Siirry pääsisältöön

Vastauspostaus

Tässä tämä nyt olisi, ihan super paljon kiitoksia kaikille kysymyksien lähettäjille! Teen erikoispostausviikon tässä jonkun ajan päästä :D

1. Millanen olis sun unelma päivä? Lämmin, aurinkoinen kesäinen päivä läheisten ihmisten kanssa tallilla.

2. Mikä tekee sut iloseksi? Kaverit, hevoset, aurinko, perhe...

3. Mikä ärsyttää muis ihmisis eniten? Valehtelu ja kaksinaamaisuus.

4. Suklaa vai jäätelö? Suklaa, koska se on aina hyvää ja maistuu aina!

5. Musta vai valkone? Musta, esim. valkoisilla ollesani jousun koko aika pelkäämään niiden valkoisuuden puolesta.

6. Mihin haluisit matkustaa? Ranskaan tai aurinkolomalle.

7. Kuka on hevos maailman idolisi? Nina Fagerström, Anna Julia Kontio ja Kyra Kyrklund, varmaan ja sitten niitä vähä vähemmän tunnettua, kuten ratsastuksen opettajat ja valmentajat :)

8. Millanen kesä on ollu? Ihana, paras<3


9. Ootko ollu jossain kesätöis? En ole, jos sitten ens kesänä?

10. Onko ollu sellasta päivää mitä et tuu ikinä unohtamaan? On, se kun meen aamulla eskariin ja kerron opettajalle että mulle on syntynyt pikkuveli ja sitten toisen pikkusiskon syntymä, kun kuulin lomittajalta että meille on syntynyt sisko <3

11. Kissa vai koira? Koira, kissat on liian itsetietoisia mun makuun.

12. Millanen olis sun unelma polle jos Remiä ja Sulkkua ei lasketa? Sellainen sirorakenteinen iso poni joka olisi hyvä niin koulussa kun myös esteissäkin! Kiltti, mutta säpäkkä. Joka kuumuu vähän esteillä, mutta pysyy hanskassa. Kivat askellajit omaava mielellään ruuna, kumminkin sellainen joka ei pelkäisi autoja. 

13. Mihin kiinnität ekana huomion polleissa? Ulkonäköön-harjaan-karvan väriin- rankenteeseen-lihavuua asteeseen yms.

14. Miten sä pärjäsit Sulkun kans ku se tuli teille ja jouduit opettaan sen ite? Valehtelen jos väittäisin että hyvin, ponihan vei mua aluksi 6-0! Ja sitten kun mä opin ja äiti auttoi niin alkoi tilanne vähän tasaantumaan...


15. Mitä luokkia olet kilpaillut Sulkulla? Yhden 50-60cm harjoistuestekilpailuissa.

16. Mikä puhelin sulla on? Samsung Galaxy Gio

17. Lempi ratsastuskoulu poni/hevonen? Urski, Rajakalliosta.

18. Onko sulla ollut vuokraponia?? Ei ole ollu muita kun vuonna 2005 kesäponi  Junnu.

19. Paras lukemasi kirja?? Kaikki lukemani Tiina Lehtinevan kirjat ja Darlah - 172 tuntia kuussa.

20. Onko B:llä jo nimi?? Joo on, sen nimi on ehkä vähän tyhmä. Ja nimi on Pikku B!

21. Lempi karkkisi? Suklaahedelmäkarkit! (olipas pitkä sana!)

22. Ihanin piirre Sulkussa ja Remissä? Sulkun ihanin piirre on sen pilke silmäkulmassa ja iloisuus. Remin ihanin piirre on kiltteys ja ratsastaessa nyöryys/miellyttämisen halu.


23. Sulkun ja Remin lempiherkku? Remi syö omenoita, porkkanoita ja kuivaa leipää, muttei joulutorttuja tai pullia. Sulkulle menee kaikki perus hevosten herkut.

24. Meikkaatko? En.

25. Korkein hyppäämäsi este? Huimat 85cm Remillä!

26. Koulu vai esteet? Vaikea, tykkään molemmista tosi paljon ja kun näin tän kysymyksen niin meinasin kirjoittaa koulu, mutta Remi on ehkä enemmän esteratsu. Molemmat!

27. Mikä kännykkä jos saisit valita? Samsung Galaxy S4

28. Unelmakypäräsi? Mulla on Charles Owenin kypärä ja tykkään siitä!

29. Unelma hevonen? Sellainen kun Remi ja Sulkku on.

30. Unelma varuste? Koulusatula.

31. Lempi PONI? Koittakaa arvata! Sulkku <3

32. Lempi HEVONEN? Ei varmaan ole vaikea keksiä mun vastausta, Remi tietenkin!

33. Onko sulla youtube kanavaa? Ei ole, mutta jos aijon tehdä tulevaisuudessa vidoeita tulee se melkein pakolliseksi tehdä.

34. Kissa vai koira? Koira, kissat on liian itsetietoisia mun makuun.

35. Valmennus vai kisat? Valmennus, jos ei valmentaudu ei voi kisata. Ja valmennusta me tarvittaisiin kipeästi kunhan toi Remi olis 100% terve ensin.


36. Lempiponirotu? Shetlanninponit on parhaita :)

37. Ponit vai hevoset? Poni, onneksi Remi on ponikokoinen. Poni siksi että ne on poneja ja niillä on ponien jutut ja vitsit.

38. Korkein este minkä oot hypänny? Huimat 85cm Remillä!

39. Parasta ridaamisessa? Se kun huomaa että hevosellakin on kivaa ja sitten kans se että huomaa kun se vaikeakin asia sujuu vihdoin ja viimmein.

40. Monta vuotta oot ratsastanu? Aika tarkasti neljävuotta.

41. Hevonen vs poni? Lue vastaus kysymyksestä 37.

42. Aijotko hankkia aikuisena paljon hevosia? Vaikea kysymys, riippuu ihan elämäntilanteesta ja rahasta. Haaveilen kylläkin ammatista missä saa olla hevosten kanssa päivittäin tekemisissä. Ja mahdollisesti omistaisin sellaisen karvakorvan itsekkin.

43. Käynti, ravi, laukka, passi vai töltti? Passia ja tölttiä en oo ikinä päässyt kokeilemaan, olisi joskus kauska kokeilla. Jokaisessa askellajissa on se missä ja miten se on parasta. Esim. käynti lenkki maastossa on ihanaa, ravissa on Remillä kiva tehdä tehtäviä ja harjoitella sekä työstä siinä. Ja laukkassa on kiva päästellä pellolla lujaa. Ehkä kumminkin laukka ;)

44. Rakkain hevonen/poni? Sulkku ja Remi.

45. Korkein hppäämäs este Remillä? Ratana hypättiin leirillä 70-80cm pystyjä ja oksereita ja viimme syksynä yksittäisenä 85cm pysty.

46. Korkein hypäämäs este Sulkulla? Muistaakseni viimmesyksynä pompattiin 70cm pysty yksittäisenä.

47. Kummalla on kivemmat askellajit, remillä vai sulkulla? Remillä, koska sillä on luonnollisestikkin isommat ja tasaisemmat askeleet. Sulkulla tuppaa menemään maha sekaisin harjoitusravissa...

48. Lempi kouluaine? Kotitalous, se vaan on paras, tehdään ruokaa kavereiden kanssa ja se on sellainen vähän rennompi aine.

49. Mitä meikkejä käytät? En mitään, jos huulirasvaa ei lasketa.

50. Montako vuotta oot ratsastanu Dimonan tallilla? Säännöllisesti varmaan 2,5-3 vuotta.

51. Millainen Dimonan talli on? Kiva, pieni, rentoa meininkiä. Tästä pääset katsomaan tallin sivuja.

52. Kuinka usein teidän hepat kengitetää ja vuollaan? n.8 viikon välein.

53. Lempiblogisi? Näitä on paljon mm. Voitto kotiin, Kaktun ja Futuran blogi, BonBon, Niin Hyvin Että Hävettää ja monta monta muuta.

54. Mitä plussaa ja miinusta teidän tallissa on? Ensinmäisenä plussana sanon sen että talli on omassa pihassa, toisena sen että se on oma ja saadaan päättää itse mitä ja miten me joku asia siellä tehdään. Piinusta on sitten kapeat käytävät ja oviaukot. Ja se että se on vanha navetta ja vähän vaiheessa täydellistä tallia.

55. Ootko varusteratsastaja? En oikeastaan, vaikka yritän pukea hevosen ja itseni aina kun mahdollista sävy sävyyn. Mutta en omista kauheaa määrää kalliita merkkituotteita, vaan enimmäkseen mun ja Remin ja muiden ponien tavarat on ostettu hööksiltä ja horzelta.

56. Montako kertaa ruokitte teidän hepat päiväs, mitä annatte ja kuinka paljo? Näin laidunkaudella ei olla ruohon lisäksi ennettu mitään, laitumelta lyötyy juomakipot ja suolakivet. Silloin kun hevoset on tallissa ne saa päivässä heiniä kolme neljä kertaa heiniä. Remi saa aamuin illoin litran kauraa+kivennäisiä, ja 2-3 kiloa heinää. Ja ponit saa kilon tai alle heinää+kivennäisiä. Ja mahdollisia omenoita/porkkanoita/leipiä, karsinoissa on suolakivet ja vesisangot.

57. Kuinka usein teidän heppojen hampaat raspataan? Koko neljän vuoden aikana kun Sulkkukin on meidän omistuksessa ollut sen hampaita ei ole kertaakaan raspattu, Pixin on kerran silloin kun se tuli meille kun sillä oli syömisvaikeuksia. Pitäs joskus raspauttaa, mutta kun kellään ei ole ollt päänravisteluja ym. kuolaimet suussa tai syömisvaikeuksia niin ei olla raspausta katsottu tarpeelliseksi.

58. Pintelit vai suojat? Suojat kun ne on niin helppo ja nopea laittaa, mutta esim. koulua mennessä tykkäisin laittaa hepalle satulahuovan väriset pinteli, mutta oon tosi laiska laittamaan pinteleitä. Siksi niin helpot ja yksinkertaiset suojat.


59. Ootko uittanu Sulkkua? En ole, kun ei ole ollut mahdollisuutta. Haluaisin kylläkin koittaa, jos se vain olisi mahdollista.

60. Leivotko usein? Kerran kaksi viikossa, välillä en jaksa leipoa pitkään aikaan mitään ja välillä innostun leipomaan monta kertaa viikossa ja kokeilemaan uusiakin reseptejä. Nyt kun koulut alkaa niin luulen että leipominen kun vähän vähenee kun pitää tehdä kouluhommat ja tallityöt. Plus en halua unohtaa blogia vaan yritän päivittää sen mahdollisimman usein. Sori hyppäsin aiheesta...

61. Mitä leivot mieluiten? Jotain makeaa ja hyvää missä on suklaata. Ja sitten mieluusti sellainen mikä on helppo ja yksinkertainen tehdä, ettei tulisi niin paljon sotkua... 

62. Inhokki kouluaineesi? Kielet eli ruotsi ja englanti, oon niissä huono ja en tykkää niistä kun en on niin vaikeita. Aina päätän että nyt tseppaan mutten ikina onnistu ja jaksa.

63. Ootko faces? Jos et niin miksi? Olen facessa.

64. Haluaisitko olla Faces?  Olen jo, kuten yläpuolelle vastasin ;)

65. 2 hyvää ja 2 huonoa puolta Remistä ja Sulkusta? Remin hyvät puolet on sen ratsastettavuus ja kivat askellajit, ainakin mä tykkään :) Ja Sulkun se että sillä on pilkettä silmäkulmassa kuten shettiksellä pitääkin ja se että Sulkku on aina iloinen. Remin huonot puolet on että se pelkää autoja ja traktoreja ja toinen huonopuoli on... en mä keksi! Sulkun huonot puolet on ekaksikin se että se on niin pienikokoinen ja toinen on se että... en keksi taaskaan mitään. Kun en luettele huonoksi puoleksi sellaisia että tällä hetkellä liian lihava tai jäykkä ratsastaessa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik