Siirry pääsisältöön

Vanhoilla kuvilla jälleen


Taas on blogi pyörinyt melkein päivittäin mielessä, mutta kun illat pimenee niin äkkiä eikä saa kuvia niin pelkän tekstin väsääminen ei innosta. Tämä postaus on sitten kuvitettu vanhoilla kuvilla mitä en ole ennemmin kelpuuttanut julkaista syystä tai toisesta. Viikko on taas mennyt tosi nopeasti vaikka tavallaan on tuntunut että se vain matelee eteen päin. Maanantaina Roosa vietti vapaapäivää ja sen jälkeen olenkin kunnostautunut ja liikuttanut sen joka päivä. 

Tiistaina ratsastin Roosalla kentällä kun vettä satoi taukoamatta ja siihen päälle hämäryys niin tuntui ettei nähnyt nenäänsä pidemmälle. Ja se olikin aika lähellä totuutta. Välillä meinasin unohtaa ratsastaa, mutta Roosa oli ihan mukava. Mitä nyt kyttäili tavalliseen tapaansa toista päätyä ja säikähti siinä muutaman kerran ottaen lähtöjä paikan päältä.

Keskiviikkona pienen pakkasen takia kenttä oli jäätynyt ja kova. Taivuteltiin ja tehtiin pohkeenväistöjä noin vartin ajan. Ja tänään torstaina mentiin sitten pellolle taivuttelemaan. Olihan peltokin jäässä, mutta kyllä siellä nyt pystyi muutaman ympyrän ravailemaan ja Roosa oli ihan mukavan tuntuinen. Vähän se taas oli säikyllä päällä ja jännittyneen oloinen, mutta ei nyt unohdeta niitä mukavia pätkiä. 

Viime aikoina oon yrittänyt kiinnittää huomiota ulko-apujen käyttöön ja siihen että omat kädet pysyy alhaalla. Ja mitä paremmin oon saanut ulko-avut käyttöön niin Roosa ei oo painanut niin paljoa kädelle, jes!!:) Nyt vaan tuntuu että pitäisi päästä tunnille usein että päästaisiin kehittymään eteenpäin. Ja nyt kun ei päästä tunnille niin tuntuu että junnataan vaan ihan paikoillaan kun en keksi miten ratsastaisin niin että saisin Roosan mukavammaksi. Sitten mietin että jos pakkaset jatkuu ja lunta ei tunnu on ihan turha mennä tunnille kun kentät on jäässä. :(

Tällä viikolla meillä onkin ollut keskiviikkona yhkyn koe mihkä luin muttamutta silti tuntui että se meni huonosti kun en tajunnut yhtä tehtävää ja sitten tuli sellasia että en millää muistanut kuinka se juttu meni. Ja pian pitääkin mennä lukemaan ruotsin sanoja. Syysloman jälkeen sain mun lukuinnon takaisin ja hikettäminen alkoi.;DD Biologian koe meni ihan hyvin ja samoin äidinkielen koe ja TET-raportti, joka kirjoitettiin äidinkielen opettajalle. 

Kommentit

 1. Kiva postaus, voisitko tehdä joku päivä mydayn ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin toteuttaa sen vaikka ihan kuvilla kun en todennäköisesti kerkeä videota tekemään:)

   Poista
 2. Milloin tulee tallin esittely??:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisimman pian kun kerkeän kuvailemaan tallissa. Arkenä on pimeää ja nyt viikonloppu meni kaikkeen muuhun kun tallilla olemiseen ja todennäköisesti seuraavakin :( ei hyvä.. Mutta teen sen silti!!:)

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…