Siirry pääsisältöön

Kannukset jalassa

Ratsastin tänään elämäni ensinmäistä kertaa kannukset jalassa. Järkyttävää... Ei kauheesti vaikkuttanut Remiin, mutta tarpeeksi. Pelkään vaan potkivani sen pilalle, varsinkin laukassa. En uskalla työstää laukkaa kun pelkään olevani liian voimmakas pohkeitteni +kannusten kanssa. Mutta joskos tuo harjoittelemalla? Kannukset halusinkin lähinnä kisoihin, kun ei kouluradalla saa raippa kädessä huseerata :) Mutta kun kannukset on sallittu... Ei oo kiva jos rata menee piloille sen takia kun heppa vaan laahustaa, mutta toinen ongelma on että jos käytän kannuksia rumasti :/ A-P-U-A!! Tunnille?

No Remi oli ihan kiva, tein voltteja, siirtymisiä, pysähdyksiä, peruutuksia, pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa. Remi kaarsi taas hienosti kaulaansa, ja oli oiken nätti ja kiva :) Voikun pääsis tunnille/valmennukseeen! Nyt, heti tai edes tosi tosi pian.


Remi oli kiva ratsastaessa, aina välillä mokasin ravista pysähdyksen ja ennen pysähdystä tuli käyntiaskelia, mutta myös muutama nätti pysähdyskin tuli :) Ja osa peruutuksistakin onnistu paremmin ja osa huonommin. Laukka meni ihan piloille, kun mulla oli noi kannukset ja pelkäsin satuttavani Remiä niillä. <3

mutta nyt taidan mennä siivoomaan tarhasta ja pihasta kakakat. Pihaan kakat tuli kun Remi päästi ne siihen kun harjasin sen pihalla tänä keväänä ekaa kertaa <3 Ja sitten teen loput hommat iltatalliin valmiiksi mitä jäi aamusta, vaihdan vetet Remille ja laitan heinät Sen jälkeen jos jaksan/kerkeen teen vatsalihastreenin. :) Hyvää alkavaa viikkoa, meillä viikko alkaa uskonnonkokeilla, kivaa...

Kommentit

 1. Ku kävitte koeratsastamas heppoja, jännittikö sua ku menitte testaa niitä? tai että tuliko kertaakaa sellasta tunnetta että et kuitenkaa osaa ratsastaa sillä hepalla,epäonnistut, ettet oo tarpeeks kokenu tms??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinmäisellä kerralla jännitin, mutta siihen tottui sitten. Osalle pärjasin paremmin ja osalle huonommin, mutta selvisin kaikista kohtuullisesti :) Yhtä suokkia en ensin meinannut saada laukkaamaan ja sitten kun laukkas, niin pidätteet sai ollavähä tavallista ronskimpia...

   Poista
 2. Millä tallilla käydessäsi olet tehnyt suurimman kehityksen ratsastuksessasi, ja miten olet tullut noin hyväksi ratsastajaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dimonan tallilla aloitin ja laukkasin ja hyppäsin ekaa kertaa. Sitten kakki muut yhteensä + omat hepat. Jokainen hevosen selässä vietetty hetki on arvokas :) Ja oonko mä nyt edes kovin hyvä?

   En mä osaa nimetä yhtä tallia missä oon kehittyny paremmin kun muissa. Mähän voisin tehdä joskus postauksen niistä talleista missä oon ratsastanut, vai...?

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…