Siirry pääsisältöön

Ostetaan vuonohevostamma!

Halutaan ostaa jalostukseen kelpaava vuonohevostamma!

Etsinnässä olisi mielellään 6-10-vuotias norjanvuonohevostamma. Hevosen pitäisi soveltua jalostukseen, sillä olen aloittelemassa pienimuotoista kasvatustoimintaa harrastemuodossa. Hevosen pitäisi olla myös kaikin puolin terve, ei saa olla huonoja tallitapoja ja pitäisi tulla laumassa toimeen. Hyvästä luonteesta plussaa sillä olisi hienoa jos lapsetkin pystyisivät käsittelemään.

Varsottamisen lisäksi tavoitteena olisi harrastaa hevosen kanssa kaikkea mukavaa. Hevosen ei silti tarvitse osata ihmeitä, meillä on aikaa harjoitella rauhassa. Jos nyt edes heC tasoinen ja pienet esteetkin onnistuisivat. Hyvä olisi jos hevonen olisi tottunut autoihin ja olisi muutenkin melko maastovarma tapaus.

Hevonen tulisi pienelle maalaistallille toisen vuonohevostamman ja tämän varsan sekä shetlanninponin kaveriksi. Tallissamme on isot hiekkapohjaiset tarhat ja kesäksi isot laitumet. Kenttä ja hyvät maastotkin löytyvät. Jos tallistasi lyötyy tälläinen hevonen joka sopisi laumaamme, ota yhteyttä soittamalla alla olevaan numeroon tai sähköpostilla!


Kyseessähän oli siis Blogitallin viikkohaaste, jos haluat toteuttaa samanlaisen postauksen ohjeet pääset näkemään tämän linkin(<-klik) takaa! Oikeastihan meillä ei ole etsinnässä uutta hevosta ja kuten joku fiksuna varmasti huomasi mainitsin yllä olevassa kuvauksessa vuonohevosen, sen varsan ja shetkanninponin. Kirjoitin tämän fiktiivisen ostoilmoituksen ajatuksella miten voisin sen kirjoittaa tulevassa elämässäni, joskus aikuisena, kun on oma koti, oma talli, mies,(lapset) ja auto. 

Todellisuudessa luulen, että voisin tyytyä hevosen kohdalla vähän vähempään ja toisaalta taas en. Mutta senhän näkee sitten joskus, jos olen ostamassa hevosta. Kuvitelmissani ajattelin vuonohevosen olevan Roosa, mutta voi olla että haaveni menevät niin kauaksi tulevaisuuteen, että Roosa on jo liian vanha varsomaan. Mutta eihän kukaan sanonut että varsa on vielä vauvahevonen, vaikka yleensä varsa sanasta voisi niin käsittääkkin. Ja shetlanninponi olisi tietenkin Sulevi!:D 

Miksei sitten realistisempi ostoilmoitus voisi olla tämän näköinen:
Ostetaan vuonohevostamma, kelvattava jalostukseen ja ikä mieluiten 6-10 vuotta. Pitäisi myös osata kantaa ratsastaja selässä ja miel. maastovarma. Ehdottomasti terve ja ei saisi olla huonoja tallitapoja. Hevonen tulisi pienelle maalaistallille, muutaman muun hevosen laumaan. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik