Siirry pääsisältöön

Kolmen viikon kuulumiset

Joulukuu 2013
Niin vain on vierähtänyt melkein kolme viikkoa viimeisimmästä postauksesta. Pahoittelen sitä että en varoittanut pienestä tauosta, mutta en taida tällä kertaa pahoitella itse tauosta. Tämä on mun blogi ja päätän itse koska bloggaan. Tietysti nytkin oon ajatellut bloggaamista melkein päivittäin, mutta uusien kuvien puutteen takia en ole jaksanut avata koko bloggeria. Nyt sitten sen verran paljon poltteli sormia päästä kirjoittamaan ja päivittelemään blogia että oli pakko istua läppärin viereen ja alkaa kirjoittamaan. 

Mitä näiden kolmen viikon aikana on sitten tapahtunut? Meillä oli viime viikko syyslomaa ja olimme iskän kanssa maanantaista perjantaihin nurmiryhmän opintomatkalla Itävaltaan ja Italiaan. Jos muistan teen tästä myöhemmin kuvapostauksen.;) Sinä aika Piia kävi ratsastamassa Roosalla neljänä päivänä. Roosa oli vissiin ollut vaihtelevasti joko reipas ja vireä tai sitten laiskahko eli ihan oma itsensä. Ennen syyslomaviikkoa meillä oli TET-viikko jonka vietin rajakalliossa. Se oli todella mielenkiintoinen ja opettavainen viikko. Ja pääsin myös ratsastamaan Kassulla ja jos mainitsisin siitä tunnista pari sanaa kun vielä muistan.

Kassu
Kuva: Sonja
Kassu on siis Jennin kaverin hevonen jota Jenni saa käyttää ratsastustunneilla. Kassu on eestinraskasvetohevonen (muistaakseni!) ja todella symppis tapaus. Aluksi vähän jännitti että kuinka tuun Kassulla selviämään kun se on niin iso tai siis paremminkin leveä. Kassulla on onneksi ihana koulusatula ja ei se leveys tuntunut niin pahalta, edes tunnin jälkeen tai seuraavana päivänä.;D 

Mutta nyt itse tuntiin. Aloitettiin tekemään sellaista kääntely tehtävää että käännyttiin pitkän sivun keskeltä r-s lävistäjälle. Kassun kanssa kääntyminen meni ok, mutta suoraan meneminen ei oikein onnistunut kun Kassu kävi kierroksilla Remin takia, jolla Sonja oli samalla tunnilla. Lisättiin tehtävään vielä lyhyiden sivujen päätyihin voltit. Jenni myös muistutti mua useaan otteeseen pitämään Kassulla super kevyen tuntuman ja ratsastamaan enemmän istunnalla ja se oli aika opettavaista mulle...

Kassu jaksoi höslätä Remiä vielä ravissakin, mutta siinäkin kun ratsasti enemmän istunnalla niin alkoi onnistumaan jäkityksien jälkeen. Jenni käski ratsastaa ajatuksella eteen-alas ja hakien sitä rennoksi. Kolme muuta ratsukkoa alko tekemään kentän toiseen päähä jotain tehtävää ja me otettiin kumpaankin suuntaan Kassun kanssa muutamat laukannostot. Sen jälkeen kun Jenni keskittyi vielä muihin taivutteltiin me Kassun kanssa kahdeksikolla niin että huolehdin että se oikeasti suoristui ympyröiden välissä. 

Sen jälkeen oli siis syysloma ja kun kotiuduin kotia sai Roosa lauantain ja maanantain vapaaksi ja sunnuntaina kävin taivuttelemassa kevyesti kentällä. Tiistaina sitten suunnattiinkin rajakallioon estetunnille. Estetunnilla aloitettiin tulemalla r-s linjalla puomia tehden kahdeksikkoa ja samaa kuviota jatkettiin ravissa ja puomin noston jälkeen esteeksi. Tuntuihin että tämä oli kaikista haastavin tehtävä koko tunnin aikana, heh!;D Joko hepat kielsi sille tai sitten tiputti. Ja eihän syy tietenkään lyödy satulan päältä.. Roosa ei onneksi kieltänyt kertaakaan ja parin sähläkerran jälkeen Roosa tajusi idean ja halusi omatoimisesti lähestyä estettä laukassa vaikka ravi olisi riittänyt.


Sen jälkeen tultiin muistaakseni sarjaa, jonka väli juoduttiin Roosan kanssa tulemaan isossa laukassa johtuen liian pitkästä välistä. Sarja meni ihan ok ja sen jälkeen tultiin vielä yksisttäistä okseria joka onnistui myös ihan kivasti. Roosa hyppäsi hyvin vähän kehnommistakin paikoista. Vähän Roosa oli hidas pohkeelle, muuten oli oikein kivan tuntuinen ratsastaa. 

Ja sitten pari kertaa ollaan väännetty kentällä. Ihan siis sillä lailla kunnolla että kun ollaan lämmitelty joka askellajissa ollaan vielä palattu hiomaan ravia tai laukkaa. Roosa on vähän painanut kädelle, mutta jos vain saisin ratsastettua sitä enemmän ulkoavuilla ei se painaisi niin paljon sisäkädelle. Tätä oonkin nyt itse koittanut muistaa harjoitella. Käynnissä ja ravissa Roosa onkin väläytellyt sitten parempaa pätkää. :)

Alila muutti viime viikon tiistaina uusille omistajille, mutta meni kumminkin rajakallioon pihattopaikalle että uudet omistajat saavat oppia ja apua nuoren hevosen käsittelyyn ja koulutukseen. Alila kotiutui tosi kivasti ja pääsi samaan pihattoon Sulevin kanssa. Ja ihan selvästi nämä kaksi tunsivat toisensa heti.:) Jenni kävi myös perjantaina laittamassa Remin ja Roosan talvikenkiin ja vei samalla oman suomenhevostammansa ja varsan mukanaa. Nyt meillä onkin sitten kotona enää Pixi, Roosa ja Remi. 


Pisteet sille joka jaksoi lukea tämän postauksen loppuun asiti!!

Kommentit

  1. kiva postaus, sun tekstit on muutenkin aina niin kivaa luettavaa kun on silti kuviakin (ei haittaa vaikka joskus on jotain vanhoja kuvia) TOSI KIVA BLOGI <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos tää oli ihanan piristävä kommentti!!:)

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…