Siirry pääsisältöön

Luukku 18: Elämäni aakkoset

Joulukalenteri 2013

Elämäni aakkoset:

A: Aamuheräämiset kouluviikolla on kidutusta herätä aamulla kellon soittoon ja aamurutiinit meneekin siinä pienessä horroksessa silmät ristissä. En väitä että viikonloppuisin ei väsyttäisi herätä ainakin välillä herätyskelloon, mutta toisalta rakasta aamuja varsinkin jos pääsen niin aikaisin hereille että muut nukkuu vielä. ;D Ja aamutallit aikaisin!

B: Baanaus voi että tekis mieli päästä päästelemään hevosella täysiä! Viimeksi oon päässyt vetään täysiä loppukesästä/alkusyksyllä ja nyt ikävä sitä! <3

C: Cheek en ole kysyisen herran keikoille pässyt tai ole menossakaan, eikä se mua perjaatteessa haittaakaan, mutta popitän Cheekin biisejä joka päivä koneella! Vähä sillä on hyviä biisejä! Enkä taida olla ainut joka niistä tykkää... :)

D: En keksi:/

E: Erilaisuus yritän erottua joukosta, mutta silti kuljen massan mukana ja olen samanlainen kun muutkin nuoret.

F: Facebook niin siellä tapahtuu jos jossain tapahtuu, siellä on kaikki. Ei tarvi tämän enempää selityksiä.

G: En keksi:(

H: Harrastus on hevoset, tajusin justiinsa kun joku kysyy vastaan että mitä harrastan vastaan ratsastus. Oikeasti ratsastus on vain pieni osa harrastustani, hevosia.

I: Iloinen koitan harrastaa tätä joka päivä ja välillä onnistun ja välillä en... :)

J: Joulu kerran vuodessa on ihan tarpeeksi usein.

K: Kaverit en vain selviäisi ilman kavereita jotka jaksaa aina piristää, ihania ootte!

L: Laiskuus mä oon todella laiska ja mukavuuden haluinen ihminen. Mä koitan mennä aina siitä mistä aita on matalin ja enkä halua poistua omalta mukavuusalueeltani mielelläni. 

M: Maailman monin poni hevoshullun maskotti Polle! Hevoshullun parhaat sivut koostuvat Pollesta!

N: Nopeus oon aika kärsimätön ja kaiken pitäisi tapahtua heti. Mä vihaan odottamista!

O: Onnellisuus olen onnellinen, melkein kaikki on täydellisesti, ja kohta on loma!:)

P: Ponit en haluaisi ikinä lopettaa niillä ratsastamista, mutta taitaa tuo pituus tulla vastaan..:(

Q: En keksi;(

R: Remi tällä hetkellä en muuta toivokkaan kun että Remi parantuisi!<3

S: Sulkku rakastan sitä<3 Elämäni valopilkku!

T:Talvi oon päättänyt elää tämä talven ja nauttia siitä koko sydämelläni! Tänä talvena tehdään vaikka ja mitä! Vielä kun tulis lunta niin menis paljo lujempaa!:)

U:Uusi vuosi ja uudet kujeet. ;D

V:Valokuvaus en oikein osaa vielä käyttää kameraani, mutta hiljaa hyvä tulee!

Y:Ystävät <3Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…