Siirry pääsisältöön

Maastossa 13km

Koulussa oli taas normipäivä. Koulun jälkeen Piia tuli meille sitten joskus puoliviiden jälkeen ja lähdettiin saman tien tallille. Piia kävi hakemassa Sulkun ja jouduttiin pienesti jahtaamaan sitä että saatiin se kiinni. Sen jälkeen hain Remin ja harjattiin ja varustettiin ne tallissa. Normivarusteiden lisäksi laitettiin etujalkoihin heijastimet ja heijastinriimut päähän. Itselle kans heijastinliivit päälle. Ratsastettiin pellon yli ja lyhyt metsätie ja talutettiiin kaksi autoja pelkäävää olentoa tietäpitkin ja peltotiellä selkään ja ravia. Ravattiin seuraavaan peltooon asti ja käynnissä pellon reunaa.

Pellolta mentiin metsään metsätielle ja palan matkaa sitä niin tultiin hiekkaiselle metsätielle mitä ravattiin ja laukattiin. Laukkassa Remi mutkitteli ja säikkyi, vissiin arkaili kulkea etunmaisena. Sulkku tuli Piian kanssa nätisti perässä. Mentiin hiekkatitä paria lyhyttä käyntijaksoa lukuun ottamatta ravia tai laukkaa. Ja käännyttiin isommalta tieltä takaisin ja laukattiin suurimmaksi osaksi takaisin metsätielle. Siellä käyntiä ja pellon jälkeen ravattiiin tielle asti mistä talutettiin ja metsätiellä loppukäynnit ja pellon yli talliin.

Kotiin päästyämme oltiin ihan läpimärkiä mutta sitäkin iloisempia! Hoidettiin ponit nopsaan, harjattiin lämmittävät- ja kylmäävät linimetit ja pihalle. Suojat ja huovat kuivumaan ja Remille heinät. Sen jälkeen Piia lähti heti kun pihalla satoi niin se ei vittinyt vaihtaa kuiva vatteita kun kumminkin kastuisi taas. Itse vein vaatteet kuivumaan ja menin suihkuun. Nyt menen syömään ja kohta joskus nukkumaan :) Kiitos ihan superista reissusta poneille ja Piialle!

Matkaa muuten tuli 13km ja  sports trakkeri näytti maks nopeudeksi 76km/h öö..? väärässä, lievästi. Ei nimittäin baanattu täysiä, vaan edettiin reipasta normia laukkaa :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…