Siirry pääsisältöön

Eteen-kiinni-eteen-kiinni...

Torstaina lähdin ratsastamaan Roosalla aamupäivästä. Jatkettiin taas siirtymisillä kuten keskiviikkonakin. Käynnissä tein voltteja, lävistäjiä, suunnanmuutoksia, väistöjä, pysähdyksiä ja peruutuksia sekä siirtymisiä. En saanut Roosaa oikein rentoutumaan, mutta siirryin silti raviin. Tein ravissakin muutaman voltin ja Roosa oli jännittynyt, ei tosin enään niin jännittynyt kun edellisillä kerroilla. Ravissa tein temponmuutoksia. Pyysin ihan rauhallista ravia ja sitten eteen ja kiinni uudestaa. 

Ravin jälkeen pieni huilitauko pitkällä ohjalla ja laukkaa. En edes haaveillut ympyrällä laukkaamista vaan otin laukassa lyhyet sivut kiinni ja pitkällä sivulla eteen. Eli siirtymisiä askellajin sisällä. Pikkuhiljaa Roosa alkoi kuuntelemaan ja lopetettiin laukkaamien sitten siihen ja ravailin vielä muutaman kierroksen pitkällä ohjalla ja Roosa oli jo vähän rennomman oloinen. 

Illalla lähdin sitten ekaa kertaa kortin saamisen jälkeen ajamaan skootterilla. Ja ajoin J:lle asti ja kirjoitan tätä postausta heiltä käsin, siksi ei ole uusia kuvia vaan vanhoilla mennään. Roosan ratsastus onkin nyt sitten Sonjan vastuulla tänään ja huomenna. Yritin ohjeistaa Sonjan hyvin, mutta mutta...;)

Oonko mä muistanut täällä mainitakkaan että Bee muutti uuteen kotiin juhannuksena?:)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Dimonan tallin yleis/esteleiri 1/2

Moi, tänään päästiin kotia leiriltä ja vähän on univelkaa kertynyt viikon aikana. Oli aivan ihana leiriporukka ja meillä oli kivaa :) Ajattelin kirjoittaa postauksen leiristä kahdessa osassa, ettei tuu ihan kamalan pitkää postausta. Nyt kirjoitan teille sunnuntaista, maanantaista ja tiistaita ja myöhemmin sitten loppuviikosta. Kuvia tuli leirillä otettua noin neljäsataa, eli mulle ihan kiitettäväti, kun en paljon edes kuvannut.  Mutta pitemmittä teksteittä aloitetaanpas!

Sunnuntaina siis lähdin Dimonaan kaverini Piian kanssa hänen isänsä viemänä. Perillä oltiin joskus kuuden jälkeen, tervehdittiin Karitaa ja kannettiin meidän valtavat laukut sisälle mökkiin. Me oltiinkin melkein viimmeisiä leirille tulioita paitsi yksi leiriläinen puuttui vielä. Mutta sekin tuli pian ja sen jälkeen Karita esitteli kaikki kaikille ja mentiin katsomaan heppoja ja jakamaan hoitsut kaikille leiriläisille. Iidalotalla oli omat poninsa Pleikkari ja Iivana mukana leirillä. Kun hoitsut oli jaettu mentiin mökki…