Siirry pääsisältöön

Vastauspostaus

Tässä tämä nyt olisi, ihan super paljon kiitoksia kaikille kysymyksien lähettäjille! Teen erikoispostausviikon tässä jonkun ajan päästä :D

1. Millanen olis sun unelma päivä? Lämmin, aurinkoinen kesäinen päivä läheisten ihmisten kanssa tallilla.

2. Mikä tekee sut iloseksi? Kaverit, hevoset, aurinko, perhe...

3. Mikä ärsyttää muis ihmisis eniten? Valehtelu ja kaksinaamaisuus.

4. Suklaa vai jäätelö? Suklaa, koska se on aina hyvää ja maistuu aina!

5. Musta vai valkone? Musta, esim. valkoisilla ollesani jousun koko aika pelkäämään niiden valkoisuuden puolesta.

6. Mihin haluisit matkustaa? Ranskaan tai aurinkolomalle.

7. Kuka on hevos maailman idolisi? Nina Fagerström, Anna Julia Kontio ja Kyra Kyrklund, varmaan ja sitten niitä vähä vähemmän tunnettua, kuten ratsastuksen opettajat ja valmentajat :)

8. Millanen kesä on ollu? Ihana, paras<3


9. Ootko ollu jossain kesätöis? En ole, jos sitten ens kesänä?

10. Onko ollu sellasta päivää mitä et tuu ikinä unohtamaan? On, se kun meen aamulla eskariin ja kerron opettajalle että mulle on syntynyt pikkuveli ja sitten toisen pikkusiskon syntymä, kun kuulin lomittajalta että meille on syntynyt sisko <3

11. Kissa vai koira? Koira, kissat on liian itsetietoisia mun makuun.

12. Millanen olis sun unelma polle jos Remiä ja Sulkkua ei lasketa? Sellainen sirorakenteinen iso poni joka olisi hyvä niin koulussa kun myös esteissäkin! Kiltti, mutta säpäkkä. Joka kuumuu vähän esteillä, mutta pysyy hanskassa. Kivat askellajit omaava mielellään ruuna, kumminkin sellainen joka ei pelkäisi autoja. 

13. Mihin kiinnität ekana huomion polleissa? Ulkonäköön-harjaan-karvan väriin- rankenteeseen-lihavuua asteeseen yms.

14. Miten sä pärjäsit Sulkun kans ku se tuli teille ja jouduit opettaan sen ite? Valehtelen jos väittäisin että hyvin, ponihan vei mua aluksi 6-0! Ja sitten kun mä opin ja äiti auttoi niin alkoi tilanne vähän tasaantumaan...


15. Mitä luokkia olet kilpaillut Sulkulla? Yhden 50-60cm harjoistuestekilpailuissa.

16. Mikä puhelin sulla on? Samsung Galaxy Gio

17. Lempi ratsastuskoulu poni/hevonen? Urski, Rajakalliosta.

18. Onko sulla ollut vuokraponia?? Ei ole ollu muita kun vuonna 2005 kesäponi  Junnu.

19. Paras lukemasi kirja?? Kaikki lukemani Tiina Lehtinevan kirjat ja Darlah - 172 tuntia kuussa.

20. Onko B:llä jo nimi?? Joo on, sen nimi on ehkä vähän tyhmä. Ja nimi on Pikku B!

21. Lempi karkkisi? Suklaahedelmäkarkit! (olipas pitkä sana!)

22. Ihanin piirre Sulkussa ja Remissä? Sulkun ihanin piirre on sen pilke silmäkulmassa ja iloisuus. Remin ihanin piirre on kiltteys ja ratsastaessa nyöryys/miellyttämisen halu.


23. Sulkun ja Remin lempiherkku? Remi syö omenoita, porkkanoita ja kuivaa leipää, muttei joulutorttuja tai pullia. Sulkulle menee kaikki perus hevosten herkut.

24. Meikkaatko? En.

25. Korkein hyppäämäsi este? Huimat 85cm Remillä!

26. Koulu vai esteet? Vaikea, tykkään molemmista tosi paljon ja kun näin tän kysymyksen niin meinasin kirjoittaa koulu, mutta Remi on ehkä enemmän esteratsu. Molemmat!

27. Mikä kännykkä jos saisit valita? Samsung Galaxy S4

28. Unelmakypäräsi? Mulla on Charles Owenin kypärä ja tykkään siitä!

29. Unelma hevonen? Sellainen kun Remi ja Sulkku on.

30. Unelma varuste? Koulusatula.

31. Lempi PONI? Koittakaa arvata! Sulkku <3

32. Lempi HEVONEN? Ei varmaan ole vaikea keksiä mun vastausta, Remi tietenkin!

33. Onko sulla youtube kanavaa? Ei ole, mutta jos aijon tehdä tulevaisuudessa vidoeita tulee se melkein pakolliseksi tehdä.

34. Kissa vai koira? Koira, kissat on liian itsetietoisia mun makuun.

35. Valmennus vai kisat? Valmennus, jos ei valmentaudu ei voi kisata. Ja valmennusta me tarvittaisiin kipeästi kunhan toi Remi olis 100% terve ensin.


36. Lempiponirotu? Shetlanninponit on parhaita :)

37. Ponit vai hevoset? Poni, onneksi Remi on ponikokoinen. Poni siksi että ne on poneja ja niillä on ponien jutut ja vitsit.

38. Korkein este minkä oot hypänny? Huimat 85cm Remillä!

39. Parasta ridaamisessa? Se kun huomaa että hevosellakin on kivaa ja sitten kans se että huomaa kun se vaikeakin asia sujuu vihdoin ja viimmein.

40. Monta vuotta oot ratsastanu? Aika tarkasti neljävuotta.

41. Hevonen vs poni? Lue vastaus kysymyksestä 37.

42. Aijotko hankkia aikuisena paljon hevosia? Vaikea kysymys, riippuu ihan elämäntilanteesta ja rahasta. Haaveilen kylläkin ammatista missä saa olla hevosten kanssa päivittäin tekemisissä. Ja mahdollisesti omistaisin sellaisen karvakorvan itsekkin.

43. Käynti, ravi, laukka, passi vai töltti? Passia ja tölttiä en oo ikinä päässyt kokeilemaan, olisi joskus kauska kokeilla. Jokaisessa askellajissa on se missä ja miten se on parasta. Esim. käynti lenkki maastossa on ihanaa, ravissa on Remillä kiva tehdä tehtäviä ja harjoitella sekä työstä siinä. Ja laukkassa on kiva päästellä pellolla lujaa. Ehkä kumminkin laukka ;)

44. Rakkain hevonen/poni? Sulkku ja Remi.

45. Korkein hppäämäs este Remillä? Ratana hypättiin leirillä 70-80cm pystyjä ja oksereita ja viimme syksynä yksittäisenä 85cm pysty.

46. Korkein hypäämäs este Sulkulla? Muistaakseni viimmesyksynä pompattiin 70cm pysty yksittäisenä.

47. Kummalla on kivemmat askellajit, remillä vai sulkulla? Remillä, koska sillä on luonnollisestikkin isommat ja tasaisemmat askeleet. Sulkulla tuppaa menemään maha sekaisin harjoitusravissa...

48. Lempi kouluaine? Kotitalous, se vaan on paras, tehdään ruokaa kavereiden kanssa ja se on sellainen vähän rennompi aine.

49. Mitä meikkejä käytät? En mitään, jos huulirasvaa ei lasketa.

50. Montako vuotta oot ratsastanu Dimonan tallilla? Säännöllisesti varmaan 2,5-3 vuotta.

51. Millainen Dimonan talli on? Kiva, pieni, rentoa meininkiä. Tästä pääset katsomaan tallin sivuja.

52. Kuinka usein teidän hepat kengitetää ja vuollaan? n.8 viikon välein.

53. Lempiblogisi? Näitä on paljon mm. Voitto kotiin, Kaktun ja Futuran blogi, BonBon, Niin Hyvin Että Hävettää ja monta monta muuta.

54. Mitä plussaa ja miinusta teidän tallissa on? Ensinmäisenä plussana sanon sen että talli on omassa pihassa, toisena sen että se on oma ja saadaan päättää itse mitä ja miten me joku asia siellä tehdään. Piinusta on sitten kapeat käytävät ja oviaukot. Ja se että se on vanha navetta ja vähän vaiheessa täydellistä tallia.

55. Ootko varusteratsastaja? En oikeastaan, vaikka yritän pukea hevosen ja itseni aina kun mahdollista sävy sävyyn. Mutta en omista kauheaa määrää kalliita merkkituotteita, vaan enimmäkseen mun ja Remin ja muiden ponien tavarat on ostettu hööksiltä ja horzelta.

56. Montako kertaa ruokitte teidän hepat päiväs, mitä annatte ja kuinka paljo? Näin laidunkaudella ei olla ruohon lisäksi ennettu mitään, laitumelta lyötyy juomakipot ja suolakivet. Silloin kun hevoset on tallissa ne saa päivässä heiniä kolme neljä kertaa heiniä. Remi saa aamuin illoin litran kauraa+kivennäisiä, ja 2-3 kiloa heinää. Ja ponit saa kilon tai alle heinää+kivennäisiä. Ja mahdollisia omenoita/porkkanoita/leipiä, karsinoissa on suolakivet ja vesisangot.

57. Kuinka usein teidän heppojen hampaat raspataan? Koko neljän vuoden aikana kun Sulkkukin on meidän omistuksessa ollut sen hampaita ei ole kertaakaan raspattu, Pixin on kerran silloin kun se tuli meille kun sillä oli syömisvaikeuksia. Pitäs joskus raspauttaa, mutta kun kellään ei ole ollt päänravisteluja ym. kuolaimet suussa tai syömisvaikeuksia niin ei olla raspausta katsottu tarpeelliseksi.

58. Pintelit vai suojat? Suojat kun ne on niin helppo ja nopea laittaa, mutta esim. koulua mennessä tykkäisin laittaa hepalle satulahuovan väriset pinteli, mutta oon tosi laiska laittamaan pinteleitä. Siksi niin helpot ja yksinkertaiset suojat.


59. Ootko uittanu Sulkkua? En ole, kun ei ole ollut mahdollisuutta. Haluaisin kylläkin koittaa, jos se vain olisi mahdollista.

60. Leivotko usein? Kerran kaksi viikossa, välillä en jaksa leipoa pitkään aikaan mitään ja välillä innostun leipomaan monta kertaa viikossa ja kokeilemaan uusiakin reseptejä. Nyt kun koulut alkaa niin luulen että leipominen kun vähän vähenee kun pitää tehdä kouluhommat ja tallityöt. Plus en halua unohtaa blogia vaan yritän päivittää sen mahdollisimman usein. Sori hyppäsin aiheesta...

61. Mitä leivot mieluiten? Jotain makeaa ja hyvää missä on suklaata. Ja sitten mieluusti sellainen mikä on helppo ja yksinkertainen tehdä, ettei tulisi niin paljon sotkua... 

62. Inhokki kouluaineesi? Kielet eli ruotsi ja englanti, oon niissä huono ja en tykkää niistä kun en on niin vaikeita. Aina päätän että nyt tseppaan mutten ikina onnistu ja jaksa.

63. Ootko faces? Jos et niin miksi? Olen facessa.

64. Haluaisitko olla Faces?  Olen jo, kuten yläpuolelle vastasin ;)

65. 2 hyvää ja 2 huonoa puolta Remistä ja Sulkusta? Remin hyvät puolet on sen ratsastettavuus ja kivat askellajit, ainakin mä tykkään :) Ja Sulkun se että sillä on pilkettä silmäkulmassa kuten shettiksellä pitääkin ja se että Sulkku on aina iloinen. Remin huonot puolet on että se pelkää autoja ja traktoreja ja toinen huonopuoli on... en mä keksi! Sulkun huonot puolet on ekaksikin se että se on niin pienikokoinen ja toinen on se että... en keksi taaskaan mitään. Kun en luettele huonoksi puoleksi sellaisia että tällä hetkellä liian lihava tai jäykkä ratsastaessa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…