Siirry pääsisältöön

Vk 12 kuulumiset ma-pe

Viikko taas vierähti ihan huomaamatta ohi. Tuntui, että viikko oli ohitse ennen kuin se kerkesi kunnolla alkamaankaan. Roosa onkin päässyt tällä viikolla ahkerasti liikkeelle. Maanantaina tehtiin ihan perustyöskentelyä kentällä, volttien ja siirtymisten muodossa. Laukka ei pyörinyt kunnolla, mutta ainakaan Roosa ei painanut kädelle. Tiistaina raahattiin Sonjan kanssa puupinosta männyn rungon pätkiä puomeiksi, joista hakkasimme oksan tyngät pois. Roosa ja Remi olivat kumpikin ihan innoissaan tästä vaihtelusta. Ensiksi mentiin ravipuomeja, joita Roosa aluksi kolautteli.Toistojen jälkeen saatiin hyviäkin puomien ylityksiä. 

Ravipuomien jälkeen vuorossa oli laukkapuomeja innariväleillä. Ensin vaadittiin muutamia toistoja ja itselta paljon keskittymistä, että saatiin hyviä, onnistuneita suorituksia. Mun piti saada Roosa tulemaan puomeille hyvin ja sen jälkeen vain pitää laukka yllä niin Roosa hoiti homman kotiin. Tämän kun tajusin niin alkoi sujumaan. Alla olevasta videosta, mikä tosin on huono laatuinen, koska kännykkä, näette yhden pätkän. Keskiviikkona kokosin kentälle kaksi ristikkoa. Viimeksi ollaan hypätty viimesyksynä niin päätin aloittaa pienillä esteillä ja helpoilla tehtävillä. Valitettavasti tältäkään kerralla ei ole materiaallia Sonjan hypyttäessä Pixiä, hän ei ehtinyt/pystynyt oikein kuvaamaan. No siis esteet olivat polvenkorkuisia ja tehtävänä päästä yli esteistä. 

Myönnetään olin aika yllättynyt kun meni niin hyvin. Tietysti harjoitusta tarvitaan paljon, sitä en sano, mutta koko talven tauosta huolimatta meni hyvin. Paikat osuivat suurimmaksi osaksi hyvin sekä itse olin hypyissä mukana suurimmaksi osaksi hyvin. Mitä nyt silloin meinasin jäädä jälkeen kun hyppy lähti liian kaukaa. No ainakaan ei tiputettu kertaakaan ja Roosa kuunteli taas kerran hyvin!

Mikähän siinä on, että tämä pieni hevoinen kuuntelee mua laukassa paljon paremmin kun kentällä on puomeja tai esteitä? Ei sitä tavanomaista kädelle painamista ja kaahottamista vaan laukka on säädeltävissä ja pidetteitäni kuunnellään heti kun eteen laitetaan puomeja ja esteitä?! Onko muiden hevosilla tälläistä? 

Torstaina sitten liikuttiin kentällä kaikissa askellajeissa rennostti palautellen ja perjantaina Roosa vietti ansaitsemaansa vapaa-päivää auringonpaisteessa tarhaillen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…