Siirry pääsisältöön

Ratsastustunnilla

Mistä nämä ihme asennot tulevat?


Vasen kierros oli meille hankalampi, ainakin vähän.


Keskittyminen mihin?:o

Sain tiistaiksi varattua itselleni ratsastustunnin Rajakallioon. Sonjan lupautui mukaan kuvaamaan, kiitos hänelle kuvista ja videoista! Saavuttiin perille hyvissä ajoin ja sainkin valita Tiitusta, Vilmasta ja Urskista kellä haluaisin mennä. Tästä kolmikoska valitsin ratsukseni reippaamman puolleisen suomenhevostamma, Urskin.

Tehtiin koko tunnin samaa tehtävää, jota nyt selitän vähän: Käännyttiin L päädystä pituushalkaisialle, tehtiin keskelle R:n ja S:n väliin pysähdys, vuorotellen käännyttiin C:stä joko vasemmalle tai oikealle, pitkälle sivulle tehtiin R:n ja S:n voltti, riippuen siitä oltiinko käännytty vasemmalle vai oikealle. Voltteja tarvittaessa myös kulmiin tai useampi keskelle.

Ensin tultiin koko tehtävää käynnissä. Parin kierroksen jälkeen Urski alkoi ennakoimaan pysähdystä, joten aloin tekemään pysähdyksiä pituushalkaisialle yhden tai kaksi ylimääräistä. Ravissa tein samalla lailla ja aluksi himmasin ensin käyntiin ja siitä pysähdys, mutta pian tuli käsky tehdä ravista seis ja takaisin suoraa raviin. Tässä Urski meinasi jäädä hitaaksi ettei lähtenytkään raviin vaan kiemurteli vain. 

Laukkaa tehtiin kerralla vain toiseen suuntaan sillä kaikki eivät halunneet laukata. Ensimäisen noston mokasin ja laukka nousi vasta joskus, kaksi seuraavaa menivät hyvin. Vaihdettiin suuntaa ja laukka ei noussut taaskaan ekalla, joten Jenni antoi raipan. Sen jälkeen laukat nousi taas hyvin.

Aluksi mietin saankohan Urskia yhtään paremmaksi koko tunnin aikana, onneksi Jenniltä tuli taas kerran hyviä neuvoja ja sain Urskia paremmaksi. Aluksi vain pidin Urskia liian hitaassa ravissa, vaikka mun olisi juuri pitänyt antaa sen ravata isommin. Varsinkin laukan jälkeen sain ravista hienoja pätkiä esille. 

Omasta asennosta ja ratsastuksesta eniten sanomista omien käsien kannattelusta, jotka on ihan maastoiluasetuksilla (:D) ja ulko-ohjan tuki pitäisi olla parempi ja tasaisempi. Tunnista jäi hyvä fiilis ja sellainen tunne, että voisin vielä oppia joskus ratsastamaankin!:)Kommentit

  1. Todella kiva nähdä videoa! :) Sulla on kivan näköinen istunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos, onhan tuossa istunnassa korjattavaa, mutta tylsäähän elämä olisi jos omistaisi täydellisen istunnan?:D

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…