Siirry pääsisältöön

Mikä on paras kuva?

Seuraavat kuvat on otettu seuraavillä säädöillä: Polttoväli 95.0mm, ISO 400, 1/50, f5.0 ja kamera canon EOS 1100D
RAW- tallennusmuoto tosin se on muutunut automaattisesti JPG-muotoon kun laitoin sen blogiin

JPG-tallennusmuoto, kamera tallensi sen kahdessa tallennusmuodossa

Raw kuvasta muokattu PicMonkeyllä ja muutettu JPG
Raw kuvasta muokattu picasa3 ja tallennettu JPG:ksi.
Kahdelle ensinmäiselle kuvalle on ole tehnyt mitään vaan ne on otettu suoraan kamerasta koneelle ja sieltä tänne blogiin. En muista blogin nimeä, mutta löysin sieltä tämän kivan muokkausohjelman. Ja tuo muokkaamani kuva on ensimäinen jonka olen sillä muokannut. Ja valitettavasti sivu ei ollut suomenkielinen joten en tajunnut termejä vaan menin kokeilemalla ja varmasti monta hienoutta jäi kokeilematta. Totesin kumminkin että rupean käyttämään tuota varsinkin pimeiden kuvien muokkaamisessa. Kun ainakin Picasa tekee kuvista todella rakeisia ja tuo PicMonkey ei tuntunut tekevän samaa. Plus että se on vielä ilmainenkin samoin kun Picasakin.

PicMonkeylla pystyin vaikuttamaan väreihinkin paremmin kun Picasalla ja odotan jo innolla että pääsen käyttämään ohjelmaa monipuolisemmin, toivottavasti viimeistään viikonloppuna kun jos saisi vaikka ratsastuskuviakin muokatavaksi!:D

Mikä kuvista on mielestänne paras? Ja mikä sopisi parhaiten postaukseen somisteeksi?

Kommentit

  1. Mun mielestä kolmas kuva on parhain :D

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla myös ilmaista muokkausohjelmaa nimeltä Pixlr. Se on vähän kuin Photoshop, mutta ainakin osaksi suomenkielinen(tai sen saa säädettyä niin):

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…