Siirry pääsisältöön

Viikon blogihaaste-kuvahaaste

Tässä tulee vähän myöhässä Tiian viime viikon blogihaate. Toivottavasti pidätte!:)

Lemppari...


...estekuva

Tämä estekuva on keväältä 2012, ajalta ennen kun Remi alkoi oirehtimaan jaloistaan. Kuva on otettu pokkarilla ja laatu on sitä luokkaa. Itselläni ei asento ole kovin hyvä ja ilmekkin mulle tyypillinen kieli keskellä suuta esteillä. Tykkään kumminkin kun Remi on ihan kivassa vaiheessa hyppyä ja mulla on siniset ratsastushuosut ja Remillä satulahuopa. Ja sitten tuo remin innostunut ilme!:) Ja este on korkeimmasta kohdasta n. 70-75cm, eli yksi korkeimmista mitä kotona hypättiin. Kiitos Sonjalle kuvasta.

...koulukuva

Tämä kuva on otettu muistaakseni joulun aikoihin kun Remillä sai kokeilla taas mennä ravia. Eli kunnon kouluillu kerta ei ole kyseessä. Se mikä tekee kuvasta lempparin on Remin asento ja jalat on kivasti ja sitten on vielä oikein pintelit jaloissa. Itsellä suhteellisen siistit vaatteet ja ok asento paitsi katse niskassa... Taustakin on ihan kiva ja omasta mielestäni erotutaan siitä ihan kivasti. Remi <3 Veera kuvannut?

...yhteiskuva

Tämä melko uusi kuva. Siksi tämä koska kuvan värit on mielestäni kivat, vaikka se onkin vähän puhkipalanut oikeasta nurkasta. Tykkään kuvasta koska siinä on mielestäni rauhallinen tunnelma ja siitä välittyy kuinka paljon välitän tuosta ponista. Ja se meidän välinen luottamus. Kiitos Veeralle kuvasta.

...kisakuva

Tämä kuva ei oli laadullisesti kovin vahvoilla, mutta se mikä tekee kuvasta yhden lemppärini on se että ponin jalan asennot on ok. Itsellä keskittynyt ilme ja ponilla iloinen ilme. Ja sitten vielä se että nämä oli mun ja Sulkun viimeiset yhteiset koulukisat ja rata meni ihan ok. :) Sonjan kuvaama.

...maastoestekuva

En oo ikinä hypännyt maastoesteitä, joten sellaista kuvaa ei ole. Korvaan sen nyt sitten agilitykuvalla. Kuva on vinossa, ei ole suoristettu ja oma ilme.. :/ Mutta kun muistan kuinka Alila tykkäsi tästä ja sain sen tohon pikkulavalle joita on kaksi päällekkain ja kaikki jalat lavalla niin se onnistumisen ilo!:p Ja muutenkin tuo agilitykerta meni todella hyvin. 

Kuva, johon liittyy hyviä muistoja

Tykkään kuvan taustasta ja väreistä ja ponin ilmeestä, mutta mikä tuo kuskin ilme nyt taas on? Tämä kuva on siltä ajalta kun Sulkku oli Rajakalliossa tuntiponina ja kävin sillä siellä ratsastamassa. Niistä kerroista jäi aina hyvä mieli kun sai tuohuta pikkuisen kanssa! <3

Ensinmäinen kuva oman/ kanssa lempparihevosen kanssa


Äitin ottama kuva koeratsastusreissulta minusta ja Roosasta. Roosa terhakkaana hirnuu kauempana olevan orin perään ja minä yritän pidätellä ponia. :D Varmaan mun ja Roosan ihan ensimmäinen yhteiskuva. Ei kovin edustava, mutta kumminkin!

Paras kesäkuva

Kivat värit, kiva tausta. Ponin näyttää kivalta ja siitä näkee että se on keskittynyt ja kuuntelee ja kuski on mukana tuohussa kieli keskellä suuta. ;D Sulkun asento nyt ei ole paras mahdollinen mutta se menee silti kun näyttää muuten niin hyvältä ja keskittyneeltä ja kiitos kuvasta Veeralle.

Paras talvikuva

Nyt meinasi olla talvikuvista pulaa :o Mutta tälläisen sitten valkkasin vime talven kuvista. Kuvassa on ihan ok tausta ja tykkään kuvan väreistä ja tunnelmasta. Oma pipo ja saappaat on muinaista ja ponin riimussakin on punaista. Tosin näitä kuvia mentiin ihan varta vasten ottamaan. Mutta onneksi siellä oli ihan kivoja kuvia ja tykästyin niihin! :) Sonja nappasi tämän kuvan.

Tunnelmallisin kuva

Tämä kuva on viimekesältä leiriltä kun oltiin uittamassa hevosia. Tykkään tosi paljon kuva kesäisestä tunnelmasta. Remin kansa ollaan tuo vasemmalla oleva ratsukko ja kuvan on ottanut kaverini Heidi!:)

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…