Siirry pääsisältöön

Miten se koulupäivä oikeasti menee?

Miten se koulupäivä oikeasti menee? No, minäpä kerron! Aamulla herätyskello soi klo. 7.00, sen jälkeen torkutetaan muutaman kerran ja noustaan joskus puolikahdeksalta väsyneenä. Raahaudutaan vessaan, pestään naama viileällä vedellä että herättäisiin kunnolla, ilman tuloksia. Palataan takaisin huoneeseen etsimään vaatekaapista juuri sitä vaattetta, koko vaatekaapin myllättyä kyseinen vaatekappale onkin likaisena vaatekopassa. Koska kello alkaa olemaan jo paljon puetaan päälle vain ensinmäinen käteen tarttuva vaatekappale. Sen jälkeen mennään aamupalalle, otetaan vain yksi siivu leipää tai vähän jugurttia. Leivän ja kupillisen kahvin jälkeen etsitään koulukirjat laukkuun, kello alkaakin olemaan jo niin paljon että pitäisi lähteä tien päähän odottamaan taksia.

Tietenkin juuri sinä päivänä taksi on aikataulusta edellä ja joudut juoksemaan tien päähän. Hengästyneenä ja hikisenä istahdat taksin penkille ystäväsi viereen. Mutta vaikka taksi teillä oli aikataulusta edellä, jonkun takia jäätte aikataulusta ja olette koululla juuri kellon soidessa. Kiireessä menette naulakoille ja riisuttu takit naulakkoon. Olet kumminkin sen verran hidas ja jäät oven taakse kun jäit juttelemaan kaverisi kanssa. Aamunavaus alkaa ja joudutte odottamaan sen loppumisen ennen kun voitte koputtaa oveen ja mennä luokkaan. Luokassa selitätte yhteen ääneen miksi myöhästyitte ja menette paikoillenne.

Kirjoja kaivaessa repusta huomaat penaalin unohtuneen kiireessä kotia. Joudut lainaamaan kaverilta kynänpätkää jolla alat kirjoittamaan vihkoon koepäivämäärää taululta. Puolentunnin jälkeen toivot jo kuumeisesti tunnin loppumista. Kellojen vihdoin soidessa luokan muut oppilaat jyräävät ohitsesi ja sinut tönäistään seinään päin.

Naulakoilla huomaat kavereidesi kivan pilan piilottaa kenkäsi. Kengiä etsiessä kuluukin sitten puolivälituntia. Vihdoin pihalle päästyäsi juttelet kavereidesi kanssa. Seuraavaksi teillä sitten onkin kieliä, vakioparisi on juuri silloin pois koulusta ja juodut menemään toiseen ryhmään mistä et tykkää. Tunnin jäkeen teillä on ruokailu, olet hirmu nälkäinen ja tietenkin juuri silloin teillä on ruokana jotain sellaista mistä et tykkää. Ruokailun jälkeen jatkat välitunnille edelleen nälkäisenä.

Seuraavalle tunnille mennessä juttelet kaverisi kanssa ja jatkat jutustelua vielä paikoillanne. Opettaja ärähtää teille ja huomaatte hänen olevan muutenkin pahalla päällä. Juuri sille tunnille olet unohtanut lukea lukuläksyin ja opettaja kohdistaa suurimman osan kysymyksistään sinulle etkä tietenkään osaa vastatata hänelle. Saaden itsellesikin huonon mielen jatkat opiskelua, opettaja ei päästäkkään teitä kellon soidessa vaan viivyttää viisiminuutti välituntianne.

Neljän tunti sujuu ongelmitta. viidennellä tunnilla olet unohtanut että menette metsäretkelle ja pihalla sataa vettä ja on märkää. Läpimärkänä palaat metsästä hiusten seasta etsien hirvikärpäsiä. Märkänä istut pulpetissa viimmeisen tunnin melkein nukkuen. Pääsette tunnilta vasta kellojen soidessa ja tietenkin juuri silloin myös iltapäiväkyytinne on puolituntia myöhässä. Kierrätte taksin kanssa jostain kaukaa ja olet kotona 45min myöhemmin kuin yleensä.

Syöt jotain pientä ja huomaat että pääsi on kipeä, otat särkylääkkeen ja teet läksyt. Läksyjä onkin paljon ja pää kipu ei helpota. Joudut kumminkin lähtemään tallille väsystä huolimatta. Siivoat ensin karsinat ja hevoset ovatkin olleet tavallista sottusammalla tuulella. Juodut hakemaan myös kuivikkeita lisää, ratsastat yhden-kaksi ponia. Ratsastaessa kastut ja tulee kylmä, ennen tallilta lähtöä ruokit hevoset. 

Sisällä syöt ja menet koneelle, koneella menee lopputunti ja menet sen jälkeen suhkuun ja iltapansyötyäsi nukkumaan. Toivot että huominen olisi paremi päivä :D

Huumori mielessä kirjoitettu, mitäs tykkäsitte tälläisestä vaihtelusta?
Kommentit

  1. Montako oppilasta teidän koulussa on niinku 7-9 yhteensä? Meillä on sellaset 500 melkein :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alle sata, jotain 80, voi mennä yli tai oli ton määrän :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…