Siirry pääsisältöön

Haaste-lemppariblogit

Niin hyvin että hävettää -blogin kirjoittaja Riina haastoi omat lukiansa tässä postauksessa esittelemään suosikkibloginsa omassa blogissaan ja päätin tarttua haasteeseen.  Esittelen omat suosikki blogini aakkosjärjestyksessä. Tässä on vain muutama blogi jota seuraan, mutta nämä menee ehdottomasti lemppareihin, toki muitakin on. Jos tykkäätte tästä niin teen vielä vaikka kakkososankin?

Aadan hevoselämää

En nyt äkkiseltään muista mitä kautta eksyin kyseisin blogin sivuille, mutta ihastuin siihen välittömästi. Siisti ulkoasu ja laadukkaat kuvat kun vain vetävät mua puoleensa. Blogissa seikkailee aivan ihana, persoonallinen ruuna Champi. Postaustahti on mielestäni sopiva ja tykkään blogissa kunnolla selostetuista treenipostauksilla hyöstettynä videoilla. Ja ne hienot kuvapostaukset!!

Bon Bon

Pinjan blogiin lyösin tieni hänen siskonsa blogin kautta ja jäin lukiaksi tähänkin blogiin. Blogissa on ihana ulkoasua ja kivoja postauksia. Postaustahto on sopiva ja postauksien aiheet käsittelevät muutakin kuin hevosia, esim. ruokaa. :)

Nelivedot

Lyösin tämän blogin hippolan kautta ja ihastuin siihen heti. Isot, hyvälaatuiset kuvat ja melkein aina uusia kuvia. Hieno ja siisti ulkoasu. Ja postaustahti sopiva. Tykkäsin myös kun blogiin tulee pitempiä asiapostauksia esim. ruokinnasta ja treenipostaukset ovat hyvin selostettuja ja totuuden mukaisia. Ja myönnetään että tämä blogi on herättänyt erilaisia ajatuksia hevosten ruokinnasta ja treenaamisesta. :)

Niin hyvin että hävettää

Riinan kirjoittamaan blogiin lyösin tieni jo hänen edellisen bloginsa olemassa olon aikana. Ja muistaakseni sinne eksyin hänen ihanian youtube videoidensa kautta. Riinalla on vain niin ihan tyyli kirjoittaa että postauksia lukee ihan mielellänsä. Kuvat ovat hienoja ja kivoja ja ulkoasu nätti!

Voitto kotiin

Suomen suosituin hevosblogi, joka myös kuuluu hippolaan. Eksyin blogiin varmaan jonkin lehtijutun jälkeen missä blogi mainittiin ja sen jälkeen olen seurannut tiiviisti Tiian blogi. Tiian blogissa on myöskin hienoja kuvia ja  videot ja erikoispostaukset on hienosti toteutettuja. Usein saankin omaan ratsastukseen ja bloggaamiseen juuri Tiialta ideoita ja innostusta. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…