Siirry pääsisältöön

Viimmeinen kesälomapäivä

No ei oo ollut kovin erikoinen viimmeinen lomapäivä. Aamulla nukuin ns. Pitkään eli puolikymmeneen, söin aamupalan ja joskus puoliltapäivin lähdin ratsastamaan. Ensin tein kolme estettä pellolle ja sen jälkeen hain Sulkun ja menin harjaamaan sitä talliin. Kun olin suitsimassa Sulkkua Sonja tuli talliin kameran kanssa kun lupasi mua ja Sulkkua kuvata.

 Alkukäynnit kiersin navetan takaa ja pellolla tein ensin käynnissä voltteja kumpaankin suuntaan ja pysähdyksiä. Välillä Sulkku taipui ihan hyvin pienien pätkien ajan ja taas välillä ei yhtään. Ravissa keventelin isoa kahdeksikkoa ja yritin saada Sulkun taipumaan, muutamat lyhyet käyntisiirtymisetkin tein. Laukkasin myös kahdeksikkoa vaihtaen laukan ravisiirtymisen kautta. Laukassa Sulkku tuijotteli ulospäin mutta kun otin johtavan ohjasotteen sisäohjalle käyttöön meno parani jonkin verran :)
Aluksi esteet olivat puomeina ja kavalletteinä, ensin tultiin puomit ravissa. Pari kertaa tultiin jotain ihmeloikkasähellyksiä, sen jälkeen mentiinkin parikertaa hienosti ravissa. Sen jälkeen kavalletit laukassa vasempaan kierrokseen tippui kolmella erikerralla aina yksi tai kaksi puomia. Toiseensuuntaan päästiin heti ekalla yrittämällä:)


Hyppäämisen aloitin peltitynnyriesteellä, sille tulikin sitten useampi kielto kunnes vähän levitettiin sitä. Sen jälkeen päästiin ohan hyvin yli. Sen jälkeen tultiin pystyä mikä mun sähellyksen toimesta tippui kerran. Ja lopuksi tultiin okseri, se menikin sitten hyvin ilman sähellyksiä. Sen jälkeen tultiin kolme estettä tässä järjestyksessä ratana. Pieniä ongelmia ekalla esteellä, mutta kumminkin yli. Liia tiukka käännös pystylle (40cm) ja ravirikko. Ravissa pysty ja yli, isolla kaarella okserille (40cm). Seuraavilla kieroksilla sujui vähän paremmin :) okserin jälkeen suuntasin vielä tynnyreille erisuunnasta kun edellisillä kerroilla ja kielto. Laukkasin ympyrän ja yli!Äiti sano et mä voisin kisata Sulkulla jonkun pienen esteluokan kun se hyppää niin hyvin. Ja mä oon ihan samaa mieltä. :) En välttämättä kerkeäkkään vastata tänään kysymyksiin, vastaan ja julkaisen heti kun kerkeän. Kiitos kuvista Sonjalle!


Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…