Siirry pääsisältöön

''Kaikki ongelmat lähtee sieltä satulan päältä''

Postausta kuvittaa tällä kertaa nämä ihanat kännykkälaatuiset kuvat 

Tänään sitten päätin kiivetä vaihtelun vuoksi Sulkun selkään. Yritin pitää odotukset matalalla ja tavoitteet realistisinä nykyiseen kunto- ja treenitasoon nähden. Jotenkin siinä vain aina käy niin että mun odotukset on liian korkealla ja tavoitteet liian vaativia. Ja kun en sitten saa ponista irti sellaista suoritusta kun haluan hermostun ja saan poninkin hermostumaan. Tai sitten se menee toisin päin niin että poni hermostuu ensin kun vaadin jotain mitä se ei ymmärrä tai osaa ja sen jälkeen mä hermostun. Nyt kumminkin kerron kuinka ratsastus meni ja mietin sinne mahdollisimman laajasti niin risut (joiden miettiminen ei ole ongelma) ja ruusut.

Väsynyt poni treenin jälkeen

HEhhe oli pakko laittaa tääki :D
Alkukäyntien jälkeen jäin ratsastamaan omaa kujaa edes takaisin ja tein suunnan vaihdukset etuosan ympäri eli niin että vain takaosa kääntyi. No aluksi tuli ihan ok käännöksiä muutaman kerran. Kun oltiin tienpäässä postilaatikkojen lähellä niin erityisesti siellä päässä Sulkku hermostui totaallisesti. Ensinnäkään Sulkku ei olisi malttanut pysähtyä vaan nosti päätänsä ylös, mutta sain pysähdyksen käynnistä hyviksi istunnalla ja pienillä jatkuvilla pidätteillä suuhun. No kun aloin pysähdyksestä asettamaan Sulkkua se alkoi vaan peruuttamaan. Aluksi sitten kokeillin että pyydän Sulkkua peruuttamaan muutaman askeleen että se rauhottuisi. Se oli kumminkin virhe Sulkku vaan hermostui siitä enemmän. Pyysin sitä sitten eteen ja jouduin pyytämään todella napakasti eteen. 

Tämän jälkeen meni hetken ennen kun Sulkku vähän rauhottui ja sain muutamia ok väistöaskelia käännöksessä. Toinen ongelma näissä käännöksissä oli Sulkun liikataipuminen tai taipumattomuus. Tehtiin kujalla sitten myös ihan normi pysähdyksiä mitkä onnistui ihan hyvin ennen hermostumista. Hermostumisen jälkeen meni hetken ennen kun sain Sulkun seisomaan rauhassa. Peruutukset ok. vähän tahmeita tosin. Ja askeleen  pidennyksiä käynnissä sillä verkkasin aluksi käynnissä. Olisivathan ne voineet olla parempiakin, mutta ne menetteli silti.

Ja sitten vähän piehtarointikuvia, pahoittelen vielä kerran laatua!Pihassa jäin sitten käyntiympyrälle/voltille. Hain tasaista ja rehellistä asetusta, kun se onnistui Sulkku oli ehkä koko ratsastuksen parhaimmillaan silloin. Se oli ainut hetki jolloin Sulkku oli rento ja työskenteli kunnolla eikä kyttillyt kaikkea muuta vaan se keskittyi. Ei se täydellinen silläkään hetkellä ollut, mutta ehdottomasti tämän kerran parhaat pätkät tuli silloin. Ympyrällä väistätin vähän takaosaa ja pienentelin ja suurentelin volttia. 

Ravissa tuli toiseen suuntaan hyviä pätkiä, väistättelin takaosaa ja sain vähän sivuaskelia pohkeenväistön tapaan kun suurensin ympyrää. Toiseen suuntaan Sulkku oli ihan hirveä, ei asettunut taikka väistänyt pohjetta. Tässä vaiheessa sain Sulkun hermostumaan kun aloin jankkaamaan että haluan kunnolla väistää sivullekkin pari askelta ravissa. En sitten saanut kunnon väistöä, mutta hermostuneen ja selättömän ponin sain joka karkasi kaikilta avuilta. Parin raviympyrän jälkeen sain onneksi ponin vähän takaisin kuulolle ja sen jälkeen huilittiin sitten käynnissä hetken. 


Otettiin sitten myös vähän laukkaa mikä oli täysin selätöntä, nelitahtista ja jos napautin raipalla sain välittömästi pukin takaisin. En sitten käyttänyt enää raippaa laukan parantamiseen vaan pelkkää pohjetta. Laukasta käyntisiirtymiset ravinkautta olivat kamalia! En saanut Sulkkua yhtään kuulolle, se vain nosti turpaansa ylös eikä kuunnellut istuntaakaan pahemmin. Saatiin sitten toiseen suuntaan pari ihan kelvollista jotka sitten kelpuutin. Ravasin vielä voltilla loppuraveja ja Sulkku kyttäili muualle eikä keskittynyt ja juoksi selättömänä joka laahustaen tai kaahottaen. 

Tämän päivän ratsastelut eivät siis menneet todellakaan hyvin. Ja tiedän että kaikki ongelmat lähtee sieltä ratsastajasta satulan päältä. Harmittaa vain niin suunnattomasti kun en taaskaan saanut ponia toimimaan niin kuin halusin. Ja ärsyttää kun piti mennä taas hermostumaan pienelle ponille. :/ En voita sillä mitään että itse hermostun kun silloin en ainakaan saa ponia rauhoittumaan. Ehkä ensi kerralla paremmalla onnella. :)Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…