Siirry pääsisältöön

Pakkaskuulumiset#2

Luova otsikko?xD

Kauhean into on päällä kirjoittaa, mutta kun ei ole mitään kirjoitettavaa! Huomenna sitten alkaakin koulu ja aikaa menee sitten taas koulujuttuihin läksyjen parissa tuskaillen. Yritän kuitenkin parhaani mukaan keritä täällä blogissakin käymään jos on jotain kerrottavaa. Olisiko teillä mitään postausaiheita? Vaikka mielipidekirjoitus aiheitaa? Jotain sellaista mihin saisin purettua tätä kirjoitusintoani. :)

Viimeksi oon postannut torstaina, jotain kuulumisia taisi se postaus sisältää lyhkäisen kaavan mukaan. Perjantaina olin Piialla kuvaamassa sille uutta profiilikuvaa faceen. Siitä innostuneena sitten jaksoin meikata ja katella ei-koti vaatteet päälle ja mennä ottamaan Sonjan kanssa kuvia. Tuli ihan kivoja kuvia kun vielä muokkaamalla parantelin sain myös minä faceen uuren profiilikuvan. :) En sitten eilen jaksanut/tarjennut ratsastaa Remillä, päivä meni siinä hortoillessa. Siivosin kaikki viisi karsinaa, kun Sonja oli kipeä ja kannoin myös monta sangollista lämmintä vettä poneille ja pesin myös Remin suojat. Illalla tein vielä nopsaan mustikkapiirakan ja katsottiin putousta.

Nyt tulee näitä kännykkä kuvia kun ne tänpäiväiset kuvat on toisella koneella. :/

Tänään heräsin taas kuten eilenkin aamulla jo seitsemältä ilman mitään muuta syytä että ei väsyttänyt ja en saanut nukuttua. Arvatkaa ärsyttikö kun olis saanut nukkua puoliysiin asti! Menin sitten kahdeksaksi talliin ja ruokin hepat talliin ja hain myös navetasta lämmintä vettä niille. Sen jälkeen kävin vielä Chilin kanssa postilaatikolla ja naama oli ihan jäässä -27asteen pakkasessa! Sain sitten päivälle innostuksen lähteä pihalle ja äiti ja isi sai mut ottamaan Chilin mukaan ja mentiin sitten mettätietä/pellon reunaa pitkin n. 2km lenkki. Ja hermostuin Chilille ihan totaallisesti kun se vain kiskoi mua 6-0! Toivotaan ettei kukaan kuullut mun raivoamista! Mutta sen lenkin jälkeen oli kuuma!!

Kävin sitten yhden jälkeen ruokkimassa hevoset ja siivosin Sulkun ja Remin karsinat ja kävin nappaamassa pari kuvaa poneista, jotka on nyt sitten tolla pyötäkoneella, tyypillistä mulle... Ja harjoitelin myös Been kanssa käytävällä seisomista ja kavioiden putsausta. Kavioiden putsauksessa Bee koitti kiskoa joko jalan mun otteesta tau purra mua, paisi sillä viimeisellä jalalla. Se varmaan huomas etten mä luovuta sille pikku sintille.


Ja iltapäivällä kävin ratsastamassa Remillä n. 3km lenkin peltoja pitkin. Remi käyttäytyi todella fiksusti vaikka myönnettäköön että muuta epäilin... Varpaat ei pahemmin jäätynyt kun oli lämpöiset kengät ja sukat jalassa. Sormet sitten taas jäätyivät ja voi sitä pistelyn määrää minkä ne piti jäätyessään. Ja nyt ne on vähän kipeät.:/ Mutta eiköhän ne siitä taas parane. Jätin sitten Remin talliin ja hain myös muut sinne. 

Huomenna ollaankin menossa kahden kaverin kanssa mopo/kevytnelipyörä kurssille autokouluun. Vielä ei jännitä, mutta katsotaan jännittääkö huomenna. Joudutaan lähtemään koulustakin vähän ennen sen loppumista että keritään paikalle. Mutta palaillaan!:)
Viimeksi kun oltiin el. käymässä

Kommentit

 1. Voiko rajakalliossa käydä ratsastamassa tauosta huolimatta? taisiis eikös se ole tauolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, en jaksanu lukee tota tekstii aj ihmettelin vaan että missä sä oot vuonista kuvannu, sit katoin taustaa ja huomasin tutun kentän ja sit hokasin mist se on otettu:D
   Rajakallio on tauolla, en tiedä saako sielä käydä

   Poista
  2. Aha, osaan muuten vastata ihan itte näinhin mun blogin kommentteihin, Sonja sun ei tartte!!!!

   Poista
  3. Joo, siis Rajakallion tuntitoiminta on tauolla ja tuntikäytössä olleet hevoset on annettu ylläpitoon muualle tai sitten niillä on pari vuokraajaa jotka käyvät liikuttamassa niitä pari kertaa viikossa. :) Ja ietysti yksityisten heppojen omistajat käyvät omillansa ratsastamassa. ;D

   Poista
 2. Minä seison tos kuvas niinku joku urpo! xD


  http://mekarvakamut.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…