Siirry pääsisältöön

Sulkulla touhuiluja pääasiassa

Nyt en ole taaskaan kerinnyt oiken kirjoittamaan mitään kun aika on mennyt läksyjen tekemisen lisäksi tallissa. Ja sen jälkeen en ole enää jaksanut tulla koneelle kirjoittamaan kun eilenkin pääni oli kipeä vaikka otin särkylääkkettäkin. Mutta palataanpa vielä niinkin kauaksi kun sunnuntaikin jolloin ohjasajoin Sulkkulla. Tein voltteja yrittäen saada ponin asettumaan ja kokeilimme tehdä myös pohkeenväistöä. Aluksi Sulkku ei tajunnut mitä halusin ja sainkin Sulkun välillä hermostumaan, mutta sitten yhtäkkiä palaset loksahti kohdallensa! Välillä Sulkku unohti mitä pyysin kumminkin se tajusi pian idean uudelleen. Ja vautsi millaisiä pätkiä saatiin loppuun, suu ihan loksahti auki ja mieli oli iloinen. Tallissa sitten venyteltiin vielä leipäpalojen merkeissä. :)

Maanantaina kiipesin pitkästä aikaa Sulkun selkään, joululoman aikanakin ratsastin ehkä kerran tai kaksi sillä. Alkukäyntien jälkeen tein käynnissä viidenpöntön pujottelua ja pysähdyksiä sekä voltteja. Pysähdyksistä tein sitten aina välillä peruutuksia ja aluksi Sulkku piti niissä vastaan. Hetken niitä tehtyämme saatiin tosi hyviä peruutuksia, sellaisia reippaita ja ''eteenpäin'' pyrkiviä, jos noin voi sanoa! ;D Kun käynnissä sujui kumpaankin suuntaan tultiin samaa ravissa. Pysähdyksissa Sulkku vastusteli, ratsastin sitten istunnalla  ja tehden paljon puolipidätteitä ja sitten ei pysähdyksistä tullut enää niin etupainotteisia kaatumisia.


Laukkaa otettiin vain muutama kierros ympyrällä ja sain tehdä aika paljon toitä ettei menty nelitahtista tai kaahotuslaukkaa + ettei Sulkku olisi kaatunut sisälle päin. Pariin pieneen ok pätkään lopetimme laukkaamisen ja välikäyntien jälkeen siirryimme pohkeenväistö harjoituksiin. Parin kerran jälkeen väistöt sujuivat hyvin käynnissä ja väistöjen välissä tein voltilla ravissa töitä ja hain Sulkulta hyvää asetusta ja tasaista rytmiä. Oli muuten paljon haasteellisempaa mitä voisi kuvitella. Sain Sulkun ensin kevyessäravissa hyväksi, mutta kun istuin raviin tahti rikkoutui ja asetus oli tiessään! Ja kuinka paljon sain tehdä siihen töitä kevyessä ravissa. Sain kumminkin loppuun harjoitusravissa muutaman kivan pätkän. Toiseen suuntaan en saanut ihan niin kivoja pätkiä, mutta havaitsin Sulkussa siinä vaiheessa väsymystä. 

Ennemmin en ole saanut tehtyä Sulkulla pohkeenväistöä ravissa, mutta uskaltauduin kokeilemaan sitä pitkästä aikaa ja vautsi toiseen suuntaan meni tosi hyvin itse asiassa oikeaan kierrokseen. Vasempaan ei mennyt niin hyvin, mutta väistöä tuli kyllä siihenkin kierrokseen. Kun muistellaan vuodentakaisiin harjoituksiin en saanut koko ponia asettumaan/taipumaan saatikka sitten väistämään. Vähä oon iloinen!:p


Tiistaina haastoin pikkuveljeni kiipeämän pitkästä aikaa Sulkun kyyttiin. He menivät liinassa kun ei ollut mahdollisuutta ratsastaa aidatulla alueella. Aluksi he tekivät pysähdyksiä ja pujottelua. Niiden jälkeen voltteja ja lopuksi liinassa ravailua ja oli pikkuveikan toinen kerta kun se harjoittelee keventämistä. Täytyy myötää että yllätyin kuinka hyvin se meni! Välillä mentiin ihan kivoja pätkiä hyvässä rytmissä ja pikkuveli kevensikin aika suorassa hyvässä asennossa. Lopuksi menivät yksin käynnissä.

Tänään Sulkku jatkoi alkeisratsuna naapurin pikkutytön ratsuna Sonjan kanssa. He olivat ratsastaneet ja hoitaneet Sulkun siihen mennessä kun tulin koulusta ja olivat antamassa poneille päiväheiniä. Tänään siivottiin karsinat myös hyvissä ajoin ja käytiin Pixin ja Remin kanssa 2km talutuslenkillä. Sonja onkin hoitanut Remin liikutukset viimepäivinä. Sunnuntaina talutti kahdessa erässä n.1h ja maanantaina taisi ratsastaa ja tiistaina antoi vapaapäivän.


Vaihteeksi tälläinen postaus, mitä piditte?

Kommentit

  1. kuinka teet puolipidätteen? entä kuinka asetat, mulla vähän ongelmia meinaan asetuksessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kauhean hyvä selittämään näitä asioita kirjoittamalla ja en muutenkaan ole mikään ratsastuksen ohjaaja joten olen ajatellut etten ala neuvomaan täällä blogissa. Suosittelen menemään ratsastustunnille jossa saa ammattitaitoista opetusta. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…