Siirry pääsisältöön

Lyhkäiset kuulumiset

Maanantaina Roosa oli todella kiva ja rento ratsastaa vaikka meninkin vain käyntiä niin jäi hyvät fiilikset. No Tiistaina Roosa oli täysin vastakohta maanantaille. Ei yhden yhtä rentoa pätkää, vain jännittynyttä vastaanpistämistä. Huonoissa fiiliksissä lopettelin ratsastuksen. Sen opin Sulkulla että turha jäädä vääntämään kun ei kerta onnistu ettei jää hepallekkin huono mieli ratsastuksesta. Kaikki askellajit menin läpi, mutta ei onnistunut. 

Tänään on satanut koko päivän, mutta lähdin siitä huolimatta ratsastamaan. Meni sitten ratsastus hyvin tai huonosti niin aina tekee mieli päästä yrittämään parempaan tulokseen. Käynnissä tein pohkeenväistöä ja voltteja. Roosa jännitti toista päätyä, mutta sain pari hyvääkin pätkää. Pienet välikäynnit ja aloin tekemään siirtymisiä käynissä. Hitaampaa ja reippaampaa vuorotellen ja jatkoin samaa ravissa. Loppua kohden Roosa rentoutui aavistuksen ja tuli ihan kivaa pätkää. Navetan lenkki kierrettiin viisi kertaa että sain Roosan menemään sen niin ettei se jännittänyt enää kauheasti. Mitkähän jännityspäivät Roosalla nyt oikein on?

Sulkku oli tässä välissä jo parempi, mutta eilen se juoksi mua karkuun kun menin antamaan sille lääkettä ja ontui sitten ravissa. Huoh.. Onneksi lääkettä on vielä jäljellä. Toivotaan että se siitä parantuisi.

Ilmeet xD

Kommentit

  1. Höh, välillä tulee tollasia huonompia päiviä, mutta pidä lippu korkeella, ootte vielä vasta niin vähän aikaa työskennelly yhessa! Tsemppiä ja paranemisia Sulkulle. :):

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…