Siirry pääsisältöön

Pari viikkoa tiivistettynä

Parin viikon blogitauko on nyt takana päin. En varoittanut tauosta mitään sillä se ei ollut suunniteltu. Läppärissä jolla yleensä teen kaikki blogi jutut oli useamman päivän niin ettei siinä toiminut netti. Tämä ei tietenkään ole ainut syy siihen miksi en olo blogannut. Ei ole ollut uusia kuvia ja fiilis postata on puuttunut. Nyt oon päättänyt että en ota stressiä bloggaamisesta. Kirjoitan tänne kun on asiaa ja tekee mieli kirjoittaa. Jos ei ole fiilistä kirjoittaa niin silloin ei yleensä tekstiä kunnolla synny ja syntynyt teksti on kuivaa ja tönkköä. 

Silti blogi on ollut koko ajan mielessä ja nyt sormet syyhysivät kirjoittamaan tänne etteivät nämä viime viikolla otetut kuvat jää piiloon kameran muistitikuille ikiajoiksi. Varoitan nyt heti alkuun että kun yritän koota kahden viikon kuulumisia yhteen postauksen voi se olla aika sekaista. No koitetaan nyt kumminkin ja yritän jättää kaiken turhan pois ja kertoa vain pääasiat.

Kaksi viikkoa takaperin vein Roosan satulavyön pesuun ja otin yhden ratsastuksen ajaksi toisen satulavyön käyttöön. Eri mallisen ja eri materiaalista valmistetun. Se sitten hankasi Roosalle kylkiin ''kivat'' jäljet ja päätin sitten ratsastaa sillä ilman satulaa että jäljet saisivat parantua rauhassa. Reilun viikon ajan sitten ratsastin ilman satulaa. 

Roosalla on viimeisen kahden viikon aikana ollut runsaasti vapareita, enemmän kuin yksi viikossa. Silti sen ratsastettavuus on parantunut. Sen huomasin oikeastan silloin kuin jouduin ratsastamaan sillä ilman satulaa. Roosa on herkempi reagoimaan ja notkeampi. Liikutukset on koostuneet perus taivutteluista ympyröillä ja volteilla. Ollaan myös jumppailtu pohkeenväistöllä ja reippailla laukkapätkillä. Tosin vasta silloin kun saatiin taas satula käyttöön. 

Ratsastustunneille ei olla nyt Roosan kanssa valitettavasti päästy, mutta silti se on ollut ihan super ratsastaa. Laukan ratsastaminen on ollut baanailuja lukuun ottamatta tosi vähäistä, mutta ravissa Roosa alkaa toimia jo ihan näppärästi. Esteetkään eivät ole kuuluneet meidän viikko-ohjelmaan taas pitkään aikaan. Pelloille ei ole jaksanut kantaa este tarvikkeita pihasta ja vähän siellä voisi olla märkääkin. Ja pihassa en tykkää hypätä kun maa on niin kovaa ja siinä on vähän tilaa. 

Muutamana iltana ollaan otettu Roosaa ja Remiä talliin yöksi, mutta aika paljon ne on saanut silti olla vielä öitä pihalla kun sää on ollut hyvää. Jenni toi viikkositten meille tamman ja varsan syyslaitumelle ja voi että se varsa on suloinen. Vaikka se sitten yhdessä vaiheessa keksi kivan leikin tulla lankojen alitse, mutta lopetti sen kun lisättiin yksi lanka lisää. 

Nyt kun syyslomaan on enää pari viikkoa on alkanut kokeitakin olemaan enemmän. On ollut sanakokeita kielistä, enkun aikamuoto koetta ja ruotsin kuuntelua, kemian ja matikan kokeet ja lisää kokeita on luvassa ensi viikolla ja syysloman jälkeen. Onneksi ennen syyslomaa on viikon tet-harjoittelu että pääsee ns. kahdeksi viikoksi eroon koulusta. Tettiä ootankin jo ihan innolla ja samoin syyslomaa. Tämän viikon kun vielä jaksaa tsempata koulussa niin se oli siinä sitten ensinmäisen jakson osalta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik