Siirry pääsisältöön

Pohdintaa


Tämä blogiin päivittely on nyt taas vähän jäänyt. Tai viimeksihän oon julkaisut postauksen sunnuntaina, mutta itsesäni ainakin tuntuu että siitä on jo ikuisuus. Koko alkuviikon oon yrittänyt kuvata teille myday-videota, mutta jostain syystä muistan sen vasta iltapäivällä. Pitää nyt katsoa että saisinko kuvattua sen nyt viikolla vai meneekö viikonlopulle. Kummasta te tykkäisitte mielummin?

Mitähän me ollaan Roosan kanssa tehty sitten sunnuntain jälkeen? Maanantaina käytiin parin kilometrin käyntilenkillä alle puolessa tunnissa ilman satulaa. Ja tiistaina sitten käytiin sänkipellolla taivuttelemassa käynti ja ravi. Ja kun Roosa alkoi niissä toimia hyvin iski itseeni laiskuus ja pieni väsyymys niin lähdettiin sitten kotia. 

Nyt jos saan tätä laiskuutta yhtään puolustella niin mulle iski taas pieni nuha. Pientä kurkku kipua ja niistää saa aina silloin tällöin. Ja tänään on alkanut jo vähn yskittääkkin. Ei hyvä ei ollenkaan kun ottaa huomioon että perjantaina pitäisi juosta cooperi. Ja arvatkaa huvittaisiko tätä yhtä sohvaperunaa liikuttaa kinttujansa mihinkään? No ei tietenkään. Joko juoksen cooperin nyt puolikuntoisena tai siirrän viikolla eteen päin, saa nyt nähdä.

Eilen huomasin yhtäkkiä että olin muutamasta vastaväitteestä huolimatta tullut kavereiden yllyttämäksi/pakottamaksi ottamaan osaa koulun sählyjoukkueeseen. Pikkuhiljaa kun joukkue alkaa olemaan kasassa alkaa treenit 1-2krt viikossa. Toisaalta ihan kiva saada tälläinen liikuntamuoto ratsastuksen lisäksi, mutta en silti osaa pelata sählyä enkä haluaisi mitään koulujen välisiä pelejä!! No luvattu mikä luvattu, mennään nyt mukaan kumminkin positiivisella asenteella yrittämään. 

Sulevistakaan en ole tainnut täällä mainita pitkään aikaan mitään? No mun tiedon mukaan sillä menee hyvin.:) Se on lähinnä tehnyt aloittelioiten tunteja ja ollut laiska poni. Mutta on välillä päässyt hyppimään pikkuesteitä ja vissiin ainakin tallutusmaastoon. 

Nyt musta on olkanut tuntumaan että haluisin mennä Roosalla kisoihin mutta mitään sopivan tuntuisia ei nyt oo lähipiirissä. :/ Tai yhdet olisi tulossa kuukauden päästä ja ne ei oo ajankohdallisesti kovin hyvät kun oltaisiin niistä seuraavana päivänä lähdössä iskän kanssa suomen rajojen ulkopuollelle. Ja tämän neljön päivän reissun ajan ajaksi oon aatellut että pitäisi katsella Roosalle ratsastajaa siksi aikaa.

Kuvan hevonen ei liity tekstiin.

Kommentit

 1. Onko roosalla uudet suitset??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole. Nämä on joskus remille ostettu käytettynä ja pieniksi todettu ja päätin sitten kokeille niitä roosalle.:)

   Poista
 2. Ihana tuo viimeisen kuvan hevonen! :D Mulla on sulle muutan haaste: http://welifedream.blogspot.fi/2014/09/haaste.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…