle. Ehdin ratsastaa Roosalla reippaan puolituntia kunnes mentiin ottamaan varusteet pois ja vaihdoin jännesuojat bootseihin ja kuljetussuojiin. Siinä vaiheessa katsoin kelloa tarkemmin ja tajusin että meillä on vielä tunti aikaa lähtöön. Kello oli 12.30 kun olin ajatellut sen olevan 13.30, jolloin oli sovittu lähdettäväksi. Ei siinä sitten muuta, päästin Roosan tarhaan päiväheinille. 

Meillä oli sellainen mutka matkassa, että paappa lähti hakemaan Sonjaa ja Remiä leiriltä aamupäivällä. Joten meillä ei ollut koppia. Äiti soitti Jennille, joka sitten lupasi kysyä isäänsä kuskiksi hevoskuorma-auton kanssa. Onneksi saatiin kyytti järjestymään näinkin helposti!

Kun sitten vihdoin ja viimein päästiin lähtemään, tai siis kun kello tuli oikeasti sen 13.30. Roosa meni hienosti koppiin ja meillä ei mennytkään oriasemalle kun noin puolisentuntia. Perillä käytiin katsomassa mikä systeemi hevosten tarkistamisessa oli ja otettiin Roosa autosta. Pienen odottelun jälkeen päästiin eläinlääkärin syyniin. Roosaa sanottiin pieneksi ja sanottiin ettei tälläistä täällä olekkaan vielä käynyt! :D 

Suureksi harmiksi eläinlääkäri ultrasi Roosan tyhjäksi. Sanoi myös, että heti tänään uudestaan astutettavaksi ja astuttaa joka päivä niin kauan kun Roosa antaa. Kiitettiin tutkimuksesta ja laitettiin Roosa takaisin autoon. Matkalla puheltiin että sää varmaan vaikuttaa tiinehtymiseen kun on kylmää ja sateista. Varmemmaksi kuitenkin veikattiin sitä, että myöhästyttiin viimeksi ja Roosan parhain kiima meni ohi. 

Kun päästiin kotia kahviteltiin ja aika pian lähdin tekemään iltanavettaa päästäkseni mukaan viemään Roosaa Ylöjärvelle astutettavaksi. Kuuden aikoihin sain hommani tehtyä ja lähdin suihkuun ja söin vähän ennen kun menin laittamaan Roosaa lähtökuntoon. Sonjan kanssa saatiin Roosa lastattua heinosti ja päästiin seittemän aikoihin matkaan. Varmaan kahdeksan aikoihin oltiin perillä. Roosalle pistettiin heti astutusvermeet päälle ja mä pääsin laittamaan pinteliä häntään. Ori paikalle ja ei mennyt kauaa kun hommat oli hoidettu. ;D Roosa jäi sinne nyt astutettavaksi ja haetaan kotia kun ei anna enää astua. Niin kuin siinä oli viimeksi se mistä ajateltiin, että myöhästyttiin kun Roosa oli oria viimeksi yrittänyt potkia, nyt ei potkinut!:P

Tutustumista

Harjoitushyppy ;D

Kommentit

 1. Hei, kiva blogi sinulla. Liityin seuraajaksi. :) Oman tammani ajattelin astuttaa ensi kesänä, mutta nyt alkoi kiinnostamaan, minkä niminen ori astuu Ylöjärvellä? On meinaa ihan tässä meidän vieressä kun yleensä orit on toisella puolen Suomea ja matka on melkoinen.. Tosin hyvin todennäköisesti on samaa sukua. Suomesta löytyy vain yksi ori, jolla ei ole yhtään samaa hevosta sukupuussa ja se ei astu tällä kaudella.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Kiva kuulla astutus suunnitelmistanne Roosan astuu Trollguten ja tässä osoite orin kotisivuille, sieltä lyötyy yhteystiedot: http://www.trollguten.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Trollguten on ihana! Jos ei olisi niin läheistä sukua niin olisin sillä astuttanut :) Teille tulee varmasti kaunis varsa. Tsemppiä odotukseen :)

   Poista
  2. Niin on, itsekkin siihen ihan rakastunut ja toivon ettävarsa syntyisi ensikesänä!:) Harmi kun oli teille liian läheistä sukua :/

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…