Siirry pääsisältöön

Ratsastusta

Nyt on ratsastuspäiviä takana jo muutama, ihanaa!! Pääasiassa ratsastuksista on jäänyt hyvä mieli lukuunottamatta perjantaita. Roosa siis kengitettiin keskiviikkona ja silloin lähdettiinkin maastoon ja kierrettiin noin kahdeksan kilometrin lenkki sateessa. Onneksi oli sadenpitävät vaatteet joten menoa sade ei päässyt hankaloittamaan. Aluksi Roosa oli tosi kiireinen ravissa, mutta kun sitkeästi jakoin tehdä pidätteitä niin lyötyi rento ja rauhallinen ravi. Loppumatkasta tehtiin vähä takaosa  kävelemään eri uralla kun etuosa väistättelyä ja käynti-seis-käynti ja käynti-ravi-käynti siirtymisiä. Alun taistelun jälkeen sain Roosan kuuntelemaan itseäni ja ratsastus lopetettiin todella hyvin mielin. 

http://nicolelivermore.com/horse-quote-banner/
Tortaina lähdettiin taas maastoon ja mentiin alle tunti. Nyt rennommalla mielellä eikä tuuppailtu matkalla. Mentiin yhdetä melko pienestä ja matalasta vesilätäköstä ja Roosa oli niin suiloinen kun se alko kuopimaan sitä etujalallaan vaikka vettä oli tosiaan vain muutama sentti. :D Perjantaina mentiin vajaan tunnin lenkki ja Roosa säikkyi joka ikistä lentoon lähtevää lintua. Kerran Roosa säikähti lintua ihan kunnolla ja melkein tipuin selästä en onneksi kumminkaan.  Ja sitten se säihkähti pyöräiliää ja laukattiin parikymmentä metriä karkuun, onneksi peltotietä eikä maantietä pitkin. Perjatain ratsastuksista ei siis jäänyt kovin hyvä mieli...

Launataina  päätin että pidetään kevyt taivuttelupäivä pihassa pyörien voltilla. Alkukäyntien jälkeen tehtiin käynnissä volttia ja Roosa rentoutui ihan kivasti. Aloitettiin sitten ravailemaan jatkaen taivuttelua. Alkuun Roosa ei rentoutunut yhtään, mutta ei mennyt kauaa kun alkoi tulemaan lyhyitä hyviä pätkiä. Tehtiin sitten aika paljon siirtymisiä ravista käyntiin ja käynnistä raviin ja Roosa alkoi kuuntelemaan jo ihan kivasti. Varsinkin niin että mitä enemmän sain istunnan mukaan sitä parempia ja tasaisempia siirtymisiä tuli.

http://www.pinterest.com/pin/85849936620368185/
Ja täytyy nyt manita että mulla on sellainen paha tapa puristaa aina polvilla satulaa. Nyt kerrankin kiinnitin siihen huomiota ja oikeasti helpotti harjoituravissa istumista. Päätinkin että voisin nyt pitää kuurin harjoitusravista ja opetella istumaan siinä. Kun yleensä tuppaan lintsaamaan menemällä kevyttä ravia. Laukaa otettiin parin kolmen metrin pätkissä ja se riitti että saatiin muutama hyvä siirtyminen niin nostoissa ja hidastuksissa. Tämän päivän ratsastuksista en vielä tiedä mitä tehdään ja missä mennään.

Keskiviikkona pääsenkin kiipeämään erään suomenhevostamman kyyttiin ja jännityksellä jo odotan. Ihan uusi tuttavuus tämä ei ole, mutta viime ratsastuskerrasta on vierähtänyt jo tovi ja tarkoitus olisi päästä hyppäämään. Kuviakin mahdollisesti tulee jos sää vain sallii. :)

Kommentit

  1. Odotan innolla suokkipostausta ....;) Olis muuten kiva jos voisit joku kerta tehdä videopostauksen ratsastuksesta (siihen sisältyis kaikki jutut ennen ja jälkeen:D)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…