Siirry pääsisältöön

Maastossa Torrossa

Aamulla heräsin kännykän herätyksen soidessa kello kahdeksalta, painelin heti suihkuun kun en illalla jaksanut käydä ja olo oli likainen. Nukuin muuten viimme yön villasukat jalassa ;D Suihkun jälkeen heitin ensinmäiset käteen tulevat vaatteet päälle ja menin aamupalalle, sen jälkeen sitten luin kirjaa.  Kun kello läheni puolta yhtätoista, vaihdoin ratsastuskamat päälle tein mehua pulloon.


Sen jälkeen sitten lähdin tallille pakkaamaan oman kypärän ja turvaliivin ja remin tavarat autoon. Sen jälkeen hain Remin laitumelta ja harjasin sen. Laitoin sille suitset päähän riimun alle ja kuljetussuojat jalkoihin. Pihalla talutin sitä pari kierrosta pihan ympäri ja sitten vein sen koppiin.

Perillä Torrossa oli ennen meitä yksi ratsastaja hevosensa kanssa ja meidän jälkeen tuli yksi ratsain paikalle ja kohta tuli Jenni tuoden Urskin ja sen ratsastajan mukanaan. Sonjan avustamana varustettiin Remi nopsasti ja nousin selkään.

Kun kaikki olivat valmiina me lähdettiin maastoon. Me oltiin Remin kanssa neljästä ratsukosta toiseksi viimmeisiä. Muistelin että Remi olisi ihan reipas maastossa, mutta käynnissä jäätiin aika paljon jälkeen ja ravissa sai taas pidätellä. Remi oli tosi kiva, sai mennä huoletta käynit ja ravit lyösemmällä ohjalla. Kerran ravista mentiin vesilätäköstä yli, ei siis läpi vaan Remin kanssa me hypättiin lätäkön ylitse.

Ekalla laukkapätkällä jouduin jarruttamaan Remiä välillä isommallakin pidätteellä, kun sillin oli vähän mutkia ja pieniä ylä- ja alamäkiä niin en antanut mennä täysiä. Ensinmäisen laukkapätkän jälkeen tuntui että Remin vauhti hiipui. Seuraavilla kahdella laukkapätkällä jouduin ajamaan Remiä eteenpäin. Ennen kuin luulette että se ontui, niin ei, se ei ontunut. Ravasi kumminkin vielä virkeästi laukankin jälkeen.

Viimmeisellä ravipätkällä Remiltä tippui etukengä, huomasin sen vasta jonkun matkan päässä enkä pyörtänyt katselemaan. Takaisin Torron parkkipaikalla otettiin vielä muutamat kuvat hikisistä ratsuista ja ratsastajista. Sen jälkeen riisutettiin Remi Sonjan kanssa ja harjattiin, sen jälkeen koppiin ja kotiin. Vähän matkan päässä pysähdyttiin ja me mentiin etsimaan Sonjan kanssa kenkää. Arviolta kilsan äästä se sitten lyötyikin. Kilometrejä maastosta kertyi 13.51km ja keskinopeus oli 7.3 ja max nopeus oli 31.7km/h

Kysymyspostaukseen saa lähettää vieläkin kysymyksiä, huomenna teen vastauspostauksen viimmeisen lomapäivän kunniaksi!

Kommentit

 1. Niin jos haluisit bannerin et tekisin, niin voitko tehä tänne blogiin postauksen mihin laitat kuvat ja kerrot t a r k k a a n minkälaisen haluat, sillä olen niin surkea keksimään mitään :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookei! Ja pitäskö mun sitten kun oot tehnyt sen bannerin niin tehdä sun blogista postaus kiitokseksi?

   Poista
  2. ei kyl tarvii mut voi tehä;)

   Poista
 2. Kysymyspostaukseen:
  Ootko faces? Jos et niin miksi?
  Haluaisitko olla Faces?
  2 hyvää ja 2 huonoa puolta Remistä ja Sulkusta?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…