Siirry pääsisältöön

Dimonan tallin yleis/esteleiri 1/2

Moi, tänään päästiin kotia leiriltä ja vähän on univelkaa kertynyt viikon aikana. Oli aivan ihana leiriporukka ja meillä oli kivaa :) Ajattelin kirjoittaa postauksen leiristä kahdessa osassa, ettei tuu ihan kamalan pitkää postausta. Nyt kirjoitan teille sunnuntaista, maanantaista ja tiistaita ja myöhemmin sitten loppuviikosta. Kuvia tuli leirillä otettua noin neljäsataa, eli mulle ihan kiitettäväti, kun en paljon edes kuvannut.  Mutta pitemmittä teksteittä aloitetaanpas!

Sunnuntaina siis lähdin Dimonaan kaverini Piian kanssa hänen isänsä viemänä. Perillä oltiin joskus kuuden jälkeen, tervehdittiin Karitaa ja kannettiin meidän valtavat laukut sisälle mökkiin. Me oltiinkin melkein viimmeisiä leirille tulioita paitsi yksi leiriläinen puuttui vielä. Mutta sekin tuli pian ja sen jälkeen Karita esitteli kaikki kaikille ja mentiin katsomaan heppoja ja jakamaan hoitsut kaikille leiriläisille. Iidalotalla oli omat poninsa Pleikkari ja Iivana mukana leirillä. Kun hoitsut oli jaettu mentiin mökkiin. Minä ja Piia haluttiinkin nukkua levitettävillä nojatuolisängyillä lattialla.

Iltapala meillä oli joskus kahdeksalta tai yhdeksältä, en oo ihan varma enää :) Kun iltapalan jälkeen palattiin mökkiin tehtiin Piian kanssa meille pedit lattialle ja pihalla satoi ja oli aika viileä. Käytiin Piian kanssa lyhyellä juoksu painotteisella lenkillä. Ennen nukkumaan meno kerroiltiin mökissä kummitusjuttuja. Esim. tämä luettiin. Iidalotta kömpi sitten mun ja Piian väliin. Valvottiin yhteen asti kummitusjuttuja kertoen kunnes ruvettiin nukkumaan.
Maanantaina herätys oli poikkeuksellisesti vasta kahdeksalta ja aamupala puoliyhdeksältä. En muista miksi, aamupala oli myöhemmin! No kumminkaan kukaan ei olisi jaksanut herätä kun oli väsy ja kylmä. Aamupalan jälkeen palattiin mökkiin ja muut vaihto vaatteita ratsastuksen soveltuvampaan. Sen jälkeen mentiin hakemaan heppoja laitumelta, suokkejen laitumet sijaitsivatkin kauvinpina ja sinne kun käveli ja tuli takaisin kesti noin 20-30min. Eka tunti oli koulua ja leiriläiset ratsasti kaikki kuusi samassa ryhmässä. Tunnin jälkeen hoidettiin hepat ja vietiin ne takaisin laitumille.

Karita meni tuntien jälkeen laittamaan meille ruokaa. Kun me oltiin aikamme oltu mökissä nälkäisinä niin Karita kutsui meidät syömään. Ruuan jälkeen aurinko paistoi ja muut halus mennä uimaan lammelle. Mun ei pitänyt mennä uimaan, mutta kuinkas kävikään?! Menin rantaan kahlaamaan ja mietin et menisinkö uimaan vaatteet päällä. Mulla oli lökärit ja toppi, no eikähän leiriläiset kastellut mut ja sitten mä uin pari vetoo ja halusin pois. Kävin sitten suihkussa pesemässä hiukset ja vaihtamassa kuivat vaatteet.

Piia ja Iivana

Poneja agilityyn hakemassa

Golda


Kurre katseli Nellin perään

Karita oli käynyt kaupassa ja meillä oli sillä aikaa vapaata. Kun Karita tuli kaupasta Meillä oli poniagilityä. Siinä olivat Olli, Nasu, Sessa, Golda, Iivana, Pleikkari ja Nelli. Mä talutin ja touhusin Nellin kanssa. Voi että se on ihana poni.  Sitten meillä oli taas ruoka ja mentiin hakemaan heppoja tunnille. Nyt meillä oli kaksi eri ryhmää estetunneilla. Alkoi satamaan ja me leriavustajat ja leiriläiset kuvasivat tunteja. Autettiin satuloimisessa ja sellaisessa. Ratsastuksen jälkeen hoidettiin hepat ja vietiin ne laitsalle. Vesiongelmien vuoksi iltapala oli vasta kymmeneltä. Nyt me päästiin jo aikaisemmin nukkumaan eli kahdeltatoista.

Tiistaina herätys oli varttiavaille kahdeksan ja ei oltais millään jaksettu nousta. Selvittiin kumminkin taas ajoissa aamupalalle ettei myöhästytty. Aamupalan jälkeen mentiin hakemaan heppoja laitumelta estetunneille. Kuvattiin taas tuntia, ja tuntien jälkeen vietiin hepat pois. Sitten meillä olikin vapaa-aikaa ja me vietettiin se mökissä. Sitten Karita oli saanut taas tehtyä ruokaa ja mentiin syömään. Taaskaan meillä ei ollut mitään ohjelmaa heti tiedossa.

Sitten olikin aika hakea Kiikku, Fiina ja Minttu ajolenkille, mikä oli silloin teoriassa. Menin Piian ja Hannan kanssa Kiikun kärryillä ja meillä oli kivaa. Musta kyllä tuntu että Piia olis mieluiten tiputtanut meidät kärrystä... :D Ajamisen jälkeen meillä oli hevosenesityskilpailu leiriläisille. Jaana ja Sessa voittivat tiukan kisan. Sitten meillä oli ruoka ja mentiin hakemaan heppoja koulutunnille, mutta Allu ei ratsastanut kun tuli kipeeksi ja lähti lepäämään asuntovaunulle läheiselle asuntovaunualueelle.  Tunnin jälkeen vietiin hepat takaisin laitumelle ja meillä oli iltapala. Piian kans viihdyttiin mun kännykällä randomissa yhteen asti...

LaikkuNasu


Lehmät


Ajamassa Kiikulla
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…