Siirry pääsisältöön

Maastossa 13km

Koulussa oli taas normipäivä. Koulun jälkeen Piia tuli meille sitten joskus puoliviiden jälkeen ja lähdettiin saman tien tallille. Piia kävi hakemassa Sulkun ja jouduttiin pienesti jahtaamaan sitä että saatiin se kiinni. Sen jälkeen hain Remin ja harjattiin ja varustettiin ne tallissa. Normivarusteiden lisäksi laitettiin etujalkoihin heijastimet ja heijastinriimut päähän. Itselle kans heijastinliivit päälle. Ratsastettiin pellon yli ja lyhyt metsätie ja talutettiiin kaksi autoja pelkäävää olentoa tietäpitkin ja peltotiellä selkään ja ravia. Ravattiin seuraavaan peltooon asti ja käynnissä pellon reunaa.

Pellolta mentiin metsään metsätielle ja palan matkaa sitä niin tultiin hiekkaiselle metsätielle mitä ravattiin ja laukattiin. Laukkassa Remi mutkitteli ja säikkyi, vissiin arkaili kulkea etunmaisena. Sulkku tuli Piian kanssa nätisti perässä. Mentiin hiekkatitä paria lyhyttä käyntijaksoa lukuun ottamatta ravia tai laukkaa. Ja käännyttiin isommalta tieltä takaisin ja laukattiin suurimmaksi osaksi takaisin metsätielle. Siellä käyntiä ja pellon jälkeen ravattiiin tielle asti mistä talutettiin ja metsätiellä loppukäynnit ja pellon yli talliin.

Kotiin päästyämme oltiin ihan läpimärkiä mutta sitäkin iloisempia! Hoidettiin ponit nopsaan, harjattiin lämmittävät- ja kylmäävät linimetit ja pihalle. Suojat ja huovat kuivumaan ja Remille heinät. Sen jälkeen Piia lähti heti kun pihalla satoi niin se ei vittinyt vaihtaa kuiva vatteita kun kumminkin kastuisi taas. Itse vein vaatteet kuivumaan ja menin suihkuun. Nyt menen syömään ja kohta joskus nukkumaan :) Kiitos ihan superista reissusta poneille ja Piialle!

Matkaa muuten tuli 13km ja  sports trakkeri näytti maks nopeudeksi 76km/h öö..? väärässä, lievästi. Ei nimittäin baanattu täysiä, vaan edettiin reipasta normia laukkaa :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Dimonan tallin yleis/esteleiri 1/2

Moi, tänään päästiin kotia leiriltä ja vähän on univelkaa kertynyt viikon aikana. Oli aivan ihana leiriporukka ja meillä oli kivaa :) Ajattelin kirjoittaa postauksen leiristä kahdessa osassa, ettei tuu ihan kamalan pitkää postausta. Nyt kirjoitan teille sunnuntaista, maanantaista ja tiistaita ja myöhemmin sitten loppuviikosta. Kuvia tuli leirillä otettua noin neljäsataa, eli mulle ihan kiitettäväti, kun en paljon edes kuvannut.  Mutta pitemmittä teksteittä aloitetaanpas!

Sunnuntaina siis lähdin Dimonaan kaverini Piian kanssa hänen isänsä viemänä. Perillä oltiin joskus kuuden jälkeen, tervehdittiin Karitaa ja kannettiin meidän valtavat laukut sisälle mökkiin. Me oltiinkin melkein viimmeisiä leirille tulioita paitsi yksi leiriläinen puuttui vielä. Mutta sekin tuli pian ja sen jälkeen Karita esitteli kaikki kaikille ja mentiin katsomaan heppoja ja jakamaan hoitsut kaikille leiriläisille. Iidalotalla oli omat poninsa Pleikkari ja Iivana mukana leirillä. Kun hoitsut oli jaettu mentiin mökki…