Siirry pääsisältöön

Rantakuntoon --> Aloitustilanne & ensimäisen viikon ohjelma

En tiedä kiinnostaako teitä lukea muuta kun heppapostauksia, mutta nyt olisi vuorossa taas rantakuntoon-projektiini liittyen postausta luvassa. Nyt ajattelin miettiä ihan postauksen muodossa tämän hetkistä kuntoani eli aloitustilannettani. Voisin väittää olleeni vuosi sitten keväällä/kesällä paremmassa kunnossa kun nyt. Tein silloin ahkerammin kotona lihaskuntoa kohottavia liikkeitä, pääasiassa vatsoja ja punnerruksia. Ja ratsastin ahkerasti, melkein joka päivä, joskus jopa kahdestikkin päivän aikana. Tämän hetkiseen elämääni ei kuulu ratsastus, eikä ole säännöllisesti kuulunutkaan enää moneen kuukauteen. 

Ennen ratsastus oli mulle pääasiallinen liikunta muoto ja ratsastaessa hikoilin useamman kerran viikossa. Nyt kun tämä liikuntamuoto on suljettu pois, jatkoin elämääni samanlaisena kun silloin kun ratsastin, ilman ratsastusta vain. Nyt oon sitten pikkuhiljaa alkanut käsittämään että multahan on siis ihan oikesti lähtenyt lihasta ja voimaa. Ei sitä nyt ikinä ole liikaa ollut, mutta siihen mitä on ollut niin eipä ole enää. Kun hiihtolomalla ratsastin parikertaa Sulkulla huomasin heti kuinka jalat tulivat kipeiksi. Ja viime kesänä mulla oli vielä vatsalihakset, mutta eipä ole enää!:( Nyt olisi siis tarkoitus saada näitä kadotettuja lihaksia takaisin ja kohottaa kuntoa lenkkien avulla. 
Viikko 1


Viikko 1

Maanantai- 
Vatsalihakset: 20 ''sit-ups'', 8 rutistusta, 8 jalan nostoa, 12s lankku.
Punnerrukset: -
Kyykyt: 55kpl
Treenin jälkeen: kun aloitin tekemään vatsoja nii kyllä tuntui vaikkei määrä päätä huimannutkaan... mutta tein liikkeet kunnolla vatsoilla että saisin tulosta enkä yrittänyt huijata itseäni! Kyykyt menivät aika helposti eikä niissä ilmennyt ongelmia!

Tiistai-
Vatsalihakset: 25 ''sit-ups'', 10 rutistusta, 10 jalan nostoa, 15s lankku.
Punnerrukset:  Sarja 1. 10, sarja 2. 12, sarja 3. 8, sarja 4. 8, sarja 5. max (väh. 12)
Kyykyt: 60kpl.
Treenin jälkeen: aloitin punnerruksilla ja muuten olis jaksanut ihan helposti mutta ranteisiin sattu tosi paljon! Onko muilla tälläisiä ongelmia? seuraavaksi tein vatsat ja en saanut niitä tuntumaan yhtään niin paljon kun eilen :o tein mielestäni liikeet ihan oikein ja  rutistuksissakin oikeasti käytin vatsalihaksia, mutta tunne ei vain ollut enää sama. Ja lopuksi kyykyt! Koko päivän sattunut reisiin kun on rampannut koulussa portaita edes takaisin ja istunut alas  tai noussut. Tein kyykyt kahdessa sarjassa eka 30 tauko ja 30 kyykkyä. Ekat 30 meni helposti mutta tauon jälkeen sattui aika paljon reisiin. Sinnikkäästi kyykkäsin loppuun asti ja sen jälkeen venyttelin jalat ja sain kivun lähtemään hetkeksi. 

Keskiviikko-
Vatsalihakset: -.
Punnerrukset:-
Kyykyt: -
Muuta: Lenkki
"Treenin jälkeen:" tätä ei nyt lasketa varsinaiseksi treeniksi, mutta en käynyt edes lenkillä. Kaikki aika meni tallilla ponien kanssa agility juttuja harjoitellen.  Ja illalla tuli vielä venyteltyä reisiä kunnolla ja jalkoja muutenkin.

Torstai-
Vatsalihakset:  30''sit-ups'', 12 rutistusta, 12 jalan nostoa, 20s lankku.
Punnerrukset:  Sarja 1. 11, sarja 2. 15, sarja 3. 9, sarja 4. 9, sarja 5. max (väh.13 )
Kyykyt: 70kpl.
Treenin jälkeen: nyt täytyy myöntää että en muista torstain treenistä mitään kun kirjotan tätä lauantai illalla. Kyllä mä ton treenin tein, muistaakseni aika illalla. Alkuviikon mokasta viisastuneena venyttelin kunnolla jalat ja näin ollen sain ehkäistyä seuraavan päivän jalkakivun. Punnerruksissa muistan että ranteisiin sattu tosi paljon.

Perjantai-
Vatsalihakset: 35 ''sit-ups'', 15 rutistusta, 15 jalan nostoa, 25s lankku.
Punnerrukset: -
Kyykyt: 75kpl.
Muuta: koululiikunta
Treenin jälkeen: nyt hävettää, omien menojen takia en kerinnyt tekemään päivän treeniä. :/ päivän ainut liikunta siis oli koululiikunta, jossa meillä oli tanssia. Tanssiminen oli oikein kivaa ja hauskaa vaihtelua. Sen jälkeen myös venyteltiin.  

Lauantai-
Vatsalihakset:  40''sit-ups'', 20 rutistusta, 20 jalan nostoa, 30s lankku.
Punnerrukset:  -
Kyykyt: 80kpl
Treenin jälkeen: koska en eilen tehnyt treeniä päätin tehdä sen myös lauantaina. Pienenä kostona itselleni... kieltämättä oli jokseenkin rankkaa tehdä 75 sit-upsia ja ehkä jopa vähän huijasin itseäni, sori!:/ lankutukset menin suoraa putkeen ja kyykyt meinasivat olla lupussa ongelmallisia. Kaikista kumminkin selvittiin kunnialla. Loppuun vähän venyttelyjä, jotka jälkikäteen ajatellen olisivat voineet olla myös huolellisemmat. 

Sunnuntai-
Vatsalihakset: -
Punnerrukset:  Sarja 1. 14, sarja 2. 14, sarja 3. 10, sarja 4. 10, sarja 5. max (väh.15 )
Kyykyt: -
Muuta- Lenkki
Treenin jälkeen: Tänään ei ollut rankat treenit kun oli vain punnerrukset. Ja lenkille en saanut itseäni taaskaan lähtemään. Ensiviikolla lupaan käydä ainakin kaksi kertaa parinkilsan lenkillä. Sunnuntaina huomasin että selkälihakseni ovat vähän jumissa ja mielessä kävi joskos se olisi tullut eilisestä lankuttamisesta.

Tää kuva on varmaan kopioitu fecebookistä, hymyhuulet-sivulta. ;)

Nyt on siis ensinmäisen viikon treeni takana, vähän oli laiskuutta ilmassa koko viikon ajan. Kumminkin selvittiin ja mielestäni ihan kohtalaisesti. Toivotaan että treenimotivaatio paranee sitä mukaan mitä pitemmälle päästään. Ruokatotottumuksiani en ole vielä päässyt muuttamaan kun oma kuri ei riitä siihen. Sen takia haluaisin muuttaa vähän ruokailutottumuksiani koska syön aika paljon pullaa ja vaaleaa leipää ja kaikkea muuta vähemmän terveellistä mm. karkkia ja keksejä. Ja jos ruokavalio ei oo kohdillaan ei pelkällä lihastreenillä saa kunnon lihaksia, saatikka sitten niitä näkymään. Ensiviikolla taas tulossa vastaavan laista postausta. 

Olisiko kellään ideoita bannerin suhteen? Itselläni ei ole yhtään mitään ideaa. :o Aivot vaan lyö tyhjää... Kun haluaisin ainakin väliaikaisesti banneriin myös ripauksen lihaskuntojuttua ja sitten heposia. Onnistuuko näiden yhdistämien teidän mielestänne mitenkään vai pidetäänkö benneri ihan vain heppa aiheisena? Saa kertoa omia mielipiteitä ja vinkkejä. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…