Siirry pääsisältöön

Viikkokuulumiset


Nyt tulin päivittämään pikaisesti tämän viikon kuulumisia. Maanantaina mentiin kentälle ja tehtiin vähän Roosan takapään väistättelyä uran sisäpuolelle. Käynti meni ok ja samoin ravissa oikeaan kierrokseen. Vasempaan kierrokseen väistöt ei onnistuneet alkuunkaan. Roosa ei vaan väistänyt pohjetta vaan alkoi kävellä sitä päin. Kun usean yrittämän jälkeen homma ei edennyt päädyin kävelemään loppukäynnit ennen kuin oltaisiin hermostuttu lopullisesti.

Tiistaina ratsastin muutaman kilometrin maantietä pitkin Roosalla pikkuveljieni ollessa pyörillä mukana. Mentiin katsomaan mummaa ja paappaa niiden kesämökille ja mökillä laitettiin Roosa koiranhäkkiin ja juoduttiin sitomaan ovi kiinni kun Roosa pökki sitä turvallansa. Perillä viivyttiin melkein kaksi tunti ja Roosa oli aika rauhaton häkissä. Takaisin päin sitten otettiin pari rauhallista laukkapätkääkin. Keskiviikkona jatkettiin kentällä väistöjä. Tällä kertaa tehtiin niitä vain käynnissä ja yhtä hermostumista lukuunottamatta meni ihan hyvin. Ja loppua kohden parani. Ja ravissa sitten ravailin vain voltilla hakien sopivaa asetusta, tahtia ja sitä että Roosa ei paina ohjalle. 

Torstaina jatkettiin treenejä kentällä pohkeenväistön parissa. Väistöjä mentiin taas vain käynnissä ja sujui hyvin. Nyt alan pikkuhiljaa saamaan Roosan menemään nätisti myös kaikkistä jännittävimmästä nurkastakin. Pohkeenväistön jälkeen vuorossa oli laukkailua pitkällä ohjalla kulmissa oikoen reilusti koska tarkoitus oli mennä mahd. isoa laukkaa. Ja lopuksi ravailtiin loppuravit pitkällä ohjalla.


Perjantaina eli tänään olin hakemassa Roosaa jo puoli yhdeksältä aamulla, kun yleensä ratsastan iltaisin. Mentiin maastoilemaan ja metiin kaikki askellajit vajaan kymmenen kilometrin lenkillä. Tänään menen ensin lastentapahtumaan taluttamaan talutusratsastukseen ja sen jälkeen J.lle. Ja sunnuntaina taas toritapahtumaan taluttamaan hetkeksi. Kiva viikon loppu siis J:llä tiedossa ja siihen sisällyttäen heppailua seuran logon alaisena. 

Kommentit

 1. Ihania kuvia ja kiva postaus :)

  VastaaPoista
 2. voisitko tehdä roosallekkin oman sivun? ja päivittää tuon blogin esittelyn/tieto tekstin tuolta sivusta.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh:) itse asiassa olen kirjoittanut esittelysivut uusiksi,mutta lähiaikoina oon suunnitellut tekeväni ulkoasuunkin pieniä muutoksia niin silloin julkaisen myös uudet esittelysivut ja päivittelen lopuykin tiedot ajan tasalle samalla kertaa.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…